Hotet mot yttrandefriheten…

INSÄNDARE. Hotet mot yttrandefriheten och därmed rättssamhället är reell.

Funderingar om yttrandefrihet och konsekvenserna av massinvandringen efter ”demonstrationen” på Stortorget i Gävle lördagen den 14 okt kl 11.20 – 13.15.

Som vanligt fanns det varken någon vakt eller polis på torget i dag. För tre år sedan var det ett flertal vakter och allra minst en eller två poliser under tiden 11.00 – 13.00! Eftersom mitt budskap är kontroversiellt men inte stridande mot yttrandefriheten borde jag kunna stå där utan risk för hotelser och ifrågasättande av mina rättigheter. Så är det emellertid inte längre. Inte ens från de som starkast av alla skall värna vår yttrandefrihet – riksdagsledamöter.

För någon vecka sedan blev jag polisanmäld av den socialdemokratiska riksdagsledamoten Elin Lundgren. Men inte nog härmed utan hon beskyllde mig också för att ha blivit dömd för hets mot folkgrupp. När jag då polisanmälde henne för falsk anklagelse eftersom jag aldrig blivit straffad eller dömd för någon slags brott tog hon bort anklagelsen från Facebook.

Polisen tog emellertid ingen notis om hennes anmälan. Om detta är ett tecken på att de alltför väl känner henne vill jag låta vara osagt!

Förhoppningsvis skall jag inte känna oro för att fysiskt utsättas för våld från riksdagspolitiker. Men faktum är att jag nu två gånger å rad blivit hotad med fysisk vedergällning från invandrare om jag fortsätter agera. En gång anmälde jag det till polisen men inget hände.

Lördagens hot tar jag dock mer allvarligt och funderar på hur jag kan skydda mig från att eventuellt utsättas för våld. Jag anser att vi alla har en skyldighet att informera om vad som håller på att ske i vårt land. Rädslan för repressalier får inte ta över för då är vi snart ett förlorat folk. Men vi ser ju dagligen att de kriminella invandrarna funnit skrämseln som ett effektivt medel att tysta inte endast vittnen utan också kritiker som informerar om utvecklingen i vårt samhälle.

Av denna anledning är det synnerligen viktigt att politikerna tar tag i denna fråga. Men inte minst polisen måste ta sitt ansvar och finnas på platser där yttrandefriheten praktiseras men där den då också blir ifrågasatt av icke demokratiska element och detta blir mer och mer vanligt. Det minsta man därför kan begära är att platser som till ex stadstorg och platser där vi både som enskilda och i grupp vill utnyttja vår grundlagsfästa yttrandefrihet alltid är bemannade med poliser eller vakter. Om inte – är yttrandefriheten snart ett minne blott och de nedbrytande och antidemokratiska krafterna, liksom de kriminella tar över. Vi ser redan i dag att dessa krafter – även om de än inte vunnit, så är de på väg att genom hot om repressalier mot fler och fler medborgare skapa en rädsla som gör att dessa tiger oavsett vilka brott och hotelser de utsätts för.

Men än värre, kanske tiger när samhället hotas och fler och fler människor riskerar att utsättas för brott. I dag kan vi inte längre betrakta Sverige som en fungerande rättsstat. Att återställa vårt land till vad det var före massinvandringen måste ha högsta prioritet hos nuvarande regering såväl som kommande. Men eftersom den nuvarande har kapitulerat måste svenska folket inför valet 2018 noga överväga vilken politisk konstellation de skall lägga sin röst på. Med den allt snabbare takt i raseringen av vårt samhälle måste vi lägga den på det eller de partier som högst av allt prioriterar rättsstaten och därmed tryggheten för medborgarna.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

14 thoughts on “Hotet mot yttrandefriheten…

  1. Och en insändare tar de förstås inte in. Inte om den kritiserar tidningen och dess s. k. journalister…
    Välkommen till nya DDR!

  2. Olle, vilken hjälte!
    Bland de människor jag beundrar ligger du mycket högt på listan.
    Förvånar mig att inte 1000 tals personer ställer upp runt dig och skyddar dig.

    Kanske ska du göra en upprop att komma och stå vid din sida.
    Varje svensk med intresse av vårt fosterland borde ge dig support.

    Kanske kan någon bevaka dig med kamera vid eventuella påhopp?

    Med beundran
    //age

  3. Sorry Olle, politiker och rättsstat har lämnat WO för kaos och anarki. Du visar stort mod med din demonstration. Jag skulle hjälpa till om inte avståndet lagt hinder. Det som förvånar är att det, i en stad med över 75000 invånare samt högskola, inte finns en enda människa som ställer upp på din sida. Ni Gävlebor är dummare än Bocken som brinner varje år.

  4. Tillåt mig ändra rubriken en smula. ”hotet mot dom SMÅ RESTERNA av yttrandefrihet som kanske fortfarande finns någonstans i gömmorna, men som garanterat också kommer att försvinna”
    Janne

  5. Tack Olle att du står upp för det som alla andra inte vågar stå upp för, fast vi innerst inne håller med dig 100%.Vi lever i demokrati, men det börjar glida över till någon typ av social diktatur eller typ av självcensur blandat med statlig rekomendation hur vi skall tänka.Det fattar man ju att det fungerar inte ,frihet är alla människors rättighet och fria tänkandet likaså.Vi måste gå ihop och göra våra röster hörda, framför allt måste få bort käbbel 7 klövern ,som har sålt ut landet till lyxturister och kriminella människor.Mvh Adolf

  6. Finns det inga stora, starka, modiga och rättskaffens personer i Gävle som kan vara med och hjälpa, skydda tuffa Olle vid hans demonstrationer? Polisen sköter som vi vet inte det när det gäller oss inhemska invånare.

    • Svensson
      Ja det är häpnadsväckande att han står där ensam. Bara det gör att jag inte längre tycker det är mödan värt att spilla någon kraft på landet !
      Har gjort mitt gentemot de som är mig nära mina föräldrar, barn och nära vänner.
      Skriver kommentarer av ren egoism numera, för att få utlopp för en del av den hopplöshet som jag känner om en framtid för svenskar i Sverige.

      • Det är bra att skriva om inte annat för att få ur sig frustrationen, men bättre att stå på sig irl i kommunikationen med andra. Konsekvenserna får man ta om man vill ha en förändring. Att tiga är att samtycka.

      • Du gamla Du fria
        Har agerat hos myndigheter i åratal med personliga besök, tycker att de yngre får vara aktiva nu och bry sig i både sina föräldrar och barn !

    • Rädslan är så stor i vårt land annars skulle många som Olle vara ute på gator och torg för att skydda Olle och visa sitt missnöje med politiken som förs för att sänka vårt land och vår yttrandefrihet.

      • Du gamla Du fria
        Men den rädslan sträcker sig inte så långt, de är tygligen inte rädda för vad Olle kan råka ut för där han står helt ensam !

    • Om man talar sanning så gör man sig skyldig till det grövsta brottet i Sverige.
      Mamma visste inte hur gel hon hade när hon sade ” Håll dig alltid till sanningen min pojke”.

      • Tack ska du ha Olle som ställer upp för alla andra.Hoppas det finns andra Gävlebor som har kurage att försvara dig om någon skulle hota dig.Men som du vet så ställer vi andra upp på din sak,Olle.

Kommentera