Ny myndighet ska bryta segregationen


INVANDRING. Om tre månader får Sverige en ny myndighet, Delegationen mot segregation. En liten myndighet med ett jättestort ansvarsområde.

– Skälet till att vi har segregation i Sverige är för att vi inte har lyckats bryta mekanismerna som skapar segregation, det vill säga orättvisor i skolsystemen och att människor inte har ett arbete att gå till. Myndigheten kan vara ett verktyg, det vill säga att vi kan jobba ihop för att fokusera på frågan, säger Jonas Nygren, regeringens särskilde utredare.

Mer på Sveriges Radio…

 

-Pettersson säger med viss ironi – ännu än ny myndighet, ledd av ett f.d. socialdemokratiskt kommunalråd, Jonas Nygren, är precis vad Sverige behöver.

Jonas Nygren var socialdemokratiskt kommunalråd i Sundbyberg innan han förlorade valet, bland annat på grund av stora problem med invandrare.

Jag bjuder på FN:s flyktingkonvention gratis och då behövs ingen ny myndighet

En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.

Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer. De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan. Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34. Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya svenskarna ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

-Pettersson tycker att det är alldeles för lätt att utnyttja asylrätten.

 • Dels av ekonomiska flyktingar för fattigdom är inget asylskäl.
 • Dels genom att resa genom mängder av fredliga länder för att komma till Sverige.
 • Dels genom att systematiskt och grovt åsidosätta värdlandets lagar och förordningar.
 • Dels genom att vägra assimilera sig, vilket till stor del är politikerna och journalisternas fel.

Det är ur demokratisk synpunkt viktigt att Sverige följer FN:s flyktingkonvention, för inte kan vi påstå att FN är rasistiskt.

Alltså

 1. Första fredliga land den asylsökande anländer till gäller.
 2. Assimilering, den kulturella särarten överges i mötet med majoritetssamhället.
 3. Värdlandets lagar och regler ska gälla.
 4. Alternativet till 1-3 är hemresa

12 responses to “Ny myndighet ska bryta segregationen

 • William

  Det handlar inte bara om jobb osv.utan att dom här invandrarna vill inte acceptera svenska lagar traditioner,kultur etc.lägg ner myndigheten.och stoppa invandringen.

  Gilla

 • ruben

  Om myndigheten för samhällsskydd tidigare blev nedtystade av hotande muslimer, kan man ana att det kommer att gå samma väg för en ny myndighet. Den nya myndigheten kan bli skattebetalarnas värste fiende och belackare någonsin.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Makthavareliten har under många årtionden varit bra på att hålla de sina om ryggen. Gräddfilen är alltid öppen för avdankade politiker och tjänstemän.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Nån som håller i mot på att det kommer att sluta med att Jonas Nygren vill tvinga på oss mer ockupation, medan han själv lever segregerat med sina gelikar!

  Gilla

 • Är det lämpligt och möjligt att bryta segregationen? | Petterssons gör skillnad!

  […] I går läste vi om att regeringen beslutat om att starta en ny myndighet vid årsskiftet. Delegationen mot segregation, det är sådant en […]

  Gilla

 • rannug

  Kommer de att bekämpa segregation (kön) på badhus?…..

  Gilla

 • dave

  Ge mig 6 månader och segregrationen kommer vara ett minne blott samt det kommer finnas massor av lediga lägenheter.
  Lösningen heter deportation.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Orättvisor i skolsystemet? Arbetslöshet?
  Dessa respektlösa rabulister äger definitivt inget intresse för integration, utbildning eller hederligt förvärvsarbete, ty hade så varit fallet hade de, om än under vissa ogynnsamma förhållanden, valt att kämpa på efter bästa förmåga och gjort en rimlig ansats för att bli en naturlig del av samhällsmaskineriet – inte belasta och skövla det genom våld, droger och kriminalitet.

  Denna nya myndighet, vars talesperson icke generas inför att ännu en gång hänvisa till socioekonomiska effekter, uppvisar ett nytt exempel på den svenska kostnadskrävande dysfunktionalitet och förnedrande dumhet som renderat nationen internationellt vanrykte som bidragsamma och kriminalparadis.
  Det är inte utan att man skäms och vredgas, mina vänner!
  Andreas.

  Gilla

 • Cinna

  Den som vill segregera sig kommer fortsätta med det oavsett åtgärder.

  Åtgärder som denna är att kasta skattepengarna i sjön.

  Gilla

 • Kattsand

  Det blir väl som med ”Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism”, dvs ingenting.
  Om det ändå blir något av detta så kommer väl ”minskad segregation” tolkas som att man skall tvinga på svenskar de så kallade ”utanförskapsområdena” eller nåt sånt…

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Idioter, vi behöver inte ny myndighet?Vi behöver lag och ordning så att man kann känna sig trygg i landet.När gör byfånen sitt Jobb? Rösta rätt 2018 om inte byfånen avgår före.Mvh Adolf

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: