Aftonbladet och fake news


Socialdemokraternas eget partiorgan Aftonbladet har det jobbigt just nu.

Minst ett par medarbetare som utsatt kvinnor för sexuella övergrepp och nu avslöjar Nyheter Idag att man även sprider falska nyheter, s.k. Fake News.

Jan Guillou skrev nyligen en artikel i Aftonbladet, där han anklagar högerextremister för 50 anlagda bränder på asylboenden under förra året.

Nyheten spreds förstås och togs emot med öppna hjärtan av den vänster som skyller allt på Sverigedemokrater, nazister och högerextremister. En av dessa var socialminister Annika Strandhäll (S), som vidarebefordrade denna i sociala medier. Jan Guillou använder MSB som källa, men på myndigheten känner man inte till denna statistik. En av rapportförfattarna på MSB säger att ingen undersökning gjorts efter den 13:e juni 2016 och att uppgifterna som då hade kommit fram, inte fastslår gärningsmännens motiv.

Aftonbladet låter alltså Jan Guillou sprida falska nyheter och i samma artikel skuldbelägger han Ebba Busch-Thor för att fara med osanning om muslimska mäns överrepresentation i sexuella trakasserier, trots att Busch-Thor refererar till polisrapporter.

En av våra största dagstidningar sprider falska nyheter redan nu och vad har vi då att vänta i kommande valrörelse? #jagärhär ser till att Facebook stänger av användare som inte passar in i vänsterns mall och hävdar att sociala- och alternativa medier använder ovårdat språk, samt sprider falska nyheter. Vem släcker ned de stora medierna?

Nyheter Idag


31 responses to “Aftonbladet och fake news

 • Sven-Erik

  Bidrar med en länk. Mellan skål och vägg dricks det inte bubbel utan gravöl över både aftonblaskan och spetsnazkommunisten. RIP

  http://katerinamagasin.se/aftonbladet-borde-lata-champagnekommunisten-guillou-gora-nytt-reportage-om-brottsligheten/

  Gilla

 • GO

  Idag handlade jag på ICA alldeles innan stängning
  Till min stora glädje såg jag gigantiska buntar av kvällstidningarnai returbunten
  Ett hälsosamt tecken

  Gillad av 1 person

  • jgarn

   Hela slaskmedia inkl. public service tycks vara ett näste för våldtäktsmän och tafsare. Vedervärdiga typer som vill förmedla sin alldeles egna syn på mänsklighet och uppförande. Vedervärdiga typer som dessutom utsett sig själva till folkets förmyndare.

   Gilla

 • gamgubben

  Vi får spendera mindre tid här och istället gå ut och agitera för att fler röstar med SD 2018.
  Handling bättre än ord i vissa lägen.

  Gilla

 • tandpetare

  In vino Virtanen, åjsan cantwellanus och Esch han fackar. Gött med tölpig värdegrund, kanske dags prata klarspråk om det. Förresten, snor är gott, Lena Mellin ?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Hellenius hörna söndag kväll:
  Gäster
  Stefan Löfven statsminister
  samt
  Bahar Pars skådespelare

  1 Bahar berättar att hon presterade dåliga resultat i skolan
  2 Löfven tar i hand med henne om att hon ska bli politiker

  Så går det till när S rekryterar sin företrädare? Så snart det är klart att det inte är ett av våra starkaste ljushuvuden så är saken klar – du smälter in i vårt team.

  Inte konstigt att det ser ut som det gör? Där inga krav på att kunna tillägna sig studier tycks vara ett kriterium för gillande.

  En urvalsprocess som förklarar de många naiva. Och då är det faktiskt så att det finns en hel del smarta människor i vårt land. Så det beror inte på brist på resurser. Det är mer en slags kultur hos dem att de ska vara studieintoleranta? Faktaresistenta.

  Vad gäller Bahar så vet jag inget om hennes insatser som skådespelare. Det jag reagerar på är den totala slapphet inför behovet av kompetenta människor. Skådespelarkompetens kanske faller inom kategorin komikerkompetens vilka vi sett visa prov på en djupgående inkompetens inom för politiken och ekonomin relevanta områden.

  Folk får klara sig hur illa de vill i skolan. Men då ska vi sluta betala för det. Och framför allt inte placera dessa på platser som i stället kan besätta av studiebegåvade människor. Allt annat är slöseri med resurser och oändligt ineffektivt. Naivt och dumt.

