Fler afghanska barn ger sig av


Rashid är afghan, säger sig vara 17 år och har nyligen lämnat Sverige.

”Många fler är på väg”, säger han till Kyrkans tidning.

Nej, det är inte till Afghanistan han återvänt och inte heller till Iran varifrån många ensamkommande afghaner kom. Det nya målet är Frankrike och enligt Rashid florerar ett rykte bland afghaner i Sverige. ”Får du nej på asylansökan, kan du försöka igen i Frankrike”.

Rashid kom till Sverige 2015 och har bott hos en fosterfamilj sedan dess. Han erkänner att han inte närmast kom från Afghanistan till Sverige, utan från Iran där hans familj bor.

Det finns en del omständigheter med Kyrkans tidnings artikel. Rashid säger sig vara 17 år och merparten av de som är under 18 får stanna i Sverige, så varför resa? Ingen av de intervjuade afghanerna vill visa sitt ansikte på bild och ger några märkliga motiv till detta. Samtliga säger att de konverterat från islam till kristendomen, men nekar till att detta skulle ha med asylansökan att göra. Några av afghanerna är bittra på Sverige och vill inte återvända….till Sverige alltså.

”Jag känner inte igen Sverige längre…//…det känns hårt och kallt…//…det är ovärdigt Sverige”

Säger en kvinnlig präst som jobbar i Utlandskyrkan i Paris och syftar på de nya reglerna i svensk asylpolitik. Den som Socialdemokraterna initierat. Prästen brister ut i gråt när hon tänker på de ensamkommande afghanerna och säger att problemet inte försvinner för att Migrationsverket avslagit deras ansökningar. Korrekt, men problemet i Afghanistan försvinner inte heller bara för att tiotusentals afghanska ungdomar bor, äter, studerar och tränar gratis i Sverige.

”Jag tror att det här blir en skamfläck i svensk historia när man tittar tillbaka”

Säger den kvinnliga prästens make. Han och många med honom ska då minnas att det är den svenska 7-klövern som beslutat om dessa staramar asylregler, inga andra.

Rashid avslutar intervjun med orden om att många, många fler afghaner kommer att lämna Sverige för Frankrike under hösten.

Det finns alltså hopp.

Kyrkans tidning


34 responses to “Fler afghanska barn ger sig av

 • Carl

  Good bye. Tack för ingenting era bedragare.

  Gilla

 • Maja

  De är fantastiskt lättpåverkade av rykten. Jag har sett bevis på det själv. Så hade jag talat språket hade jag fixat några falska profiler på facebook och börjat skicka ut ett rykte att alla afghaner får 20 000 euro om de tar sig till Turkiet, eller pakistan eller whatever land långt från Sverige.

  Gilla

 • dave

  Dock är dessa ”hemvändare” allt för få.

  Gilla

 • Krister

  Prästen i Paris sitter och gråter över Sverige i dag. Men hon uppger att hon varit Paris i 7 är. Det har ju ändrats en hel del sedan dess. Minst sagt.

  Gilla

  • PeterM

   Tur man lämnat den tidigare ”svenska” kyrkan.
   Dessutom sparar jag några tusen om året som parasiterna inte kan använda till sin Svenskfientliga verksamhet.

   Gilla

   • Hans Nilsson

    Jag lämnade Svenska Islamkyrkan 2010 och fler Pursvenska borde göra detsamma om man har några känslor kvar för Sverige och kommande generationer Pursvenskar.

    Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  En utmärkande del av vårt lands värsta vanheder är det korrumperade och marxistiskt profilerade prästerskapet, vilket via skråets psykotiska passion för att löpa oligarkernas, globalismens och nationsfientlighetens osunda ärenden å det skändligaste svikit inte bara det kristliga kallet utan också de svenska församlingarna.

  Tig blott still, ni avgrundens och den lede Frestarens prostituerade pager och anständighetens belackare, ty en den vidrigaste varnagel vidlåder era narraktiga namn och skenheliga gärningar.
  Era klerikala maskeringar och dramatiserade framträdanden förmår inte längre dölja de bockfötter och demoniska emblem som framskymtar under prästrockar, mitror och mässhakar, ni Satans förslavade!

  De fåhövdade rena och ofördärvade förkunnarna inom Svenska Kyrkan har systematiskt förföljts och förtalats, med uppsägning som följd.
  Gud give dessa ädla och nimbusomhöljda själar kraft att upprätthålla sin kristna gärning och övertygelse samt hålla Sonens frälsningsbudskap levande.

  Andreas, värdekonservativ nationalist, realist och troende kristen.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Då det var fel att bära ett kors enligt ärkebiskopen med flera fick jag nog. Min man köpte ett kors att ha runt halsen.

   Gillad av 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Heder åt den som icke skäms inför att avisera sin kristna tillhörighet! Nu sållas agnarna från vetet.
    Andreas.

    Gilla

   • Mimi N.

    Jag har mors gamla guldkors runt halsen än idag. Far hade köpt det åt henne under tidiga 1940-talet på Malta där hans torpedjagare ”Regina Maria” var stationerad klar för krig. Far överlevde, kom hem och så småningom blev jag till. Älskar korset, älskar minnet av dem, älskar den båt som inte längre finns.

    Gilla

 • nyfiken

  En liten låt till de som åker …….

  Gilla

 • Lena

  Det goda samhället intervju med Lars Åberg, strålande diskussion mellan Patrik Engellau och Lars Å.
  https://detgodasamhallet.com/2017/10/27/dgs-tv-avsnitt-36-med-lars-aberg/

  Gilla

 • ossie

  Grattis Frankrike Era pensioner är på väg att räddas.

  Gilla

  • Bosse

   Ossie! Klockren kommentar.Det här ska firas.40.000 kan få hjälpa Frankrike med sina pensioner och att bygga landet.Dom har ju tjatat om att bygga upp Sverige.Har dom ändrat sig? Har dom aldrig kommit på tanken att bygga upp Afghanistan?

   Gilla

   • Hönsmamman

    Den arkitektoniska misär som präglar Frankrike kommer att lyftas bort och upp ur denna afghanska byggkonst kommer de kreativa, kostnadseffektiva och hållbara skapelserna att stråla som en historiskt sett unik kombination av teknik och konst. För att hedra sina mästerverk kommer de att slöjförse byggen så att det slipper beröring.

    Jag kan inte minnas att jag läst så mycket om byggnadsintresse på asylboenden. Det har mest brunnit och så all skadegörelse. Skulle tro att de får finslipa sitt byggnationskoncept för att tippa över från destruktion till konstruktion.

    Gilla

 • Tony

  kan man inte ta med den vänstervridna Svenska Kyrkans högsta ledning när dom reser tillbaks till Afghanistan så att dom får praktisera den Religion dom vurmar så för idag?

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Så, Prästan brast ut i gråt?
  Hon gråter inte över alla flickor, kvinnor och barn som har blivit missbrukat sexuellt, förnedrad och berövat möjligheten till ett bra liv.
  Krokodiltårar är vad de är!
  Kyrkan kan dra!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ett av de enkla jobben:

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ja för som afghanen som utvisades sa i UG: Sverige har inte hjälpt mig med någonting.

  Inte nånting alls…

  Gilla

 • Krister

  Hur kan den där damen nere i Frankrike fördöma migrationsverkets beslut i enskilda fall utifrån Svensk lag? Magstarkt och oförskämt. Skäms kvinna.

  Gillad av 1 person

 • putte

  Den skamfläcken tar jag gärna .

  Gillad av 1 person

 • Carl edström

  Va bra.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Är det verkligen sant ?

  Gilla

 • Argus

  Skicka foto, fingeravtryck, DNA och rätt hemadress på de små liven till alla civilicerade länder.

  Gilla

 • DuGamlaDuFria

  Positiva nyheter…

  Gilla

  • Stenbock

   Stopp i backen…jubla nu inte fööör tidigt.
   Skrev ju om 14 Afghaner, (av 200.000 lyckosökare som skall returneras) dessa fick gratis flyg från Tyskland förra veckan.
   I går återvände i retur 4 av dem,eftersom de inte hade med Afghanistan att göra. Nu vet inte myndigheterna var de kommer ifrån och misstänker,att de ljugit om sitt ursprung ! 😦
   F.ö har nu tyska säkerhetstjänsten korrigerat antalet islamister,som anses benägna spränga människor i luften,inför vår kommande julmarknad och julfirande.Siffran har höjts till 1,800 sådana tickande bomber i Deutschland.
   Har Absurdistans Guru ”Snickisnacki”,uttalat sig kring ”vårt” lands antal ? Eller finns inga alls ?

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: