Åke Ortmark, det är fegt att inte publicera Muhammed-karikatyrerna


ISLAM OCH JOURNALIST. Mannen som introducerade skjutjärnsjournalisten i Sverige 1962, Åke Ortmark, har kommit ut som moderat 88 år gammal. Ortmark säger att han tidigare har försökt hålla avstånd  till alla partier som nyhetsreporter på bland annat SVT Aktuellt men att det känns skönt att få påverka. 

På Åke Ortmarks Twitterflöde kan man läsa en hel del intressant och man kan kanske tycka att det är synd att han inte blev aktiv tidigare. Bland annat skriver han att:

  • I Saudiarabien får inte kvinnor köra bil – i Sverige vill Miljöpartiet att ingen kör bil
  • Statschefen, kungen, gjorde fel som besökte den nedbrunna moskén i Örebro
  • I Arktis minskar inte isen trots larmrapporter, den ökar.

Bloggen skrev i februari 2013 om när journalistlegenden Åke Ortmark, aktuell med sina memoarer Makten och lögnen, var gäst i Sveriges Radio P4 Extra: Ett liv i televisionens Sverige. Här serverades ord och inga visor om svensk media. Åke Ortmark pratar om näthatet, yttrandefriheten, Muhammedkarikatyrerna, kvinnosyn, dålig journalistik m.m. 

Åke har bland annat ett tomt utrymme i sin bok. Där borde Muhammedkarikatyrerna ha varit säger han och ber om ursäkt för att han inte tordes eller törs publicera dem. Lika fega har den samlade journalistkåren varit säger Ortmark och tycker att Muhammedkarikatyrerna borde få publiceras borde då och nu, vi ska inte krypa för islamisterna säger Ortmark. 

Väl värt att LYSSNA på i 19 minuter.

-Nåväl Pettersson tycker Åke som började som journalist 1955 är väl värd respekt för att han erkänner sin feghet och rädsla för islamisterna och för att hedra Åke Ortmarks journalistiska gärning tar vi dem än gång till – varsågod här är Muhammedkarikatyrerna på Petterssons igen. Tolv teckningar som fredens apostlar är beredda att mörda för.

Detta bildspel kräver JavaScript.


8 responses to “Åke Ortmark, det är fegt att inte publicera Muhammed-karikatyrerna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: