”Uppdrag granskning – Afghanutvisningarna”


INVANDRING. Jag har nyss tittat på kvällens ”Uppdrag granskning – Afghanutvisningarna” och borde titta en gång till innan jag uttalar mig, men låt gå, direkt ur minnet. 

Rohullah Eftekhari skickades tillbaka till Afghanistan. Han har sökt asyl i fem länder, ljugit om sin identitet och ålder.

Vi fick träffa ”barnen” som inte ser ut som några barn på förvaret. Vi hör dem säga ”Pappas mördare kommer att mörda mig också.”

De har kommit från Afghanistan och Iran, de har korsat många gränser och säger ”De sa att Sverige var ett bra land, här får man asyl.” Nu ska de skickas tillbaka till Afghanistan.

”Sverige skickar människor rätt in i döden.” Säger aktivister, det är 100 procent dödlighet nland dem som åker tillbaka. Fysisk eller psykisk död.

Det är inte sant enligt ”Uppdrag granskning”. En representant för FN-organet IOM som tar hand om återvändare på plats känner inte till en enda ”säkerhetsincident” sedan 2002. FN-organet UNHCR talar om fem, sex dödade återvändare de senaste åren, men det är obekräftat. En utvisad från Sverige ska ha dött.

Den ”flykting” Rohullah Eftekhari som ”Uppdrag granskning” följer kommer till Kabul. Det visar sig att han har sökt asyl i fem länder, ljugit om sin identitet och uppgivit en ålder som inte stämmer.

En annan möts av vänner på Kabuls flygplats och går skrattande iväg med dem. Enligt programmet så möts de allra flesta av släktingar och av 7000 som återvänt från hela Europa har bara 171 bott på det mottagningshotell där de får stanna i 14 dagar.

Programmet var bra och svaret på de svåra frågorna lämnades åt tittarna vilket är bra mycket bättre än att bli itutat vad som är rätt och fel vilket är det vanliga från SVT.

 

Det som eventuellt hade kunnat gjorts bättre var reportaget om asylsökande som begår självmord när de får utvisningsbeslut. Det är alltid hemskt när unga människor begår självmord men det är inte fler ”ensamkommande” som begår självmord än svenska ungdomar…

Det finns inget annat land i Europa som tagit emot så många ensamkommande som Sverige. Under 2015 kom drygt 35.000. Över 23.000 av dem är afghaner. Av de som bedömts som under 18 år har de allra flesta fått stanna. Men av de som fyllt 18 år under asylprocessen har knappt 10 procent hittills fått uppehållstillstånd.

-Pettersson menar att det är regeringens, den förra och den nuvarande signalpolitik som lurat hit dem…

Tre unga ensamkommande tog sina liv efter avslag…

SVT


36 responses to “”Uppdrag granskning – Afghanutvisningarna”

 • Utvisningen av det åldrande ”barnet” Rohullah Eftekhari var helt korrekt… | Petterssons gör skillnad!

  […] till Afghanistan. Han har sökt asyl i fem länder, ljugit om sin identitet och ålder, vi fick i Uppdrag granskning den 25 oktober 2017 träffa Rohullah och några av de andra ”barnen”. Vi hörde dem säga ”Pappas mördare kommer […]

  Gilla

 • Noorullah Nikzai utvisades till Afghanistan och dödades där… | Petterssons gör skillnad!

  […] blev aktuell igen när SVT Uppdrag granskning i onsdags nämnde att en (1) afghan som utvisats från Sverige dödats i Afghanistan. Tyvärr […]

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ivar Arpi:

  ”Regeringen ställer grupp mot grupp .”

  https://www.svd.se/regeringen-staller-grupp-mot-grupp

  Gilla

 • Carl

  Inte många ord yppades om själva essensen att Svenska befolkningen blivit totalt blåsta. Beklämmande minst sagt.

  Gilla

 • Stenbock

  https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image-c/24731521/900/imageColumnDouble/66c45abf02/293ace9a-2045-4b2b-a6f4-827badd8edf4
  Nu läser Stenbock även absurdsk slaskpress,via min länk ”Aftonlögnen”.
  Tja läser och läser är kanske en överdrift. I varje fall tager jag del av deras råd,som man idag inte längre kan få sig till del,som fordomdags i Se o.Hör och Husmodern.
  Idag exempelvis ger Aftonslasken råd,hur man” Busenkelt kan spara in på toarullen”.Eller snyfthistorier typ ”jag ringde hem till henne och hon grät”.
  Var hittar man annars idag sådana intressanta saker om inte i AB ?
  Doobidoo blir kvar,om ni inte redan kände till detta.Vidare avslöjas,att en KD-kvinna blivit sexofredad,mitt under Riksdagens öppnande ! 😦
  De inhemska nyheterna och dagens råd,avslutas med en utförlig beskrivning hur man (troligen från Sthlm) lättast och bäst reser till Värnamo.
  Därtill finns ett rikt urval kring Fjärran länder,och vad som händer och sker. Indonesien,Pakistan,Kina och otaliga andra områden behandlas dagligen om än flyktigt.Vi läskunniga kan därför inte klaga på landets information.

  Gilla

 • Stenbock


  I Frankrike där antalet inhemska befolkningen liksom hos oss snart blivit en minoritet,rapporterar i dag Le Monde.
  Över hela landet sitter nu sysslolösa invandrare och längtar hem. Värst enl. artikeln,är det i de mindre orterna,som inte har något att erbjuda de oinbjudna. Deras dagsbild präglas av hemlängtan,och knappande på sina smartfons…
  Detta konstaterande,driver de isolerade stackarna till brott av olika slag.När jag stavat mig genom hela berättelsen,kom den mig bekant för.
  Kanske därför ”våra” nybyggare reser Absurdistan runt,på olika kommunistdemos,för att få dagen att gå ?

  Gilla

 • Stenbock

  I motsats till er andra tusentals på bloggen,som tittade på rubrikens namn i STATS-TV,såg jag en bra fotbollsmatch från Leipzig.
  Nåväl problemen ”med nytillskotten” växer dagligen för oss inhemska.Vår dag och vårt rörelseschema blir alltmer begränsat, i laglösa Absurdistan.
  En kort resumè:
  I går meddelades att vi fattigpensionärer skall berikas med(för min del 65:-/mån).I dag kungöres att minusräntan 0,5 % skall bestå.Samtidigt bekräftade man ”min inflationsprognos” kring 2,0 % för 2018 ! M.a.o. blir min höjning i verkligheten,en försämring med mer än de stort uppslagna 65:- nödmynten/mån.
  En annan nyhet för oss pursvenskar,informerar i dag HD om. P.g.a. att nya befolkningen till del består av ”mångfamiljer” blir vattenförbrukningen enorm,och kostnaden för Sociala därefter.Denna merkostnad skall nu ägarna (ofta kommun/stad) genom ett ”solidariskt” införande av vattenmätare i alla lägenheter,fakturera oss (svenskar) ensamboende eller sparsamma med dropparna.Smart med detta geniala system,lyftes en del av importkostnaderna för allsköns exoter ,än en gång över på oss ursvenskar gemensamt.Bild från HD:
  https://hds.imgix.net/g_HIw0UDY1PAiZXx2k51oBxyQDE.jpg?w=1280&fit=crop&crop=faces%2Centropy&h=768&auto=format&q=60
  Har hittat fler godbitar lite överallt i Europa idag,Dessa återkommer jag till.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Känns väldigt skönt och upplyftande att få leva och bo i ett omhändertagande och tryggt land !

  Gilla

 • Tony

  Klart att en del tar livet av sig när dom blir klara över att dom inte
  kommer att bli försörjda av andra. Och så den eviga frågan som man aldrig får svar på, lider inte flickor där nere av krigets fasor???
  Och vem ska bygga upp landet igen om alla unga män åker till
  Europas mest naiva land??

  Gilla

  • Sten Magnusson

   Så du menar att det är något att skämta om?
   Det är ju VIDRIGT.

   Gilla

  • Föjintelsebluffen

   Men alla feminister och socialister gapar ju om socialdemokraternas Trotskijs och Lenins ”alla likas värde”. Varför kan inte kvinnorna bygga upp landet om deras värdelösa genetiska avfall till ”män” flyttat för att parasitera på och hos vita civilisationsbyggare? Jag tycker du uppvisar en unken kvinnosyn.

   Gilla

 • Mona

  Jag är god man åt totalt 38 sådana här unga grabbar och jag kan säga att varken UG eller ni vet vad ni pratar om. Det är barn!

  Låt det sjunka in, NI VILL UTVISA BARN!!

  Gilla

  • Tony

   Och du snackar skit, låt det sjunka in!

   Gilla

  • leif

   Hr vet du deras ålder ? Testade?

   Gilla

   • Johan Herrgård

    När blev 27 -årige Rohulla ett barn? (Alla är vi ju någons barn så semantiskt har du en poäng.)

    Gilla

  • Nosferatu

   Då tjänar du bra?

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Är alla i Afghanistan barn, man kan lätt få den uppfattningen när man hör en snyftande 7 klöver, massmedia och det övriga vurmande svensks PK-etablissemanget ?
   Om nu alla afghaner är minderåriga barn så borde väl landet tömmas på invånare och tas om hand av det s.k trygga, stenrika, mångkulturella välfärdslandet Sverige ?

