Stockholm andas ut: boende ordnat åt alla nyanlända

INVANDRING. I år ska Migrationsverket totalt anvisa 2 858 personer med uppehållstillstånd till Stockholm. Hittills har 2 360 personer kommit till staden. Siffror från sista september visar att alla nu har försetts med plats i genomgångsbostäder av en mer permanent karaktär, det vill säga, inga fler sovsalar. Men för alla bostäder gäller korttidskontrakt, hyresavtalen är på en månad i taget med en månads förlängning.

– Så nu har vi lite andrum. Nu jobbar socialförvaltningen med att titta över så man har en optimal fördelning av de boende, säger Anna Mölgård, stadens samordnare av bostäder för nyanlända.

De nyanlända har bland annat placerats i uttjänta äldreboenden som Vintertullen på Södermalm, gamla vårdhem som Råcksta sjukhem, vandrarhem och det hittills enda byggda modulhuset i Fagersjö.

Läs mer…

-Pettersson antar att Stockholms kommun är nöjda när alla nyanlända har fått bostad. Att statistik från Stockholms bostadsförmedling ger vid handen att antalet köande för en hyresrätt i huvudstadsregionen stigit från drygt 517 000 vid förra årsskiftet till 556 000 vid årskiftet 2016/2017, skriver SvD.

För 15 år sedan stod ”bara” 74 000 i kö. Nu alltså över en halv miljon. De flesta har visserligen en bostad nu men ungefär 100.000 saknar och bor inneboende, eller hos föräldrar osv…

 

9 thoughts on “Stockholm andas ut: boende ordnat åt alla nyanlända

    • Det är nog en del väljare som inte har kunnat få en egen bostad och som inte vet om hur många personer som kommit till Sverige och som vill att det ska komma ännu många många flera personer som får bostäder före dom själva.Dom tror att det byggs för lite -inte att det kommer in flera hundra eller tusentals personer i veckan som ska ha bostäder först.

  1. Hur skulle det vara om det fixades bostäder åt alla som fått jobb i Stockholm, men inte har någonstans att bo.
    Alla studerande som står utan bostad när terminen börjar, har de tappat talförmågan i sin iver att vara politiskt korrekta?
    Myndigheterna prioriterar importerade arbetsovilliga bidragstagare före svenskar, och majoriteten av svenska folket ser på utan att protestera.

KommenteraAvbryt svar