Amir har tänkt till…

INVANDRING. Vår vän från bloggen Amir Nabizadeh har tänkt till. Tyvärr så har jag svårt att förstå riktigt vad han menar. Kan någon från vänstern som brukar skriva Amirs Tweets översätta? 

Amir är rätt knepig. Han vet inte om han är 18 eller 23 år eller från Afghanistan eller Iran, han har uppgett båda alternativen på olika sociala medier. Amir är helt enkelt i Henrik Arnstads och Anders Lindbergs klass. 

 

14 thoughts on “Amir har tänkt till…

  1. Idioten menar väl att det inte är någon mening med att skicka tillbaka dom eftersom vi ändå inte får tillbaka pengarna.
    Tydligen är inte den dummaste jäveln född ännu.

  2. Antalet ensamkommande afghaner är cirka 28 000 och var och en kostar 1 mk/år eftersom de alla var exakt 17 år. Så den korrekta summan är cirka 25 miljarder/år sedan 2015. Det är väsentligt mer än vad Amir uppger. Kostnaden 50 000 per utvisning mostvarar cirka 14 dagar kvar i Sverige så det är mycket riktigt ren vinst att återsända dem , så många som möjligt så fort som möjligt. Amir, som väl är ett exempel på alla dessa unga ambitiösa, flitigt studerade unga män som gått åratal i svensk skola har emellertid ännu ej lärt sig de fyra räknesätten.

  3. Antalet ensamkommande afghaner är cirka 28 000 och var och en kostar 1 mk/år eftersom de alla var exakt 17 år. Så den korrekta summan är cirka 25 miljarder/år sedan 2015. Det är väsentligt mindre än vad Amir uppger. Kostnaden 50 000 per utvisning mostvarar cirka 14 dagar kvar i Sverige så det är mycket riktigt ren vinst att återsända dem , så många som möjligt så fort som möjligt. Amir, som väl är ett exempel på alla dessa unga ambitiösa, flitigt studerade unga män som gått åratal i svensk skola har emellertid ännu ej lärt sig de fyra räknesätten.

  4. Med den viktiga yttrande- och åsiktsfriheten som ska gälla i en fungerande demokrati. Får man höra mycket dumt.

    Fast så är det……och så ska det vara.

    Det vässar ju bara argumenten och utvecklar samhället från enfald, där Sverige har varit för länge nu.

  5. Investeringar för v o mp. Eftersom de inte är speciellt skarpa i ekonomi så kanske det är nån från #jagärstasi (jagärhär) som skrivit det.
    Tröttsamt att svt envisas med att framställa sig själva i bästa propaganda agenda. Helt renons på sunt förnuft bjuder dem in svammlande vänsterister som häver ur sig floskler och obegripliga argument. Ingen av dem avkrävs en förklaring eller ansvar för problemen de skapar eller att de döljer effekterna av sin egen dumhet.

    Har f.ö. blivit avstängd från fb (propagandaministeriet) igen,vet ej varför, men det behövs inte nåt reellt för att bli det antar jag. Jag följer flera som blivit avstängda och har aldrig sett något som inte varit sant eller framförts i ”ovårdat språk”. Känns lite konstigt att inte få säg sin åsikt, men det är väl vänstern som i god demokratisk anda, inte tål andra åsikter än dem som luftades av stalin.
    Kommer ändå att sova gott om nätterna.

    Lev väl Sverigevänner!

    • Grattis fabo konto är inget att ha, själv lyckades jag få mitt konto stängt (efter ett idogt arbete).

      Sover mycket bättre sedan dess !!!!!!!!!!!

  6. Nu fattar jag nog.

    Det är ett ekonomiskt inlägg som kritiserar moderaternas migrationspolitik.

    Han har svårt att förstå hur det kan vara mer lönsamt att skicka tillbaks dem (trots en kostnad på 50 000/pers) när de redan investerat så stora belopp i dem (tusentals miljoner kronor).

    Han menar att det är en större förlust för oss när de nu är reda att ge avkastning på investerat kapital.

    Han vill göra mos av moderaterna (Hanif).

    För varje ensamkommande år i Sverige (som bara genererar ännu mer kostnader/förluster i form av bristande skolresultat, kriminalitet osv ) kan vi i stället skicka hem 30 stycken. Kostnaden för 1 år för 1000 ensamkommande finansierar hela hemskickandepengen fär 30 000.. Det vore den bästa investering vi kan göra nu.

    Per Garthon o Co har gjort en alternativbudget som tydligt pekar på att om man betalar 1,5 miljoner per person och år och de inte lyckas uppnå nånting annat än mer kostnader så är det en investering. Inte konstigt att vårt land ser ut som det gör när det finns människor som driver ekonomin efter sådana kriterier.

    Betyder det att vi framöver kan förvänta sig att staten kommer att fördela 1,5 miljon till oss från oss själva per år framöver?

  7. Det är ytterligare en som kommer att nomineras till Nobelpriset i ekonomi? I konkurrens med Schyffert och Virtanen? Bara en tidsfråga innan han följer efter med underlivsorienterat språkbruk? Genitalt eftersnack? Eller det var väl där han satte foten i klaveret när han gav sig på Hanif?

    Vad menar han?

    Det vet han nog inte själv?

    Kanske kan ha att göra med Garthons satir om att vi har investerat stora belopp I de som kom i så stora mängder att personalen inte räckte till för att hantera dem och de fick vänta så länge att de blev 18 år igen? De har som grävt graven åt sig själva. De har grävt ihjäl sig.

  8. Tolkning ogenomförbar Pettersson. Vi måste alltså medgifva, att det finnes en mycket större åtskilnad i själsförmögenheter mellan någon af de lägsta varelserna, t. ex. en babbe eller en lancettfisk, och en af de högre aporna än mellan en apa och en menniska; dock fylles detta omätliga mellanrum af talrika utvecklingsstadier.

  9. Fråga om signalpolitik. Detta var ingen investering utan rent slöseri av skattemedel för att ingen hade tillräckligt med kahunas för att dra en UtlL kap. 5 §25:a.

    Om de ”små liven” kommer i retur med vändande flyg kommer ingen klan att offra tio- eller hundratusentals kronor för att sätta ett ankarbarn på flyget. Det är därför investering att skicka tillbaka dem då vi sparar multum i framtiden och samtidigt kommer kvinnofriden åter.

Kommentera