  Gillad av 1 person

 • Kapten Bölja

  SVT och några andra tidningar har ju fått pengar till ett
  program som skall jaga Fake News:

  Är det någon som tror att SVT & Co kommer att
  jaga Fake News liknande ovanstående om Aftonbladet
  eller kommer dessa mediekoncerner bara att ägna sig
  åt vissa ämnesområden?

  Gilla

 • Billy Boy

  Vore väl bra om Aftonbladet / Inizio kunde göra en ny undersökning där allmänheten får säga sin mening om hur ”Lag och ordning” efterlevs både på AB och ute i det svenska samhället idag.

  Den förra mätningen betr den politiska frågan om ”Lag och ordning” omfattade endast perioden februari 2014 – augusti 2015 (Se grafik nedan).

  Jag är övertygad om att kurvan idag fortsätter peka brant uppåt …

  … samtidigt som väljarsympatierna för (S) fortsätter brant nedåt i partiets vandringen utför ned mot noll-punkten.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Vem kommer att matcha trenden? Det pekar mot 3% på sikt. Kommer de att försöka dra av plåstret snabbt eller göra plågan långsam?
   Vilka är troliga efterträdare? Finns inga givna. De har inte den kulturen? Hur ser de på tillväxt egentligen? Och transparens?

   Medan samhället brakar ihop spottar Löfven på sd och tycker att han gör en relevant insats. Samtidigt skadas våldtas och dör människor i vårt land av en utpräglad vanvård av våra resurser. De styrande saknar omsorg om befolkningen. Att spotta upp sig mot sd kommer att blåsa tillbaka på dem. Jävla fjanterier.

   Gilla

   • jgarn

    En naturlig efterträdare till figurer som Mona Muslim och Svetsloppan torde väl vara det nu något överåriga födogeniet Ola Rask. Googla gärna på namnet.

    Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Lägg in Mona Sahlin nu efter Löfven, så är den absoluta nollpunkten ett faktum.

   Ps. Äter nu en Toblerone….har betalt för den med egna skattade pengar.

   Gilla

 • Mr Jordan

  Yttrandefriheten gäller bara vänstervridna människor. Då går det tydligen bra för AB att trycka vilka lögner som helst. Finns det ingen yrkesstolthet alls? Bevisbördan borde ligga hos murveln Guillou, han måste väl ha gått igenom varenda rapport för att ha hittat 50 som inte anlagts av invandrarna själva. Eller hittar han bara på?!

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Vet inte PK-vänsterblaskan Aftonbladet att man inte ska kasta sten i glashus ?
  Tungt nu för etablissemanget när det visar sig att man inte levt som man lär vilket naturligtvis inte var någon överraskning för oss hederliga infödda svenskar med vanligt sunt förnuft.

  Gilla

 • Gringo

  Blir ingen rolig utveckling av demokratin när allt ska styras och bestämmas av staten och några lösa PK-människor som tycker sig ha rätt uppfattning.
  Snart upplever vi väl att DDR var ett riktigt bra land på sin tid, för i vårt vackra Sverige går det fort, åt fel håll.

  Gilla

 • Adrian

  INGA SÄRSKILDA SKÄL!

  https://www.alltomjuridik.se/tandhygienist-sparkad-rojde-patienters-ratta-aldrar-till-migrationsverket/

  Varför finns då envarsgripande? Varför portar immigration i ex Australien besökande om de uppger falska uppgifter?

  Sverige, vart är vi på väg? Ja, även Eddie såg sosseträskets faror

  Gilla

 • Stenbock

  Inte bara Aftonslasken utan även Bonnierpressen,tillhör dem som dagligen säljer lögner åt sina läsare.Har ju flera gånger sista tiden varnat för deras sagor.
  I höst kommer Skåne (kanske hela västkusten) att dränkas under vattenmassorna skrevs redan i Augusti.
  Nu har HD tydligen inte blivit tagna på allvar med denna sensationella nyhet ! I dag bättrar man på det hela för att nu skrämmer upp hela landets befolkning.
  Vattennivån kommer att höjas hela 20 meter över normaltillstånd.
  Koldioxiden påstår de vara orsaken .0,2 % av jordens utsläpp av denna förorsakar vi här i Absurdistan.Nu får världens Miljö-renaste mest humana stat,att bli offer för syndafloden.
  M.a.o. blir det endast levande kvar på Taberg,Kinnekulle och andra högre belägna orter i s-Sverige .Lyckliga ni som lever och bor på ”Höga kusten”

  Gilla

  • Fredde

   Som vanligt anspelar man på folks rädslor, men skriver samtidigt tillräckligt luddigt:
   ”kan medföra stigande havsnivåer på 20 meter”

   Därmed har de inte sagt att det finns några bevis för att det kommer hända.
   Dessutom måste man ifrågasätta om det ens finns så mycket vatten på jorden för att höja havsnivån med 20 meter.

   En riktig journalist hade förstås ifrågasatt uppgiften om 20 meter, men en snabb googling ger vid hand att av allt vatten som finns på jorden är det bara 2,5% som är sötvatten, och av detta är det 2/3 som finns i sjöar och glaciärer.
   Alltså är det otroligt lite vatten i glaciärer och is, och det borde knappast räcka till 20 meters havshöjning

   Gilla

   • Stenbock

    Fredde:
    Hade vi inte redan känt till,att dessa skribenter saknar allt som benämnes bildning skulle ju sådana nyheter,kunnat orsaka panik ute bland de 87 %-en. Efterlyser fortfarande en stegring av ordet a b s u r d ,för landet uppe vid polcirkeln.

    Gilla

  • Falköga

   Sydsvenskan/HD gör så bra de kan med sin bemanning. Ägarna som anställer borde förstå bättre och se till fakta och trovärdighet.

   Gilla

  • jgarn

   Ännu ett bomskott från klimatalarmisterna. Exempelvis så har Östersjöns vattenstånd minskat visar en mätning av SMHI. Vattenståndet i Stockholm har minskat med 1 meter sedan 1774, så ni kan sluta oroa er för översvämmande hav.

   Gilla

 • Jhonsson

  Aftonbladet är en riktig skittidnimg, som man lätt kan vara utan.
  Att inte köpa den är rena förtjänsten.
  Skippa kvällstidningen under ett års tid, så sparar du drygt 8000 kr. Lägg de sparade slantarna i en skokartong och se hur snabbt de växer. Om du inte nallar ur kartongen, har du en bra extra slant till semestern nästa,år. Eller om duskippar tidningen i tio år, har du sparat ihop nära 90000 (nittiotusen kr). Helt skattefritt och utan arbetsinsats. Bra att ha vid byte av bil eller bostad.

  Gilla

 • Fredde

  För mig är det totalt obegripligt att folk betalar för lögnerna som kvällsblaskorna sprider.

  Intressant är ju att just de tidningarna är de som folk har minst förtroende för, så… varför köper de skiten???
  Expressen ligger i botten, 10 % tror på dem.
  Hur kan det vara så många?

  Eller är det de ständigt återkommande rubrikerna på löpsedlarna som lockar?
  – Har du den okända folksjukdomen?
  – Unik månadsprognos
  – Snabbare dator
  – Här tankar du billigast
  – Anna Books viktminskning
  – Så kan ditt kort bli kapat
  – De bästa vinerna

  Gilla

  • Martin

   Då de flesta är idioter köper dessa även en lättsmält idiot-tidning.

   Flertalet människor vill inte veta av sanningar utan nästan dyrkar och älskar lögnerna.

   Jag själv började att ifrågaställa allt och vidarebefordra sanningar sedan snart tjugo år tillbaka; Idag har jag inga vännar kvar………
   Skit samma…….: Bättre ensam än dåligt selskap.

   Gilla

   • Fredde

    Ligger mycket i det. Jag har till och med erbjudit mig att ljuga gratis för folk, för att de ska spara över 20 kr på en skittidning.

    De glodde lite konstigt men la tillbaka tidningen… 😉

    Gilla

  • Tomas

   Har Anna Book gått ner???? Spännande!!!!!! Jag kämpar fortfarande!!!

   Gilla

   • Fredde

    Ja, inte bara det:
    ”Carolas tänder lossnar!”
    Viktiga nyheter – måste köpa tidningen!

    Dessutom tycker kvinnan från Arboga att livet i fängelset är tufft. Det är synd om mördare…

    Gilla

 • ossie

  Är väl bara lottoraden och kanske en del fotbollsresultat som är sanna i den skitblaskan.

  Gilla

 • Ståfräs

  Den mkt gode Jan har säkert diskuterat detta med Heinrich som är ”Feministregeringen’s” expert på SD´s terrorgrupper, då kommer grodorna på radband.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: