Noorullah Nikzai utvisades till Afghanistan och dödades där…

INVANDRING. Noorullah Nikzai sökte asyl i Sverige med hjälp av ett arrangerat äktenskap med en kvinna med afghanskt påbrå i Malmö. Men relationen tog snart slut, och därmed rök även Noorullahs chanser att få det tillfälliga uppehållstillståndet förlängt.

Noorullah Nikzai. I Afghanistan 22 april 2016.

I slutet av 2014, efter drygt fem år i Sverige, fattar Migrationsdomstolen beslut om att Nikzai ska skickas hem igen. Han går under jorden, men spåras upp av gränspolisen som tvångsavvisar honom genom att sätta honom på ett flygplan till Kabul.

Herr Nikzai blev aktuell igen när SVT Uppdrag granskning i onsdags nämnde att en (1) afghan som utvisats från Sverige dödats i Afghanistan. Tyvärr ”glömmer” Uppdrag Granskning att nämna att Noorullah Nikzai arbetade som soldat i regeringsarmén där han tjänstgör i drygt ett års tid. 23 april förra året dödas han under ett uppdrag när det militärfordon som han färdas i kör på en mina i provinsen Zabul i södra Afghanstan. Ytterligare en person dödas och två skadas svårt, rapporterar Nyheter Idag.

-Pettersson menar att om fler unga afghanska män gjort som Nikzai, åkt hem och kämpat i stället  för att sitta i Sverige och klaga så hade Afghanistan kanske varit ännu fredligare än idag och svenska unga män och kvinnor sluppit stupa i Afghanistan för afghanernas skull…

12 thoughts on “Noorullah Nikzai utvisades till Afghanistan och dödades där…

  1. …. 29 rumänska militärer dödades med – senast var Madalin Stoica, combat medic i Kardahan för några veckor sedan. RIP

  2. Okej, sug på de här två frågorna:

    1. Hur många individer har dödats här i landet av en ”flykting”?

    2. Hur många som påstås vara ”afghaner” har mist livet här?

  3. Vet inte vad syftet med denna artikel ovan är?? Är det meningen vi ska börja tycka synd om Afghaner eller?? Ser det som en ”snyft-inlägg” som kunde skrivas av batikhäxor

  4. Ja olyckor kan ske var och hur som helst,även i Absurdistan.
    Just meddelar PK-pressen att en cyklist blivit påkörd av en lastbil (eller omvänt)
    i fredliga,med invandrarvänliga Norrköping ! Cykel fick svåra skador och den som suttit på var medvetslös,när ambulans hämtade henne.
    Som om denna olycka inte ens var avslutad kommer nästa…En 90-årig man i Örebro blev backad över av ett fordon strax efter kl.14.
    Med dessa rader ser vi att olyckan kan vara framme även i Absurdien !

Kommentera