Är det lämpligt och möjligt att bryta segregationen?


INVANDRING. I går läste vi om att regeringen beslutat om att starta en ny myndighet vid årsskiftet. Delegationen mot segregation, det är sådant en regering gör när man är handlingsförlamad och saknar förmåga att göra något åt problemen. 

Segregation betyder särskilja, avskilja och betyder att olika människor bor på olika platser. I Sverige har segregationen i Sverige har en lång historia. Exempelvis utestängdes Kalderash-gruppen från samhället och var tvungna att bo i tält eller i ”zigenarläger” fram till 1960-talet i socialdemokraternas Sverige. Den kommunala bostadsplaneringen var tidig med att segregera, redan under den svenska urbaniseringsprocessen i början av 1900-talet byggde man medvetet för att hålla isär olika boendegrupper.

I USA, invandringens förlovade land bor, efter hundratals år, fortfarande svarta för sig, latinos för sig, kineser för sig och vita tillsammans med vita. Undantag förekommer naturligtvis men för det behövs ingen statlig myndighet.

-Pettersson tror helt enkelt att människor vill bo segregerade, jag vill inte bo med muslimer och jag tror inte muslimerna vill känna doften av mitt stekta fläsk.

Det är helt enkelt så att de gamla ordspråken ”lika barn leka bäst” och ”man ska ta seden dit man kommer” rymmer mycket visdom.

Misstaget är från början att flytta afrikaner från Afrika, araber från Arabien, afghaner från Afghanistan osv…

Vill vi slippa segregation så ska vi bara ta emot några få nya svenskar som blir tvungna att bo tillsammans med oss och assimileras.


7 responses to “Är det lämpligt och möjligt att bryta segregationen?

 • jgarn

  Här skall det inte integreras här skall det repatrieras.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Hur många myndigheter behövs VERKLIGEN i vårt lilla land Sverige?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Deligation mot segregration !
  Ständigt nya myndigheter som med skattepengar bara försörjer välbetalda akdemiska verklighetsfrämmande byråkrater och gamla avdankade politiker brukar ju verkligen göra stor succé och nytta i Sverige !

  Gilla

 • eva

  Mer byråkrater med rätt värdegrund får välbetalda arbeten…….Och kanske en avstjälpningsplats för uttjänta politiker?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är nog svårt att bryta segregationen – jag tror att det är genetiskt arv som inte går att bryta hur mycket än myndigheter vill.Människor söker sig och trivs övervägande tillsammans med sitt arv.

  Liked by 1 person

 • Fredde

  Det intressanta med denna nya myndighet är att den egentligen är alldeles onödig.

  Hade inte sjuklövern släppt in horder av lyxflyktingar hade vi aldrig haft dessa enorma problem…

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: