Nytt krig på gång i Mellanöstern?


MELLANÖSTERN. Den irakiska armén inleder en militär insats för att inta Kirkukprovinsen, säger en general till nyhetsbyrån AFP. Beskedet kom kort efter nyheten om att tiotusentals kurdiska militärer kommenderats ut runt den omstridda oljestaden Kirkuk, av rädsla för en förestående offensiv från irakiska regeringsstyrkor, uppger kurdiska myndigheter.

Spänningarna i regionen har ökat kraftigt efter att kurderna röstat för självständighet för irakiska Kurdistan, i ett val som Bagdad klassat som illegalt.

”Tusentals tungt beväpnade peshmergaenheter befinner sig nu i sina positioner runt Kirkuk”, skriver en högt uppsatt rådgivare till kurdernas president Masoud Barzani på Twitter.

”Deras order är att försvara staden Kirkuk till varje pris”, fortsätter Hemin Hawrami.

-Pettersson tycker att Soran och Özz ska ge sig iväg och lösa problemet, vilka folk, hot och våld, inga kompromisser och sådana har vi importerat i mängder…


10 responses to “Nytt krig på gång i Mellanöstern?

 • Nisse

  Kom ihåg det blir alltid krig där det är muslimer. Hoppas att SD får makten snart Så att mina barn barn kan få leva i ett fritt land. Utan islam tramset…

  Gilla

 • Joy

  Det har alltid varit krig i dessa länder och det importerar vi hit.

  Gilla

 • Luntan

  Hoppas att inga IS-fångar kommer att tas.

  Gilla

  • Ulli

   Hoppas inga fångar tas utan att processen görs kort, blir så lite färre ”pensionsräddare och hemvändare” till Sverige.

   Gilla

  • Stenbock

   Nu blandar du samman de olika stammarna av getaherdar och vanliga kameldrivare !
   Detta rör sig ju om gruppen Kurder kontra Iraker…De förstnämnda är ju vänner med EU och NATO. (bortsett från Turkiet) Tyskland har ju reat bort sina gamla vapen till dessa ”motståndskämpar”, för att de skulle döda IS och Iraker !! USA tror jag stödjer båda,bara de handlar krigsmaterial.Kirkuk vill både Kurder och Iraker äga, p.g.a. att detta oljefält är den enda produkt,de kan exportera till utlandet.
   Vi i Absurdistan har ju flertalet välbekanta Kulturpersonligheter,och riksdagsledamöter,från detta orientaliska föregångsland !
   Bäst vore om Absurdistan sände iväg judehaterskan Wallström,för att medla i konflikten.Denna Värmländska är ju numera ett känt namn i arabområdet,sedan hon skänkt terrorgruppen PLO miljarder kronor.

   Gilla

   • ruben

    Hej! Att du nämner Margot Wallström, som judehaterska håller jag verkligen med om. Kommunister och rödgardister brukar ha den hållningen mot judar. Varför S kör den linjen så hårt liknande Olof P. på sin tid, kan jag inte begripa. För övrigt är Margot W. västerbottning från Skellefteå-trakten ursprungligen även om hon nu bor i Värmland 🙂
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Margot_Wallstr%C3%B6m

    Gilla

   • Lena

    Kan vi inte för en gång skull från Sverige bidraga med att sända ner underhållning till de stridande kurderna, vi har i landet några kurdiska ”herrar” som inget hellre vill än ett fritt kurdistan, enkelt biljett för dessa, i krig har det alltid funnits underhållning.
    Kommer inte alltid i lyxförpackning !

    Gilla

   • gamgubben

    Värmländska? Om jag inte misstar mig är hon född i Kåge, Västerbotten.
    Blanda inte in Värmland i denna sörja.

    Gilla

   • Stenbock

    gamgubben:
    Förlåt har inte forskat närmre kring detta spöke.Har dock läst några gånger,att hon bor i Värmland. Hur som haver,en god PR-representant för Sveriges styrande socialister. 😦

    Gilla

 • Stenbock

  Ja den ena stridigheten hinner inte avslutas,innan nästa startar…
  Trodde när jag läste rubriken,att den handlade om Hamas och PLO.Igår visades bilder på att dessa båda terrorgrupper som nu skall bilda en enhet.
  Översatt till absurdska förhållande innebar detta,att M och VPK skulle enas i ett parti !!! Spår att detta i förlängningen kommer att mynna i nya strider i Israels gränsområde.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: