Var är logiken i de pressetiska reglerna?

MEDIA. Det är fortfarande tyst i de etablerade slaskmedierna om Fredrik Virtanens eskapader och ändå är det minst fyra kvinnor som anklagat honom för våldtäkt. 

Däremot namnpubliceras Martin Timell och anklagas för att vara ett svin. Finns det någon logik i detta?

I framtiden får nog mediecheferna svårt att hänvisa till sin pressetiska regler. Det finns ju inte tillstymmelse till röd tråd i besluten och publiceringarna. Namnge den ene och skydda den andre…

12 thoughts on “Var är logiken i de pressetiska reglerna?

 1. I en av kvällstidningarna hade man en ruta från ett pressorgan där man skröt med att man pga sina etiska regler aldrig publicerade namn och bild på brottslingar innan de är dömda. Och 2 cm till höger hade man en artikel där tre stycken högerutbrytare ur NMR hängdes ut med just namn och bild för sprängattentat – trots att de inte ens var häktade då!

 2. Skönt att man har övergivit mörk och ljugmedia för många år sedan.
  Håller man sig till sanningsmedia som Petterssons m.fl. så blir livet så mycket enklare.

 3. Man undrar ju vad som är på gång, vad som händer osv. Verkar som ett krig mot alla svenska män helt plötsligt !! Krig från vänsterkvinnor för att vi ska glömma hur våra importerade kvinnoförtryckare behandlar oss?!

 4. Apropå Sörmlands “lokaltidningar” och deras ekonomiska utveckling…….

  “Desto sämre gick det för Sörmlands Media, som fick vidkännas en förlust efter finansiella poster på –20,1 procent (–64,8 mkr).

  Den Eskilstuna­baserade koncernen har därmed gått med förlust i fem år i rad. Med en ackumulerad nettoförlust på –327 mkr sedan 2011 innebär detta att koncernen på bara fem år fått se det egna kapitalet krympa från 364 mkr till 97 mkr. ”

  https://www.mprt.se/Documents/Publikationer/Medieutveckling/Medieekonomi/MU-Medieekonomi%202017-18okt-2.pdf?epslanguage=sv

  • Ja, det gräver sakta med säkert sin egen grav. Folk är inte dummare än att de inser att SM är fulla av skit.

Kommentera