Även Lantmäteriet är drabbat…


INVANDRING. Trots att det var nästan ett år sedan Erik Carlsson köpte en gård i Lagan har affären fortfarande inte gått igenom. Orsaken är de långa väntetiderna hos Lantmäteriet.

Gården som Erik Carlsson har köpt tillhör en större fastighet. I november skickade han in en ansökan om avstyckning till Lantmäteriet, men ännu har inte hört något från myndigheten.

 

Handläggningstiden är i dagsläget i snitt elva månader för att stycka av en tomt. Enligt Jimmi Mohlin, enhetschef på Lantmäteriet i Småland, beror den långa väntetiden på personalbrist och ökad inströmning av ärenden.

– I hela landet har vi oerhört svårt att hitta kompetent och erfaren personal. Samtidigt är det en byggboom och vi satsar nu på att prioritera ärenden som rör nybyggnation, för att inte bromsa upp bostadsbyggandet, säger Jimmi Mohlin.

Sveriges Radio

-Pettersson menar att även dessa problem beror på invandringen, det är dock inte invandrarnas fel utan beror på invandringspolitiken som låser upp enorma resurser i migrationsindustrin och förlamar samhället…


One response to “Även Lantmäteriet är drabbat…

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: