Den internationella Gin & Tonic dagen

GOTT OCH BLANDAT. Idag, den nionde april, är det en hyfsat fortsättning på våren i de sörmländska skogarna. Det är också den internationella Gin & Tonic-dagen som firas runt om i världen. Gin & Tonic är en av våra mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet.

Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Gin & Tonic hör den varma årstiden till och den njutes bäst utomhus och den behöver inte en egen dag, en vanlig dag duger, vilken som helst…tänk er att detta är det bästa beviset på att islam är värdelöst. Koranen förbjuder fylla, frihet och njutning.

– Pettersson blandar en GT enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål!

23 thoughts on “Den internationella Gin & Tonic dagen

 1. Själv använder jag grappo eller grape tonic med Tanqeray eller Bombay sapphire. Samt ingen citron.

 2. Sverigedemokrater är alltid de samma
  T.o.m i en text om gin & tonic lyckas man få in islamofodisk rasism
  Det förvånar mig det inte stod ”med mera sprit ingen lastbil på Drottninggatan”
  Sieg heil, jävla nazister!

  • Karl Henriksson, du låter som en politiker, en PK-politiker som skyller allt de själva ställt till med på Sverigedemokraterna.

   SD har inget med den här bloggen att göra, jag har inget med SD att göra, så skyll på mig om du inte gillar inläggen. Inte på ”Sverigedeokrater”.
   Sedan undrar jag lite vad islamofobisk rasism betyder? Är islam en ras? Tillåter islam att du tar en GT? Vad menar du?

   //Pettersson

  • Att beskriva fakta om en religion, är det rasism menar du? Med andra ord, allt som inte passar dig och din världsbild är rasism. En islamist har dödat oskyldiga människor i huvudstaden och du snackar om rasism bland svenskar. Är du helt störd eller bara hjärntvättad. Rasister är väl du och islamisten.

   • Såg att Pettersson hann svara för mig. Mitt tidigare svar var till den förvirrade Karl H. Håller dock med Pettersson och undrar också om islam är en ras. Trodde det var en religion. Dessutom innebär en fobi, en slags rädsla för något. I detta fallet en rädsla för islam. Det har inget med hat att göra. Hatet kommer från vänsterfolk som Karl H.

   • SD, islam är ingen religion. Islam är en ideologi minst i klass med kommunism och nazism och islam har fler liv på sitt samvete än något annat.

    -Sedan ska vi inte glömma att det är muslimer som drabbas värst av alla terrordåd i världen, men det är muslimer som utför dem. Ingen har dödat så många muslimer som andra muslimer….

    Historiens största blodbad genomför av muslimer i Indien…

    https://petterssonsblogg.se/2014/10/13/islams-erovring-av-indien-den-blodigaste-i-historien-2/

   • Rasism är bara gott och positivt. Det är att vara FÖR något, och inte emot något.

    Sen fobi, är rädsla för nåt man inte vet nåt om. D v s vanföreställningar och fördomar. Men det gäller INTE islam. För islam vet vi tillräckligt om, för att vi ska ha en fobi för islam, de flesta av oss.

    Fobi, är INBILLAD rädsla för nåt vi vet för lite om. Inte BEFOGAD rädsla för det vi vet ALLTFÖR MYCKET om.

    Som när det gäller islam.

    Det är genom ERFARENHET vi fått denna rädsla, inte VANFÖRESTÄLLNINGAR eller inbillning.

    Däremot existerar rasistofobi. Rädsla och vanföreställningar, för detta ”okända”, hos vänstern. Det är därför man ständigt, och hela tiden måste upplysa om vad RASISM egentligen är. Och hur många människor har dött av rasism, jämfört med socialism, nazism och islam. Det är HELT obefintligt. Och det är därför betydligt mera legetimt att vara rädd och mot islam än detsamma gällande rasism. Som jag sagt: ”RASISM ÄR ENDAST NÅT GOTT OCH POSITIVT”, att vara till 100% för.

  • Bland många märkliga kommentarer senaste tiden,känner man sig främmande i sitt eget land.Vad har du t.ex. K. Henriksson tänkt dig med dina nedplitade rader.Har du rökt på eller nyttjat annat knark ?
   Fullständig lappakaja som egentligen inte försvarar ett svar…..

 3. Intressant fakta om drycken. Har nog aldrig provat drycken – än. Men ska ska prova någon gång.

 4. Tack!
  Bloggen blir bara bättre och bättre.
  Fina och mysiga djurfilmer, bra musik, roliga filmsnuttar och nu,
  en hel drinklektion.
  Dessutom den bästa nyhetsinformationen.

  //age

  • Håller med. 🙂 Sveriges bästa blogg, tack vare Petterson och hans stabs eminenta rätta fingertopstouch, för det som är bra, sunt, rätt och gott i tillvaron. 🙂

   Det här sköna avbrottet behövde vi verkligen nu, efter det fruktansvärda som hände.

   Fast Pettersson är inne på det ändå här. Det finns inget, absolut inget av värde med koranen och islam. För inte ens Gud själv gillar det. Då det är emot ALLT, precis ALLT islam står för. Läs bara tio Guds bud t ex, så ser man ju hur inverterat och helt mot islam är. Islam är därför, och mycket annat, helt emot Gud. Sen bara, tänk på nattvardsvinet, och Jesus vindrickande. Och det talas om vingårdsmannen och vin enbart i positiva termer i Urkunden Bibeln. Och Gud gav oss frihet. Han är själva friheten, och mot allt dogmatiskt förtryck. Sen står det också att man ska prisa och lovsjunga Gud, och Paradiset var väl för vår njutnings skull.

   Så på varenda punkt går koranen och islam mot Människan och Gud, och då har jag ändå bara tagit upp den mildaste kritiken.

   Så koranen och islam, är helt värdelösa och mot allt vad gott och sunt är. Och t o m mot vad Gud förespråkar. D v s, det som är hans vilja med människan. Således är islam och koranen, helt emot Gud, såväl i teori som praktik.

 5. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Vi har problem med G&T eller T-delen i alla fall, i Finland. Det dröjde ett tag innan Schweppes Tonic Zero kom hit, såldes bara ett halvår och slutade produceras! 1½L kostade 4,08€. Vi diabetiker måste köpa med från Sverige. Dock billigare, 18-20kr 1½L. Visst, Fentiman´s finns som light, men vem betalar över 2.5€ för 2 dl? Har någon vägarna förbi Helsingfors så köper jag gärna några flaskor!

 6. Äntligen får GT:n den välförtjänta hedersdagen! Under tjänstgöringen i Afrika (-69) var den en dagligt återkommande, trogen kompis – ävenledes för bekämpa(?) malaria, just lovely ! 🙂

  • Jo, men vi föredrog lime istf citron, och det måste vara Gordons Gin med, obs!, RÖTT grishuvud på etiketten! (svart var ’fusk-gin’). Än bättre, smaken är ju som baken…, anses/ansågs Bombay Gin (blå flaska) vara. 😉

Kommentera