Asylinvandringen fördubblar pensionskostnaderna


INVANDRING. Den stora invandringen från länder med låg utbildningsnivå kommer att fördubbla statens kostnader för grundskyddet i pensionssystemet. Det visar beräkningar som Pensionsmyndigheten gjort på uppdrag av regeringen.

– Huvudorsaken är den stora ökningen av antalet personer i Sverige som kommer från länder med låg utbildning och den låga livsinkomst som de personerna får, säger Ole Settergren som är analyschef på Pensionsmyndigheten.

Det är tidningen Dagens Industri (betalvägg) som uppmärksammat Pensionsmyndighetens rapport till regeringen, om vilka effekter invandringen får för pensionsutgifterna.

Den inkomstbaserade pensionen, som ligger utanför statsbudgeten, berörs inte. Men det gör grundskyddet, det vill säga garantipension, bostadsbidrag och äldreförsörjningsstöd, som finansieras av staten.

I dag uppgår kostnaderna till cirka 43 miljarder. Pensionsmyndighetens prognos visar att kostnaden fördubblas fram till 2060, och alltså hamnar på cirka 86 miljarder.

-Pettersson tycker detta är ofattbart att regeringen inte räknade på konsekvenserna innan man förstörde landet. I Norge har det gjorts beräkningar på att varje syrier under sin livstid kostar 4,3 miljoner netto i snitt. I Norge tittar man även på olika nationaliteter, och ser att en svensk går med vinst medan en somalier kostar nio miljoner.

Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar? 


32 responses to “Asylinvandringen fördubblar pensionskostnaderna

 • Asylinvandringen fördubblar pensionskostnaderna — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via Asylinvandringen fördubblar pensionskostnaderna — Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Fredde

  Jag har förgäves sökt efter artiklar där de ”grävande journalisterna” fördjupar sig i detta heta ämne.

  Det finns inte en rad sånt.

  Bara valda delar av vad TT skickat ut, TT som för övrigt inte angett någon skribent, vilket PK-media anklagar alternativ media för annars.

  Däremot har jag noterat att PK-media sorterat ut vissa delar av rapporten, på Nyheter idag kan man läsa vad Pensionsmyndigheten sa:
  ”Ola Settergren menar att det i framtiden kommer att krävas skattehöjningar eller besparingar på andra områden för att staten ska kunna mäkta med.”

  Den mening ser man inte i t.ex. Kuriren. De har istället som slutkläm:
  ”Det inkomstgrundade pensionssystemet stärks däremot finansiellt av invandringen, enligt Settergren.”

  Pettersson: vad var det Kurirens ChefRed sa om journalistik?

  Gilla

 • Fredde

  Skulle en privatperson sköta sitt företag lika illa som Sveriges politiker sköter sitt uppdrag, skulle denne sättas under förmyndare.

  Men, detta gäller tydligen inte politiker, de kan fortsätta att sänka ”sitt företag”.

  Hur kan detta tillåtas fortgå?

  Gilla

 • Hönsmamman

  ”Varför regeringen först nu begär in underlag från Pensionsmyndigheten, och inte tidigare, och inte heller Fredrik Reinfeldt regering som kanske var den som först och tydligast pekade på framtida dynamiska nationalekonomiska effekter, är okänt. De utlovade effekterna har i varje fall uteblivit.”
  https://ledarsidorna.se/2017/10/pensionerna-migrationens-kostnader-tydliggjorda/

  Fredrik pekade på framtida dynamiska nationalekonomiska effekter. Utan att inse att det är skillnad på invandring av låg- och högutbildade samt deras förmåga att integreras i samhället.

  Reinfeldt är den störste idioten av dem alla. Han är så obeskrivlig lågbegåvad att den enda förklaringen till att han blivit vald är att ännu lägre begåvningar ansett honom vara smartare än dem själva. Ett helt parti har han fått med sig. En hel allians. Resten påtvingades hans ousinligt lågbegåvad politik. Men många valde detta. Otroligt. Otroligt. Som en full fläskbergare som drogar en och vill ha sin kul sugen?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Detta måste betyda ren vinst för de länder de kommer ifrån. Inga incitament att hindra utflödet av folk.

  Tillbaka till avsändaren.

  Gilla

 • ruben

  Den inbillade humanistiska stormakten trampar på tiotusental av de egna svenska medborgarna, för att kunna berömma sig för humanistiska mästare. De ger med ena handen och tar med den andra. De har blivit mästare i hyckleri. Svenska familjer, som i sin tur bidragit direkt eller indirekt till sin egna pension i 40-50 år av sina skattebelastade liv får smulor, som blir över för pensionen.
  Nu får myndigheterna sluta riva.
  En talande bild av Jeander

  Det känns på tok för lång tid innan nästa val. En kraftig signal i valet krävs för att snabbast möjligt stoppa vansinnet.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Kan också berätta om en nyhet,som nu drabbat Tyskland.
  I Leipzig tvingades igår två ålderdomshem utrymmas,efter att telefonsamtal kommit med ”bombhot” mot dem. Hela åtta styck hem har hotats senaste veckorna !
  Ingen vet i nuläget vem/vilka som ligger bakom dessa sjuka hot.Själv har jag mina misstankar.Men behåller dem för mig själv.

  Gilla

  • Lena

   Stenbock
   Var är hon ”ormen” mutti ?
   Dansar i Grekland , eller ?

   Gilla

   • Stenbock

    Hon ligger lågt när nu allt fler inom hennes egna parti,begär hennes tillbaka-trädande. Sedan skall hon ju försöka samla fyra partier,under samma handlingsprogram. Det råder just nu fullständigt kaos i Berlin !

    Gilla

   • Stenbock

    Lena:
    Kan också meddela att i Kommunisternas grupp,vid tyska Bundesdagen råder nu full strid,Och detta på 100-årsdagen av deras oktoberrevolution i föregångslandet Sovjet !
    Många av dem vill leda deras parti,nu sedan de tappar väljare i varje Bundesland.Även bland dem,är det tydligt att det är pengarna som gäller i slutändan !

    Gilla

 • Nosferatu

  Allt skulle ju bli så bra.

  Gilla

 • OPete

  Det är horribelt att det finns så många hjärntvättade människor i detta land som fortfarande har så stort förtroende för våra styrande politiker . Som dessutom nekar att vara orsak till att våra barn och barnbarn kommer få ett helt annat Sverige att växa upp i än våran generation hade !!!

  Gilla

 • gamgubben

  Ett samfälligt rop från PK-polityikerna ”det hade vi inte en aaaaaning om!”
  Fast på längre sikt blir det absolut en stor förtjänst, ja för vilka? Sveriges långivare så klart.

  Gilla

 • Palle Pansjis

  Den 20 år gamla doktrinen ”Pensionsräddande” har nått vägs ände i svensk debatt.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jaha där har vi ytterligare ett bevis på att PK- talet om om pensionsräddare var en stor jävla bluff. Det borde utredas vem som är mest skyldig alliansregeringen eller nuvarande rödgröna regim?. I och med denna rapport så kanske många fler väljare förstår att detta är en orsak till alla pikar om att alla äldre svenskar måste arbeta längre och längre upp i åldern. Naturligtvis för att försörja ” pensionsräddarna”.

  Gilla

 • Stenbock

  Och detta är bara första negativa rapporten kring de importerade berikarna.
  Skull vara intressant att se hur vår svenska skola ser ut. Hur stort andel barn som härrör från lyckosökarna, i förhållande till våra ursvenska.
  I Tyskland har nu kommit i dagen siffror som är skräckinjagande.
  I alla storstäder utgör nästan 50 % av eleverna icke inhemska.Rekordet har Bremen,Augsburg och München där siffran ligger mellan 75.-till 80 % !!!
  Om inte dessa siffror visar på en ”omfolkning” ,(som det nämnes där nere) vet jag inte,vad vi skall kalla denna katastrof ?

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Det är DU -DINA BARN som får betala denna cirkus.

  Glöm inte å tacka Löfven. 😳

  Gilla

 • Hönsmamman

  Innan dess är de utplacerade i säkra zoner för att utföra enkla jobb och hjälp människor i nöd. Bättre än att de ska ”röja sly”. De kan utplaceras utifrån språklig kompetens och täcka in de områden där migrationen peakar. När flyktingar i de säkra zonerna läger kan återvända hem igen så kan dessa följa med eftersom skyddsbehovet saknas.

  Vår feministiska regerings företrädare poserar gärna med män som ”älskar” kvinnor:

  Gilla

 • Erik Bergman

  Jag har fattat detta så här: Statens kostnader för GARANTIpensioner fördubblas. Garantipensionerna, alltså utfyllnad för de personer vars egna pensionsavgifter inte räcker till en acceptabel pensionsnivå, betalas via statsbudgeten och inte via pensionssystemet. Pensionssystemet påverkas inte av detta.

  Gilla

  • Lena

   Om det är som jag har blivit underrättad, de med låg inkomst betalar endast till kommunalskatt de med högre inkomst betalar även till statlig skatt. Minns inte var gränsen går i inkomst.
   Likt förbannat så är det skattepengar !

   Gilla

   • Lena

    Nu vet jag 38000 är gränsen, över och du betalar även till statlig skatt och under du betalar kommunalskatt,ingen statlig skatt.

    Gilla

 • Falköga

  Regeringen har beställt och nu fått en utredning. Säkert till hög kostnad och mycken byråkratitid. Utredningsmarknaden i Stockholm går på högvarv. Även på sådant som amatörer begriper mellan tummen och pekfingret. Resultatet hade man fått för flera år sedan om man bara lyssnat på fascisterna i SD.

  Gilla

 • Hanna

  Men de skulle ju rädda pensionerna, inte tvärtom…😞. Hur kunde våra ansvariga politiker ta så fel???🤔

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Det finns två saker en politiker måste ha och det är en väloljad käft och ett samvete som är som rymden dvs gränslöst.

   Gilla

 • Bj

  Att inte Löfven har räknat på kostnaden förstår jag, han är ju bara en simpel svetsare. Nog trodde jag att det åtminstone skulle finnas ett klokt huvud i vår regering men tydligen inte.
  Jag undrar om ens 86milliarder räcker. Våra barn och barnbarn kommer i alla fall inte till ett dukat bord.

  Gilla

  • Erik Bergman

   Löfvén har tagit en kort kurs i svetsteknik, men han har aldrig jobbat som svetare. Det är ju det som är problemet med dagens politiker att domflesta aldrig har haft ett riktigt jobb.

   Gilla

   • Mia

    Hur länge ska detta felaktiga rykte upprepas och många vet att det inte är sant men säger inget.

    Gilla

 • Jenny

  De sa på radio att Sverige skulle ta hit 110000 invandrare per år, när de pratade om pensionskostnaderna. Jag känner bara varför? Även fast folk säger att politikerna vill ha lönedumpning eller att politikerna vill rädda världen så förstår jag inte varför de tar hit så mycket folk när Sverige inte klarar att ta hand om folk som redan bor här.

  Jag känner som Juholt att Sverige är på väg att bli en diktatur, nu vågar man fortfarande göra inlägg, men i framtiden kommer man inte att våga i rädsla för hämndaktioner.
  Sverige som var ett så fint land……

  Gilla

 • anne b rat

  jaaaaaaaaaaaaaaaa!
  Nu börjar räkningarna ramla in!

  Gilla

  • Realist

   Grattis Stefan du har dragit ”högvinsten” i skattebetalarnas ”lotteri” med detta firar vi dagen med en sång !!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: