Danmarks Meteorologiske Institut, havsisen i Arktis minskar inte


KLIMAT. Vi har fått många larmrapporter om att isen på havet i Arktis skulle försvinna på sommaren. Det skulle ske 2013 och flera år därefter. I vintras kom varningar för att det skulle ske i år. Då noterades ett absolut minimirekord för årets maximum, vilket okunniga ”förståsigpåare” genast tog som säkert tecken på att isen skulle tina bort denna sommar.  

Nu står det klart att det sker inte i år heller. Årets minsta utbredning inträffar några dagar innan höstdagjämningen, 22/9. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, noterade den 16/9 att utbredningen inte minskat. Den var då mer än en halv miljon kvadratkilometer större än det minimum, som noterades 2016. Den var också större än 2015 och lika stor som 2013.

Det finns inga uppmätta data, som indikerar att isen kan försvinna på sommaren. Det är mer sannolikt att den kommer att växa, eftersom solen nu gått in i en passiv fas lika den för 200 år sedan. Då var klimatet kallt.

Klimatsans


16 responses to “Danmarks Meteorologiske Institut, havsisen i Arktis minskar inte

 • Hans Nilsson

  Nu väntar vi bara på SMHI s svar.

  Gilla

 • ivanbjorn

  Enligt carnicom institut (http://www.carnicominstitute.org/html/geoengineering.html ) har sol instrålningen p.g.a. chemtrails minskat med 22 %. Om vi utgår ifrån att solen har minskat sin aktivitet och lägger dessa 22 % på det så ser framtidsutsikter inte bra ut.

  Det enda positiva i sammanhanget är att människor kanske upptäcker den stora lögnen när de inser att det är kallare även på somrarna. För inte så länge sen har de sagt på radio att Kebnekaise har blivit högre med 1,4 meter!

  Läs även artikel: Under politiska och kemiska moln: https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/08/05/under-politiska-och-kemiska-moln/

  Gilla

 • age

  Min bil, -88 års modell, blir skattefri nästa år!
  Besiktningen är förvånad varje år att den har utsläpp som motsvarar senaste krav.
  Orsak : Behandlad med RVS.
  Jag kör vidare!

  Gilla

 • Grune

  Jag håller med om att klimatet förändras hela tiden, men till skillnad från lögnhalsarna som skriker om global UPPVÄRMNING så håller jag mig till fakta och säger därför att vi är på väg mot en ny ISTID.

  Gilla

 • Valter

  Samma människor som sjunger lovsånger om invandringens fördelar, larmar om den katastrofala uppvärmningen av jorden. Kan man utläsa likheter i utsagorna, jo samma störda verklighets uppfattning. Verkligheten är det omvända.Vi lider inte av nån massuppvärmning men en massinvandring.

  Gilla

  • centurion

   Just det. Två sidor av samma mynt. Den gemensamma nämnaren är att vi ska förändra vårt levnads-sätt till förmån för ett smidigare övertagande av muhammed och islamismen.

   Gilla

 • Danmarks Meteorologiske Institut, havsisen i Arktis minskar inte | Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] Source: Danmarks Meteorologiske Institut, havsisen i Arktis minskar inte | Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Mia J

  OFF TOPIC
  634 asylansøgere får afslag på grund af snyd – over 300 var fra SAMME FAMILIE !!!!!!!!!!!!!!!
  http://nyheder.tv2.dk/politik/2017-10-07-634-asylansogere-far-afslag-pa-grund-af-snyd-over-300-var-fra-samme-familie

  Gilla

 • Nog Nu

  Återigen använder globalisterna medierna och sina goyer inom de demokratiska partierna för att införa ny förtryckande lagstiftning och påtvingade helt onödiga regler och investeringar för hushållen!

  Väldigt lägligt att ha total kontroll över det skrivna ordet och den lagstiftande makten, väldigt lägligt! All opposition avfärdas som klimatförnekande, känns resonemanget igen från andra frågor?
  Rasister
  Islamofober
  Homofober
  Etc.
  Hittepåorden som den socialliberala vänstern infört är massiv!

  Gilla

  • age

   – Men de slutade snabbt att använda den påhittade frasen,
   ”No-go zon”!

   Gilla

   • Nog Nu

    Var det inte polisen, den tidigare otyglade, före Eliassons tillträde som myntade detta?
    Möjligt att jag blandat ihop det?
    Om det är så har den församlade demokratin bara sett till att propagandakanalerna slutat använda detta sanningsbeskrivande ord!
    Men jag kan ha fel.

    Nyspråk var en term i boken 1984!
    Frankfurtskolan har en punkt om ständig förändring för att skapa förvirring, där kan nya ord som hela tiden byts ut eller ändrar betydelse stämma in!
    Annat som förvirrar är tex inom näringslivet med ständiga uppgraderingar av datasystem, ständigt mer avancerade(tillkrånglade och långsammare system), frustrationen stiger, inget blir längre bättre!

    Gilla

 • centurion

  Geologiska och klimatmässiga förändringar har alltid förekommit, ända sen begynnelsen och vidare fram till våra dagar. Det bevisas av provtagningar från borrkärnor, tagna djupt ner i glaciärerna / inlandsisen. Alltså ; inget nytt under kj…solen. Det är snarare en förutsättning för liv och utveckling. Den stora skillnaden, i våra dagar, är hur man, från den röd-gröna sidan profiterar på de stora massorna´s okunnighet. Med resultatet av ohämmad uppfinnings-rikedom när det gäller att ytterligare belasta den, redan hårt ansatta befolkningen, med nya och höjda skatter. Och vi är så himla blödiga så vi finner oss i bluffen, i tron att vi medverkar i något gott.

  Gilla

  • Grune

   När de s.k. förståsigpåarna kan bevisa vilken bil eller vilken industri som hade mest utsläpp för en miljon år sedan så skall jag tro på en global uppvärmning.

   Gilla

 • Jhonsson

  För fakta om klimatet läs ”klimatsans”
  Där får man fakta liksom hos Pettersson.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: