Stäng

MP – asylrätten ska gälla, men bara lite…

INSÄNDARE. Debatten mellan Maria Ferm (MP) och Johan Forsell (M) i gårdagens SVT Agenda om utvisningarna av personer som fått slutgiltigt avslag på sina asylansökningar. Även gränspolischef Patrik Engström var med på ett hörn och gav sin syn på saken.

Den aktuella hanteringen är ju inte problemfri, om man så säger. Det var lite svårt att hänga med i MP-tjejens resonemang. Hon påpekade vikten av värna asylrätten men ville saftigt att alla ensamkommande som kom 2015 skulle få stanna i Sverige.

Hur kan det vara att värna asylrätten?

Asylrätten innebär en rättighet att få sin sak prövad men också en skyldighet att följa det beslut som fattas av Migrationsverket.

Den första delen, rättigheten, är som bekant alla politiker ivriga att framhålla, den andra delen, skyldigheten, talar politiker tystare eller inte alls om.

Kontentan blir i det här fallet att MP-tjejen tycks tycka att asylrätten ska försvaras vad avser rätten att söka asyl, men att det är mindre noga med att asylrätten följs vad avser Migrationsverkets beslut.

Kanske är det detta som regeringen med Svetsarn i spetsen menar med att det måste vara ordning och reda i invandringspolitiken.

M-killen framhöll givetvis moderaternas nya inställning i frågan (det vill säga samma inställning som SD haft i flera år): ett avslag innebär att personen ska lämna Sverige, frivilligt eller med hjälp av gränspolisen. Som det nu är tycks folk i allmänheten och inte minst personerna som fått avslag se Migrationsverkets beslut som en rekommendation att följa eller inte följa.

MP-tjejen beklagade sig dessutom över Migrationsverkets långa ärendeköer, minst två års väntan, vilket innebär att den asylsökande far illa, sa hon. Här skulle självklart köerna kunna kortas till någon månad; om den asylsökande uppgav rätt namn, rätt ålder och rätt bakgrund, vilket tydligen hör till undantagen. Sedan sitter samme asylsökande och gnäller över hur lång tid det tar att utreda hans falskeligen lämnade uppgifter. Håhåjaja.

Anonym

-Pettersson vill till ovanstående tillägga att det enligt nuvarande lagar är det inget brott för asylsökande att ljuga vid sin asylsökande. I ett sunt land skulle en lögn vid asylsökandet omedelbart diskvalificera den sökande från att uppehålla sig i Sverige.

7 reaktioner på “MP – asylrätten ska gälla, men bara lite…

 1. Hur var det nu man ska inte ställa grupp emot grupp…Dessa krav människor kommer aldrig att tillföra Sverige något. De föraktar oss och utnyttjar oss. Jag har mött alltför många som öppet visar oss sitt förakt. Tacksamhet ingår inte i deras värderingar. Och dessa omhuldas av alla godhetsnarkomaner men våra äldre behandlas mindre värdigt än våra husdjur. Skäms alla PK idioter som sviker sin egen befolkning och sitt land!

 2. Tittade på klippet vet hur illa det är men ändå så forsade tårarna……………………………………politikerpatrask AVGÅ NU !!!!!!

  1. Ni era förrädare är avlönade av svenska skattebetalare, ni äcklar mig!
   Främmande makt ockuperar och NI samtycker, förakt !

   1. En elefant som döljs i rummet är ganska känd.

    Två andra elefanter tigs det om.

    1) Den svenska avundsjukan och illviljan.
    2) Brott inom Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna).
    Intressant för dig?

    Med vänlig hälsning

    Gidlöf.se

 3. Jag avstod tyvärr Agenda, trött, gick och lade mig tidigt. Verkar inte som jag missade något speciellt, konsekvensen i dumheter från MP verkar vara intakt, alltid något. Din poäng är självklar; bör det löna sig att ljuga, och vem tänker på de få ärliga som får avslag på sin ansökan? Värdigt en s.k demokrati och rättsstat? Nja, knappast…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: