Idag är det Internationella flickdagen


FEMINISM. -Pettersson är inte mycket för olika dagar med några undantag. Internationella Gin & Tonic-dagen och Sveriges Nationaldag bör firas och kanske någon till.

Men jag undrar var feministerna i Fi är när det är Internationella flickdagen den 11 oktober och alla andra dagar också. Det är en av FN:s internationella dagar, instiftad av FN:s generalförsamling i december 2011, för att uppmärksamma flickors särskilt utsatta situation.

Det finns onekligen en hel del att diskutera som tvångsäktenskap, könsstympning, patriarkat i förorterna, balkongflickor, hucklen och mycket annat men FI:s ledare har tydligen annat att tänka på idag…


12 responses to “Idag är det Internationella flickdagen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: