Hyckleriet fortsätter

INSÄNDARE. Kommunen delade ut fribiljetter till något som kallas ”Mässa För Fred” (The Armed Man) och gavs i Gavlehovshallen. Lät intressant varför hustrun och jag besökte den i går. Tyvärr visade det sig att skaparen av den inte vågade skildra dagens verklighet men väl gårdagens med krigets vansinne i centrum. Det senare var givetvis inte fel. Inget kan väl behöva belysas mer för att avskräcka varje individ för det vansinne krig innebär.

Men det som förvånar är, att trots att det pågått en fruktansvärd terrorism i stora delar av världen de senaste 20 åren – IS – som i grymheter inte står 2:a världskriget efter, visades inget av detta? Trots att denna terrors utövare utgår från islam och koranens texter, frammanas en bild av harmoni mellan olika religioner såväl i programmet som på bildskärmen. Vi behöver inte gå längre än till Malmö för att få bekräftat att det är i första hand är islamister som terroriserar judar och utsätter synagogerna för attentat. Så den harmoni mellan religionerna man söker ge sken av stämmer inte alls!

Den fruktansvärda terrorism som  spridit skräck och fasa i stora delar av världen är en utlöpare ur en av religionerna – Islam. Bilden av bedjande manliga muslimer i en moskè utan kvinnor söker frammana en slags religiös harmoni. Vad som inte framgår är ju att den döljer det kvinnoförakt och kvinnokränkning som är djupt rotat i Islam.

Trots att dagens terrorism  (IS) hävdar ett deras ideologi grundas på koranen och sharia får en företrädare för Islam medverka med att framföra ett muslimskt böneutrop som börjar med Allahu Akbar vilket företrädare för bl a IS utropar när de spränger, lemlästar eller skär halsen av sina offer. (Även om frasen används också i andra sammanhang är den stötande i det här fallet).

Satt det mot förmodan en hemvänd Jihadist i salen och fick höra sin organisations stridsrop på denna plats kunde han inte annat än triumfera. Men även i övrigt var bönen som den lyder, en kränkning mot ututövare av andra religioner. Mig rör emellertid inte detta eftersom jag är ateist.

Överhuvudtaget tyder bilderna på utövande religiösa företrädare inte på en utveckling mot ett mera utvecklat och moget samhälle utan snarare en tillbakagång mot något primitivt. Att därför i det här sammanhanget profilera religionerna som positiva aktörer för fred och mänsklig samlevnad är falskt.

Faktum är ju att religionerna såväl förr som i dag är bland de främsta orsakerna till krig och konflikter människor emellan. Att därför som Camilla Dahl helt aningslöst uttrycka sig på följande sätt kan inte försvaras även om hon hävdar att musik/konst inte har med politik att göra;

”En höjdpunkt kommer redan i början. Imamen Chokri Mensi gör det muslimska böneutropet med en klagande, åkallande kraft som får håren att resa sig. Detta till bilder på solglitter, minareter och klagomuren i Jerusalem”.

Olle Ljungbeck, Hanåsen 110, 80591 Gävle

8 thoughts on “Hyckleriet fortsätter

  1. Ännu ett påkostat propagandistiskt parfymerat evenemang, vars egentliga syfte dolts bak religionsdialogens och interreligiositetens rekvisita, och där den illusoriska harmonins tarvliga taskspeleri förevisas inför den modesta och manipulerbara menigheten.

    Ovan nämnda sköldmö för islamismens framfart och härjningar genom Europa, det opportunistiska fruntimret Dahl, lever törhända i likhet med vår så kallade ärkebiskop i vanföreställningen att man kan förhandla med den oblidkelige Satan, samt att hon via denna värdegrundsjuckande duktighetsmanifestation skulle komma i åtnjutande inte blott av etablissemangets och kulturelitens välsignelse, utan även av något slags diplomatisk immunitet den dag hennes ”hårresande” skyddslingar via minareter och övriga stridsledningsbyggnader anser timman vara slagen för en gemensam slakt av kristna och judar.

    Andreas, lovprisar eller förbannar med samma övertygelse och intensitet 🙂

  2. Olle
    Jag märkte inte av att religioner skapade konflikter i Sverige innan Islams inträde i vårt land. Historiskt Ja men som barn och ung visste jag knappt vad islam var.
    Idag känner man inte igen sig längre och det finns bara två anledningar till detta…Våra naiva faktaresistenta politiker och den onda religionen/ideologin Islam.
    Och Volymerna inte att förglömma…plus ett land befolkat med dumnaiva innevånare, ja jag hittade lite fler anledningar, men det får räcka här. Alla som läser här förstår.

  3. Förstod inte Camilla D. att håren reser sig vid fara och manar till flykt.
    Islam de oresonliga och oförståeendes religion som vill att vi ska tänka och agera som folk gjorde runt år 635.
    Vi klarar oss utmärkt utan någon som helst religion eftersom vi nu skriver 2017, och vet hur, vilka en del förstår, människan kom till. Ingen som helst Gud har varit inblandad i den processen.

  4. Tänk vad lugnt och skönt vi hade det i Sverige innan det av någon anledning började gullas med islam och dörren mot hela världen ställdes upp på vid gavel !
    Hade möjligen oljan och svensk vapenexport något med gullandet av arabländerna att göra för drygt 35 år sedan ?
    Bland annat var ju Olof Palme på sin tid av någon anledning med och startade den svenska massinvandringen av en viss grupp människor som idag är helt etablerade i Sverige och har fredagsbön som tradition.

  5. Ja det kallas religionsfrihet, men hur fritt är det, det här
    landet ska ju vara kristet, men med Svenska Kyrkans
    krypande och lismande för Islam,när man vägrar att
    fördöma ens mord på kristna är inte tecken på att någon
    slags frihet. Och med den Socialistiska inriktning som Kyrkans
    högsta ledning företräder kommer ingen bättring eller ens någon
    kritik mot denna mordiska religion att framföras, man gör precis
    som Media , man förtiger all den ondska som denna religion
    visar upp.

  6. Hej Olle.Islam har inte plats i Sverige. Naturligtvis har vi religionsfrihet,och alla får utöva det som dom vill,inom rimlighetens gränser.Bara, det får inte gå i överstyr som det har blivit med islam i Sverige. Vi som står upp för vårt fosterland det är dags att vi organiserar oss och måste lösa situationen som har blivit akut.Vakna Sverige. MVH ADOLF

Kommentera