Blev Sandviken rikare av kulturberikningen?

INVANDRING. Den så kallade Sandvikenrapporten hyllades i media och av politiker som ett bevis på att massinvandringen lönar sig. Idag, tio år senare, står Sandvikens kommun inför enorma problem med arbetslöshet och invandrad gängkriminalitet. Riks undersöker vad som hände med den utlovade vinsten för den krisande kommunen.

Den 28 maj 2014 publicerade Arbetarbladet en artikel med rubriken ”Invandrare ger miljoner i kassan”. Enligt artikeln gjorde Sandviken en spektakulär vinst på invandringen, närmare bestämt 511 miljoner per år till kommunen. Nyheten var baserad på en rapport som Sandviken kommun beställt från den kända revisions- och konsultfirman PWC, vilket talade för att den var välgjord. Gefle Dagblad hängde snabbt på, sedan följde Dagens Nyheter, Expressen och Metro efter och gjorde miraklet i Sandviken till en riksangelägenhet.

Om Sandviken på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Blev Sandviken rikare av kulturberikningen?

  1. Så trots det här gigantiska misslyckandet så kommer mångkulturen hyllas och gynnas. Vi ska fråga oss ”vilken/vilka krafter måste till för att genomföra en förstöring av ett väl fungerande samhälle?”.
    Vilka är kontrollanterna i maktens korridorer?
    Vilka har makten att sätta dit makthavare som vill motverka mångkultur?
    Vad får de som förstör Sverige i belöning?
    Vad har de för information som hyllar mångkultur? De måste ha helt annan information än oss? Eller vill de ha ett förstört Sverige? Är målet att förstöra Sverige?
    —-
    Båda mina barn är för den destruktiva sverigeutvecklingen och de hävdar att ”först måste det patriarkala (men välfungerande) Sverige krossas, sedan bygger vi upp det med queernormer som riktlinjer”. Så om jag ska tro mina barn så är queernormer drivkraften bakom att Sverige förstörs. Det skulle förklara varför pridetåget får så mycket gillande av feminister och media i stort.

    11
  2. Mulligans hade god mat när jag var på kurs i Sandviken under 80 talet och staden bjöd på lugn och trevlig atmosfär då nu vet jag inte

    12
  3. Sandviken rikare av kulturberikning?
    …tycker tydligen Sandvik AB i Sandviken, som på på sin hemsida skriver att de anser att ”mångfald och inkludering är viktigt”.
    Citat: ”Vi mäter inkludering kvartalsvis. Som en del av vår strategi erbjuder vi utbildning i mångfald och inkludering inom alla våra affärsområden. Det omfattande programmet innehåller en verktygslåda med digitala och fysiska utbildningar, workshops, övningar som erbjuds alla nyanställda, och innehåller utbildning om hur man skapar en inkluderande arbetsmiljö och främjar mångfald.”

    …och beträffande deras strategi:
    ”Sandvik har som mål att leverera fossilfritt stål till marknaden i kommersiell skala under 2026.”
    https://www.home.sandvik/se/nyheter-och-media/nyheter/2023/11/sandvik-s%C3%A4krar-fossilfritt-st%C3%A5l-f%C3%B6r-framtida-tillverkning-av-lastare-och-lastbilar/

    ”Sandviks resultat lägre än väntat – inleder besparingsprogram, som ska generera årliga besparingar om c:a 1,2 miljarder kronor.”
    https://www.privataaffarer.se/alla-nyheter/nyheter/sandviks-resultat-nagot-lagre-an-vantat-inleder-besparingsprogram/

    24
  4. Maktens lakejer gapar exakt så högt som Sossarna och presstödet kräver .

    52

Kommentera