Fyra araber dömda för rån där polisman dog


INVANDRARVÅLD. Polismannen Per Nattvide dog i en olycka under rånarjakten. De maskerade och beväpnade männen fick med sig gods till ett värde av över 120 000 kronor vid rånet mot tobaksbutiken i Göteborg. Nu har de fyra männen dömts.

Nu har tingsrättens dom meddelats. Tingsrätten dömer samtliga för rånet. Straffen varierar mellan fängelse i två år och sex månader, ett år och sex månader, ett år och tre månader samt ungdomsvård. De tre äldsta ska även utvisas och får inte återvända till Sverige på tio år.

Tingsrätten skriver att de anser att mannen som påstår att han tvingades utföra rånet visst var medveten om vad som ske – utifrån hans agerande: ”Utifrån vad som framkommit av övervakningsfilmen är det enligt tingsrättens mening tydligt att NN deltog i rånet inne i butiken på ett sätt som inte är förenligt med någon som hotats till livet och instruerats att enbart köra bilen på det sätt som NN beskrivit”.

Åklagaren anser inte att det finns ett så tydligt samband mellan rånet och polismannen Per Nattvides död att det ska ingå i åtalet. Inte heller den man som körde bilen åtalas, händelsen bedöms som en olycka.

-Pettersson menar att om inte rånarna är skyldiga till minst vållande av annans död så borde kanske de som släppt in rånarna i landet ställas till svars.

Tre av av de fyra som dömdes för rånet där Per Nattvide omkom saknar uppehållstillstånd. DE är från Irak och Palestina. Två av dem är ensamkommande barn. Den fjärde har uppehållstillstånd men behöver arabisk tolk. 

TIDIGARE 2017-07-27. Araber orsakade polismans död

INVANDRARVÅLD. I söndags förmiddag rånades  Tips & Tobaks-butik vid Kaggeledstorget i Göteborg av fyra personer. Efter rånet sprang tre av gärningsmännen över motorvägen E20 vid Ånäsmotet och en av poliserna som snabbt var på plats sprang till fots efter rånarna på den hårt trafikerade vägen, där blev polismannen påkörd av en bil och avled senare av sina skador.

Den dödade polisen var 43-år och far till två barn, sex och nio år. Bilisten som körde på polisen är inte misstänkt för något brott.

De fyra rånarna greps. Nu har tre av dem begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för rånet vid Göteborgs Tingsrätt.

De tre är invandrare med rötterna i Mellanöstern och har tolkbehov på arabiska, två är 18 år, en är 24 och den fjärde, också invandrare har omhändertagits av socialtjänsten på grund av låg ålder, 16 år.

En saknar fast adress, en är skriven i Angered och en i Gunnilse. De sitter häktade misstänkta för rånet och har tyvärr inget formellt ansvar för polisens död.

Kollegan Peppe Larsson skriver om den dödade polisen på Twitter.

Andra kollegor har ordnat en insamling för den döde kollegans familj på Facebook…

TIDIGARE 2017-07-23. Polis ihjälkörd på E20 i Göteborg under rånarjakt

INVANDRARVÅLD. En polisman har dött efter att ha blivit påkörd i samband med en rånarjakt på E20 i Göteborg, uppger polisen.

Händelsen inträffade efter ett väpnat rån mot en butik vid Kaggeledstorget i Göteborg. Fyra personer försvann i en flyktbil men kort därefter såg vittnen dem springa över E20 några kilometer bort.

Polismannen blev påkörd av en bilist när han jagade rånarna till fots, skriver polisen på sin hemsida. Mannen, som var i 40-årsåldern, avled senare på sjukhus. Anhöriga är underrättade.
Alla fyra misstänkta för rånet har gripits.

Screenshot_20170721-064254


14 responses to “Fyra araber dömda för rån där polisman dog

 • eugenecork

  detta inget straff, samtliga i de fria igen inom ett
  halvår…såna här domar gör att mga skulle föredra
  Rysk anektering av detta s.k. Land…själv skulle
  jag välkomna Puttin som en befriare, icke fiende

  Gilla

 • OPete

  Hur kunde så många begripa så lite att de ville ha denna mörka framtid . Trodde att utvecklingen gick framåt med kunskapsnivån , inte bakåt ! Sverige ändrades fort på 10 år !!!

  Gilla

 • ruben

  Vill Sverige ha dem tillbaks efter utvisningen på 10 år? Knappast. Har man startat planerade kriminella dramer som orsakar någons skada eller död, skall de naturligtvis dömas som indirekt medskyldiga till allt, som kan följa i dess spår. Både den som råkade köra på polisen som den påkörde polisen skall naturligtvis ha skäliga skadestånd av gärningsmännen som var primärorsaken till händelserna. Kan de inte betala skall de skuldbeläggas till staten, medan staten lägger ut för skadeståndet. De som dessutom riskerar samhället genom att importera kriminella element, har ett delat ansvar också.

  Gilla

 • Mm

  Vilket skräp

  Gilla

 • Ulv

  Så oändligt sorgligt för alla som älskade och kände honom.

  Gilla

 • Jack

  Varför blir de inte utvisade på livstid?

  Gilla

 • centurion

  ”Alla som bor i Sverige ska känna trygghet”. Är det en order ? Att vi ska känna något som vi definitivt inte gör. Luktar lite Gestapo-översitteri. Vi ska alltså inte Vara trygga. Vi ska heller inte Uppleva någon trygghet. Bara en lite svävande KÄNSLA av något som vi knappast känt av på länge. Det finns 10-tusen-tals drabbade i f.d. Sverige som, inte för ett ögonblick, kommer att följa denna uppmaning. Sicket stolpskott !!!

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Ni fattar själva,Tre av dom saknade uppehållstillstånd, två var ensamkommande Barn? Ökade kriminalitet beror inte invandringen utan anmälningbenegenheten. När börjar man rensa ut slödret som tar över vårt land.När vaknar byfånen till svetsare? AVGÅ snarast.Mvh Adolf

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Med borträknad häktestid och svensk belöning i form av frigivning som det heter vid skötsamhet efter 2/3 av strafftiden så klarar sig dessa brottslingar bra och är snart på fri fot igen men först ska de sitta en stund på något av Kriminalvårdens fina dyra och odisciplinerade hotell som i Sverige patetiskt kallas för fängelse där det bara daltas och fjantas med samhällsligisterma.
  Varför utvisas några på tio år och inte på livstid, varför är Sverige så mån om att få tillbaka samhällsparasiter som bara kostar skattepengar, ett sjukare och ynkligare land än Sverige det finns inte och kommer aldrig att finnas.
  När man snart jobbat 35 år i fångvården så vet man vilka som sitter inne nu mot då och man vet hur lekstugan innanför murarna fungerar.
  Kriminalvården har alltid speglat samhällsutvecklingen och den utvecklingen går som sagt inte att ta miste på innanför murarna.
  Dagens ynkliga, löjeväckande och klemiga svenska fångvård borde tycker man SD som påstår sig ha en tuff kriminalpolitik prata om men det är lika tyst dem om detta som från 7 klövern, fängelser ska inte vara vilohem som brottslingar hånskrattar åt vilket de gör i dagens Sverige.

  Gilla

 • Ulli

  Varför inte utvisning på livstid, borde i detta fall vara en självklarhet.

  Gilla

 • Jhonsson

  Sveriges regering inget annat än en skock hycklare!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det måste vara förfärligt att få sin anhörig avliden på grund av politiska beslut.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Aliens av sossars påhittade ”asylrätt” står alltid i högre gång än vitas liv (eftersom de är bombsäkra röster på S+V)

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: