Japans flyktingmottagande: Tre personer


INVANDRING. Japan med 127 miljoner invånare noterar ett rekordhögt asyltryck, 8 561 ansökningar under årets första halvår. Men inte ens en promille får ja — tre personer under perioden. Därmed fortsätter landet sin extremt hårda gallring för asyl. Motsvarande period förra året välkomnade Japan fyra flyktingar, medan 5 011 människor ansökte om asyl.

Människorättsorganisationen Human Rights Watch beskrev tidigare i år Japans asylhantering som usel.

Försvarare av den restriktiva ordningen säger att ansökningssiffrorna blåses upp av ett kryphål. De säger att en regeländring 2010 gör att den som vill jobba i Japan kan åka dit och söka asyl, för att på så sätt i praktiken få tillfälligt arbetstillstånd under en period, medan ansökningen handläggs.

Dagens Industri

-Pettersson noterar att japanerna inte verkar så rädda för en åldrande befolkning. Andelen personer i arbetsför ålder minskar stadigt. Det försöker man bland annat tackla med ökad användning av robotar inom till exempel äldrevård. I Sverige får vi skaffa robotar och betala socialbidrag.

Sedan 1982 har Japan gett asyl åt färre än 6500 personer totalt. Japanerna är inte så imponerade av mångkultur…


17 responses to “Japans flyktingmottagande: Tre personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: