Ingen förundersökning mot rikspolischefen trots att han handlat fel


POLISEN. Det inleds ingen förundersökning om tjänstefel gällande rikspolischefen Dan Eliassons beslut att ge ett externt företag åtkomst till polisens personal- och lönesystem, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Åklagaren konstaterar att det strider mot säkerhetsskyddsförordningen att fatta ett sådant beslut, men man anser att inga hemliga uppgifter från Polismyndigheten har sänts eller röjts efter beslutet.

”Av det material som jag tagit del av framgår att Polismyndigheten inte har sänt eller röjt några hemliga uppgifter eller annan information ur systemet till den externa leverantören. Ingen person har därmed lidit skada”, säger överåklagare Anders Jakobsson vid Särskilda åklagarkammaren, i en kommentar.

-Pettersson undrar om lagen är lika för alla? Alltså Eliasson har gjort fel, men ingen skada har uppstått! Innebär det att jag kan köra 200 km/timmen på motorvägen utan att dömas om inget händer?

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.


28 responses to “Ingen förundersökning mot rikspolischefen trots att han handlat fel

 • Cirkusen fortsätter.

  Får hoppas på riksrätt för förrädarna.
  Vi får se vid valet…håller tummarna, för rättvisa.

  Gilla

 • William

  Ja det är vansinnigt.klart karln bör lämna.dom håller varandra bakom ryggen fy fasen.läste attSD får 26,8%i senaste mätningen.det är bra.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Kan garantera att SD får 32-34%….vill tro på mer, men jag är realist….alla jönsar kommer dessvärre vakna för sent.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Knappast förvånande med tanke på den totala korruption och nepotism som råder inom maktpyramidens översta sfär, där ingen överträdelse kan anses brottslig så länge den utförts av fascistetablissemangets egna guldgossar och där den gemensamma ambitionen att driva den av rättsröta infekterade dolken allt djupare i ryggen på gamla Svea alltid tolkas som en förmildrande omständighet.
  Andreas.

  Gilla

 • Tony

  En poliskvinna som tar i lite för mycket mot en snutig
  utländsk förbrytare får sparken, men denne store idiot
  som är skadlig för hela poliskåren och landet slipper
  både åtal och en spark i röven. Man ska va Politruk
  inom S Ledet då kan man bära sig hur jävligt åt som helst?

  Gilla

 • centurion

  Om jag råkar bryta mot någon liten regel, så bör det i fortsättningen ej tolkas som alltför allvarligt. För det första, bör jag ju få någon form av rabatt för att jag inte kastar sten mot blåljusen. Och för det andra, så kanske ingen medmänniska blev lidande av mitt lilla övertramp. Med hänvisning till ”Danne-domen” är jag alltså helt oskyldig. Alles friden und fröjden, Jawohl !

  Gilla

 • gamgubben

  Kamraderiet fortsätter med oförminskad styrka inom sossesfären.

  Gilla

 • Kurt

  Den dagen kommer där ett ”röd” partikort leder till att beundra en tegelvägg.

  Gilla

 • Kurt

  Kanske det som kallas ”likhet inför lagen”?

  Gilla

 • modernghost

  Ingen som vågar ens tänka tanken!) Dan har alla nötterna i näven, och han är virtuos på att klämma till när det behövs. 😉

  Gilla

 • Sea Gull

  Löneavdrag för ”avsteg”.

  Gilla

 • Mjölner

  En som lidit stor skada i jobbet är överåklagare A Jakobsson som av bekvämlighetsskäl inte vill ta i saken. Sekten Ruben och Hilda med Anne Ramberg som primus motor har raserat hela rättssystemet grundligt och effektivt p.g. a. penninghunger. Hon backas upp av advokater som sossen och skitstöveln Bodström som blir landshövding enbart av politiska skäl. Diktatur är bara förnamnet.

  Gilla

 • Jag

  Sedan i tonåren och i ungdomen (1980-talet) har jag sagt till de som vill lyssna att:
  ”Utav politiker och polis skall man kräva högre moral och etik eftersom det är ett yrke man idag väljer”
  men det har gått precis åt andra hållet, inga skrupler, ingen moral, dessa yrken är fri från allt ansvar!
  Våra s k ”politiker” bryr sig inte om sitt folk, sina medborgare. Polisen/Rättsväsende lägger ned invällarbrott, grova sådana samtidigt som de ”jagar” oss Svenskar för diverse förseelser!

  Gilla

 • Silfverbielke

  Ruben och Hilda ser till sina medlemmar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En förundersökning görs naturligtvis inte mot en person som har partiboken i handen och som tillhör PK-etablissemanget inre krets !

  Gilla

 • eugenecork

  tanken faller då på en annan 5:5a som även han blev
  ”straffriförklarad”…Sven Emil Sigvard Thurneman
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sigvard_Nilsson-Thurneman
  …undrar om inte Kungar och vissa högre potentater har
  tillskansas detta privilegie…väll isf dit som Eliasson hör?

  Gilla

 • Jag

  Helt j-la otroligt och ofattbart?! Att han återigen klarar sig! Misstag efter misstag och ljuger som självaste värsta demon!
  Hade jag gjort samma misstag hade jag suttit i fängelse för bedrägeri, landsförräderi, förfalskning och andra grova brott!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Förmodligen tillhör man inte gräddan och ryggdunkargänget i samhället så åker man dit, är skillnad på folk fä i dagens Sverige !

   Gilla

  • Bosse

   Bra synpunkt Pettersson! Rättsväsendet är i förfall som allting annat. Den är infiltrerad av vänsterliberaler och korrumperat av okunniga och idioter. Igår var det Macchiarini som friades trots tre dödsfall i Sverige och fem dödsfall i Ryssland. Detta fall är en katastrof för patientsäkerheten i framtiden. Idag var det D.E som friades trots att man säger att han har gjort fel men ingen skadades.Märkligt uttalande. Man lägger ner fall där man ser att man måste jobba med en svår utredning. Mord kan man inte lägga ner därför att där finns det uppenbart en ansvarig. Det vore för magstark. Men då utreder man inte det istället utan lägger detta och våldtäktsfall på hög för att det ska glömmas bort. Därför löser man bara 8% av dessa fall. Men när det gäller hets mot folkgrupp då är man på tårna, det är lättare fall tycker man. Senaste tiden har man dömt ett antal människor både till böter och fängelse. Bl.a några över 70 år som har skrivit något på FB. Det Macchiarini gjorde var ingenting mot vad dessa 70 åringar har ställt till med. Jag har inget förtroende eller respekt längre för svenskt rättsväsende. Det funkar bättre i Indien och Bangladesh.

   Gilla

 • Sara från Skåne

  han har ju ett ”get out of jail card”…. hela etablissemanget är ju ett stort Monopol-spel.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Man håller de sina under armen helt klart. Arvodes skandalen i vårt landsting är ett annat exempel på S:s maktfullkomlighet. Utnämningen av Thomas Bodström till landshövding trots hans medverkan i det skandalomsusade Allra är ett annat. Gissar att Pettersson kan rabbla massor av liknande historier. Partiet framför allt! Småfolket skiter man i USCH!

  Gilla

 • Falköga

  Den svenska nomenklaturmodellen. Något parti som törs ha någon konkret synpunkt nu inför valåret?

  Gilla

  • Ulli

   I brist på ännu bättre alternativ, komme jag att rösta SD 2018 (gjorde så också 2014 och 2010, inte redan 2006 vilket jag mycket ångrar).

   Gilla

 • Ulli

  Som socialdemokrat står man över lagen, så har det alltid varit. Verkar också gälla för mohammedaner.

  Gilla

 • steve

  Jag körde mot enkelriktat, men enligt polisen gör det inget för jag krockade inte med någon.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: