S tjänar miljoner på skuldsatta, år efter år, säljer de lotter på kredit åt Sedelpressen


MYGEL. I februari 2006 skrev Pettersson en insändare om dubbelmoralen hos socialdemokraterna som förespråkade spelmonopol för staten men själva tjänade stora pengar på spel. Vi har även skrivit om att S tjänar 100 miljoner på unga utan kollektivavtal och att Socialdemokraterna bryter mot lagen när de säljer lotter.

Socialdemokraterna röda ros, färgad med pengar från…

Nu verkar det som Dagens Nyheter och Expressen har vaknat och rapporterar om att Socialdemokraterna och SSU driver ett av Sveriges största spelbolag, Kombispel som drivs av den ekonomiska föreningen A-lotterierna.

Lotterna säljs med prenumerationer och betalas via faktura. På tre år har Kombispel och A-lotteriernaansökt om betalningsföreläggande 9.774 gånger, skriver Dagens Nyheter. I nästan 2 000 fall har ärendet hamnat hos Kronofogden.

Omkring 700 personer som redan hade skulder hos Kronofogden har tillåtits att beställa lotter, skriver DN.
Att spela på kredit är olagligt i Sverige, men A-lotterierna har ett undantag. Ulla Romild expert på spelmissbruk på Folkhälsomyndigheten tycker att S undantag från kreditförbudet bör tas bort.

– Lagen borde ändras, det tycker jag absolut. Det finns ingen anledning till att det ska gå att köpa lotter på kredit, säger hon till DN. Socialdemokraternas kassör säger till tidningen att fakturabetalningen inte är en kredit utan ett praktiskt sätt att betala.

De senaste tio åren har S fått in över 500 miljoner kronor på vinsten från verksamheten, skriver DN.

-Pettersson har många gånger sagt att socialdemokraterna tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Sedelpressen, en insändare från 8 februari 2006.

Socialdemokraterna är inte nöjda med sina inkomster från de nuvarande spelen utan ansöker hos regeringen (d.v.s. sig själva) om att få driva nätpoker, tryggt ansvarstagande och säkert.

Spelmonopolets verkliga vinnare är det socialdemokratiska partiet SAP och SSU som äger A-lotteriet. A-lotterierna har en nyckelposition i försvaret av spelmonopolet, de har 22 anställda och ligger grannar med SAP:s partiexpedition.

A-lotterierna äger dessutom tillsammans med IOGT-NTO nätbolaget Spero. Spero är de enda som tillsammans med Svenska Spel och ATG fått tillstånd att bedriva spel på nätet.

Enligt Lotterilagen kan ideella föreningar, t ex folkrörelser, få tillstånd att anordna lotterier, undrar vem som skrivit den lagen.

Spero drivs av Åländska PAF (Ålands Penningautomatförening). Varför SAP samarbetar med ett utländskt spelbolag samtidigt som man vill förbjuda andra utländska aktörer är för mig obegripligt.

Tillsammans omsätter socialdemokraternas olika spel närmare 400 miljoner och ger ungefär 100 miljoner i vinst. SSU får c:a 75 % av sina inkomster från spel.

Inte att undra på att SAP och SSU är oroliga för framtiden om spelmonopolet faller.


14 responses to “S tjänar miljoner på skuldsatta, år efter år, säljer de lotter på kredit åt Sedelpressen

 • Varför får Socialdemokraterna 2,3 miljoner från Svenska kyrkan | Petterssons gör skillnad!

  […] I februari 2006 skrev jag om den socialdemokratiska sedelpressen, som tjänade pengar på unga utan kollektivavtal och spelmissbrukare. […]

  Gilla

 • S = korruption och hyckleri | Petterssons gör skillnad!

  […] I februari 2006 skrev jag en insändare och för en vecka sedan ”avslöjade” DN att Socialdemokraterna och SSU tjänat 500 miljoner kronor på att sälja lotter på kredit. Att sälja lotter på kredit är olagligt. Kombispel, som ägs av Socialdemokraterna och dess ungdomsförbund, omfattas emellertid av ett undantag från lagen då de säljer lotter genom prenumeration som betalas i efterhand på faktura. Ett undantag som Socialdemokraterna själva drev igenom år 2004. […]

  Gilla

 • Anna2

  Hoppas det är (S)piken i kistan… Vem har mage att sitta kvar, förutom Steffe förstås som lallar runt i sin egna verklighet , efter ett så överdjävligt hyckleri.
  Sätt alla ”prickar” på varenda kotte inom S istället och gör dem återbetalningsskyldiga/hamnar i kronofogderegistret, för varenda kotte de satt i det här politiska klistret! Det är det minsta de ”förtjänar”.
  Skitstövlar. Fy f**.

