Ålder, fotbollsspelare och ensamkommande

INVANDRING. Vissa fotbollsspelare och ensamkommande barn verkar ha något gemensamt, lyckas de så hägrar miljoninkomster, men fotbollsspelare måste vara duktiga…Fifa har börjat använda en metod som med 99 procents säkerhet avslöjar om en spelare är över eller under 17 år. Det ledde till att 26 nigerianska spelare stängdes av förra sommaren – vilket i sin tur ledde till att Nigeria inte ens kom med i årets mästerskap – trots att de är regerande mästare. Men som vi alla vet så är ju ålderstester ”ovetenskapligt trams”, eller hur Anders Lindberg..?

Konstigt att SVT skriver att ålderstesten för fotbollsspelare är säker till 99 %.

https://twitter.com/JenMat71/status/915563609312448514

TIDIGARE 2013-11-13. Zlatan: ”Kolla åldern”

Zlatan var kritisk i sitt omdöme om de nigerianska spelarnas ålder efter segern i nyss avslutande U-17 VM i fotboll.

”Man ska kolla åldern en extra gång och ta den frågan seriöst, för de kändes äldre, om jag ska vara ärlig”.

Zlatan få också medhåll från några av de svenska spelare som deltog och som tog en mycket fin bronspeng efter stundtals lysande spel. Just detta med ålder är en ständigt återkommande fråga när det gäller ”barn” som anländer till Sverige. Vissa partier vill att, nåja,….ett parti…vill att man ålderstestar de som söker asyl i Sverige om åldern bara kan tänkas att ifrågasättas. Så gör man i andra länder med häpnadsväckande resultat.

”De såg äldre ut, om jag ska vara ärlig”, säger alltså Zlatan och hans ord brukar lyftas fram av en enig press. Ja, döm själva.

nigeria-u-17-teamKälla: Expressen

 

4 thoughts on “Ålder, fotbollsspelare och ensamkommande

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Har Zlatan sagt något måste det vara sant, annars ett tydligt trendbrott.

  2. Har arrangören av detta bolltrams införskaffat en magnetkamerautrustning? Eller, var hämtas den resursen (inkl. kompetensen att bedöma resultaten) in ifrån?
    Jag har en bekant som fick besked om en 18 månaders väntetid för en magnetkamera-undersökning.

KommenteraAvbryt svar