   Gilla

  • OPete

   Mona ! Det bästa för alla parter vore med garanti om alla 38 åkte hem plus dig själv !!!!

   Gilla

  • DuGamlaDuFria

   Var det där ironi så borde du uppmärksamma det när du skriver…

   Gilla

  • Mr Q

   38 förordnande med ” Godemanslöner”, bör i ditt fall betyda c:a 50.000:-/mån !!!!! Och därtill fri förlustelse….Hur f-n orkar du,får du aldrig kramp i nedre delen ?

   Gilla

  • Stenbock

   Mona:
   Känner du kanske till,att det inom ditt arbetsfält råder omfattande prostitution vid ”asylhemmen” ?
   Min fråga är berättigad med anledning av,att det idag står en kvinna inför domstol i Berlin.
   Denna dam lär ha fungerat som hallick i ett boende med 900 exotiska gäster…Mertalet av dessa ”skyddsökande” tycks vara bögar,eftersom betjäning med män kostade 40 Euro och därmed 10 Euro dyrare än hos boendets damer !!! Vad en get kostar framgår inte av underlagen.

   Gilla

  • Joy

   38? Då har du förmodligen heltidsjobb med detta, rent skrämmande att se att folk försörjer sig på god man-uppdrag. Urk!

   Gilla

  • Sten Magnusson

   När jjag läser kommentarerna på denna sida förundras jag över hur vidriga de flesta är.

   Ni kan absolut inte kalla er ”Sverigevänner” för sådana springer t.ex. inte omkring och viftar med flaggor, sjunger Nationalsången samt skriker mot demonstrerande afghaner ”Hoppas ni blir våldtagna som djur.” vilket en hop skränande flaggskändare gjorde på Medborgarplatsen 2017-08-19.

   http://trakasserier-mot-meningsmotst-ndare.20386.n8.nabble.com/Den-ideella-rorelsen-Ung-i-Sverige-td17.html

   Gilla

 • Parasiter är en fara för vårt land. DDT bomba?

  Tusentals svenska ungdomar mår dåligt.
  Vem bryr sig? Ingen, vilket får mig att tro att makteliten gärna ser att de går hädan.
  Politiker och myndigheter agerar som fästingar. Det enda vi får är dödliga sjukdomar och de snor våra hårt inarbetade pengar och lever loppan.
  Det finns fästingar och även sahlinare, reinfeldtare, björklundare, lööfare, lövare, fridolinare och bildare och tusentals fler olika parasiter i vårt land.

  Gillad av 2 personer

  • Suzie

   Det är betydligt fler än tre svenska ungdomar som varje år tar sitt liv pga att de mår förfärligt dåligt,detta lyfts inte i msm för det är inte deras agenda.Det är så sorgligt och meningslöst att så många unga svenskar tar sitt liv varje år ,de får ingen hjälp i sjukvården då alla resurser går till id lösa främlingar och ljugande vuxna män från tredje världen,varav en majoritet från just Afghanistan,de slukar nästan alla resurser hos Bup men även vuxenpsyk,resurser som skall gå till svenska medborgare som bidrar/ har bidragit med hundratusentals skattekronor till staten som lurat dem,resurserna skall gå till deras barn och barnbarn i första hand.Det är kontraktsbrott som sjukklverligan gjort mot svenska folket då de skänker bort vårt land och våra skattemedel till främlingar från tredje världen som icke bidragit med en enda krona till Sverige.

   Gilla

 • B Bäver

  På slutet stod 3 politiker ( S, M o.V) som blev interjuvade av Janne J o nåt så djävla pinsamt som dom här figurerna har jag inte sett i Tv på år o dag., Visste ingenting , kunde ingenting o fattade ingenting. Varför betalar vi för sådana pajaser?

  Gillad av 1 person

  • Kurt

   En av mina favoriter när vi är inne på Klassisk musik
   Johann Pachelbel canon in d dur

   Gilla

   • Tony

    Detta Musikstycke finns i en annan fin version med Andrei Rieus ”Johan Straus ork” tillsammans med en Afrikansk
    ungdomskör och orkester. Mycket sevärd.

    Gilla

   • finlandssvenskan

    Detta är sannerligen barockens verkliga pärla ! Synd att det finns så lite bevarad musik som Pachelbel skrev.

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Bra fråga och en nästa frågan blir, hur ska vi det s.k vanliga folket som etablissemanget kallar oss för göra för att inte försörja dessa clowner som en majoritet av svenska väljare på eget bevåg via fria val har satt till makten ?

   Gilla

 • Lena

  Jag klarar inte längre av att se dessa ockupanter, parasiter och faktiskt vidriga männinskor………..UT för helvete ur vårt land !

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: