Sportarenor öppnas för saudiska kvinnor

ISLAM. Nästa år öppnas ännu en tidigare stängd sektor av samhällslivet för kvinnor i Saudiarabien. De ska kunna titta på sportevenemang på plats. Med start i början av nästa år ska tre idrottsarenor i Riyad, Jidda och Damman vara redo att ta emot familjer, meddelar landets idrottsmyndighet.

I september offentliggjordes ett dekret från kung Salman om att kvinnor från juni nästa år ska kunna ta körkort och få köra bil, utan att ha en förmyndare med sig i bilen.

Fortfarande har kvinnor i Saudiarabien starkt begränsade rättigheter och står under manligt förmyndarskap. De kan till exempel inte öppna bankkonto eller skaffa pass utan förmyndares tillstånd.

-Pettersson tycker det är fantastiskt. Hela tre (3) arenor öppnas för familjer! Jag läser inget om ensamma kvinnor så dom är nog fortfarande förbjudna att gå ut och roa sig.

Vi ska veta att Saudierna inte alltid har varit lika galna som nu. Före 1979 var det lättare att leva för kvinnor än idag så Saudiarabien har backat ännu längre in i Medeltiden men de kanske kan krypa fram…

 

Året är 1971, det är en solig sommardag utanför Bürens herrekipering i Falun. 22 medlemmar av familjen bin Ladin är på besök i Dalarna, Sverige. Usama bin Ladin (terroristen) är tvåa från höger.
− Pettersson tittar på bilden, ser att flickor och pojkar bär tidstypiska 70-tals kläder, de ser helt enkelt normala ut. Det har gått utför för Saudiarabien, framförallt för flickorna.

4 thoughts on “Sportarenor öppnas för saudiska kvinnor

  1. Och i Sverige har simhallar speciella mångkulturella tider endast för kvinnor med täckta fönster för att förhindra insyn från män !
    Vilken religion har igentligen Sverige 2017, någon som vet ?

  2. Det är sorgligt att se när utvecklingen går bakåt, men man
    skulle ju inte kunna tro att även Sverige med sin tidigare
    höga utveckling skulle hoppa på det tåget, men så är det,
    Sorgligt men sant. 68 vänsterns anhang har mycket att
    svara för en gång i framtiden!

KommenteraAvbryt svar