  Gilla

 • Undvik spel och dobbleri, vinsterna går till vår förintelse

  Spelar aldrig och köper heller inte lotter typ triss.
  Mina barn vet att spel och dobbleri ska undvikas.
  Undvik idag alla typer av lotter och spel då de flesta har en mörk agenda.
  Fick idag ett konstigt samtal från en desperat person från SCB. Det pågår någon stor undersökning gällande jobb. Svarar aldrig på undersökningar inte heller denna även fast personen sa att det var oerhört viktigt för Sveriges framtid, vilket lätt domedagsaktigt.

  Gilla

 • Fredde

  Såhär skriver en äkta Sosse:
  ”I sommar har vi kunnat se hur SD:s rötter, de öppna nazisterna, dykt upp på marknader och torg i länet. Hatet riktas mot alla som inte accepterar deras dravel om ”den ariska rasens överhöghet”. ”

  Läs på egen risk:

  http://www.barometern.se/debatt/extremism-och-hat-hotar-oss/

  Vad i h-e är detta för dynga som en välbetald politiker sprider??

  Gilla

  • Anna2

   Är inte det där ett glasklart fall för förtal?
   Har de inte ännu lärt sig att man kan inte genom att anklaga andra för det ena och det andra inte dölja sin egna ännu värre historik?
   De sänger som vanligt en batshit load rakt in i fläkten…
   Så, naturvetenskap är helt klart inte en av deras starkare grenar.

   Gilla

  • Tony

   Sådana som hon ska nog hellre bäva för den dag när Islams
   lagar börjat att införas här istället för SD s Rötter, när hon inte lotsas om att flera av dom riksdagspartier som finns idag hade
   mycket samarbete med Nassarna, Sd s representanter idag var inte ens födda, och partiet fanns inte, så hon pratar skit, och det vet hon om, När det gäller Pride så har Majoriteten inte med att göra vilken sexuell läggning hon och andra har, vi behöver inte upplysas om deras snaskigheter i parti och minut?

   Gilla

 • Billy Boy

  Mycket vanligt att sossarna lurar folk att köpa deras lotter utan att öppet berätta vem som är arrangör och var förtjänsterna hamnar.
  Kolla exemplet nedan. Det finns många fler liknande upplägg där sossarna använder sina fula metoder.


  Marita Ulvskog. Foto: Socialdemokraterna

  Kaliber 9 april 2006: Den dolda vinnaren bakom TV-lotteriet
  (Publicerat måndag 12 juni 2006)

  Varför ville (S) och (SSU) omsorgsfullt dölja att de delade på intäkterna från ett lotteri där försäljningen skedde bl a under TV4-jippona ”Stadskampen”.

  Med stor möda lyckades reportrarna i SR-programmet Kaliber avslöja det som sossarna helst av allt ville hålla hemligt för både lottköparna och allmänheten.

  Hur mycket fler oredovisade och dolda intäkter (bidrag) får (S) och (SSU) från annat håll? T ex allt valarbete för (S)-partiet som LO-medlemmar utför ”frivilligt” under valkampanjerna.

  Läs gärna och lyssna också på de fyra ljudklippen som finns efter all texten i SR-reportaget på länken nedan.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=821569

  Gilla

  • Tony

   Ja det är ju inte konstigt, dom har lurat folk att rösta på dem i minst 100 år och lotterna precis som rösterna är bara nitlotter.

   Att själva agera krämare passar partiet som annars är stora motståndare till att små företag ska tjäna pengar?

   Deras politik och deras lotter är för folket bara nitlotter!

   Gilla

 • Argus

  I ett land där det är fult att bli förmögen på egna meriter återstår bara spel och dobbel. Och det utnyttjar sossarna som starkt bidragit till vanföreställningen. De enda som tjänar på skiten är spelföretagen och staten i vissa fall.

  Gilla

 • Preben P.Reben-Prebensson

  Vidriga partiet levererar igen. Den moraliska och etiska kompassen tycks vara icke-existerande inom socialdemokratin.

  Gilla

 • Lena

  Vem vill vara svensk när svenskar är det här folket ?!
  https://nyheteridag.se/ssu-anordnar-mote-med-rashid-musa-som-terrorexpert-for-deltagare-med-ratt-hudfarg/
  Svar ………….afrikaner känner igen sig !

  Gilla

 • ossie

  Detta visar vilka hänsynslösa hycklare sosseriet är.

  Gilla

  • Realist

   Har själv blivit utestört från ett av Dessa lotterier ”fast jag fick ett medelande om att jag vunnit en stor pott” varför detta ???
   Är less jag

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: