USA skär ner kraftigt på flyktingmottagandet

INVANDRING. USA kommer att dramatiskt minska antalet flyktingar som får bosätta sig i landet, meddelar Trumpadministrationen på onsdagen. Landet planerar att tillåta högst 45 000 flyktingar under det kommande året – vilket innebär att det blir den lägsta flyktingkvoten på årtionden, skriver CNN.

Det är mindre än hälften av antalet flyktingar som den tidigare presidenten Barack Obama föreslagit för året.

Enligt Trumpadministrationen ska högst 19 000 personer från Afrika, 17 500 från södra Asien och Mellanöstern, 5 000 från Östasien, 2 000 från Europa och Centralasien och 1 500 från Latinamerika och Karibien tillåtas komma till landet.

– USA beskrivs ofta som invandrarnas förlovade land. – Pettersson tycker att vi ska fråga de verkliga specialisterna på invandring ─ den amerikanska ursprungsbefolkningen vad de tycker om massinvandring.

Nåväl, USA har ungefär 325 miljoner invånare. Skulle Sverige ta emot lika många per capita blev det ungefär 1400 enligt det nya förslaget och under den av PK älskade Obama ungefär 3300 flyktingar per år…

15 thoughts on “USA skär ner kraftigt på flyktingmottagandet

  1. Svar till ”Joy” (at 11:44).

    Ge aldrig upp ! ! !

    Utvidga pratandet till det offentliga rummet. Köp periodkort på kollektivtrafiken och res med den. Jag vet inte var du bor men Skånetrafiken fungerar hyfsat. Du ser mycket mer av problemen än den som åker i sin bil.
    T

  2. En bra början för svensk flyktingpolitik att övergå till motsvarande siffror som Obama administrationen i USA, nämligen max 3300 flyktingar per år i Sverige. Det låter sansat och klokt att sedan året efter följa USA:s exempel och minska till ca: 1400 per år innan man stänger helt. Institutioner, som vård, skola, polis och civilförsvar i Sverige får äntligen chans att återhämta sig och kan börja verka på det sätt, som en gång var avsikten. Sverige kan återgå från akut brandsläckning av importerade kriminella problem. Skulle vara trevligt se en naturlig samhällsutveckling där de flesta är med och bidrar igen. Sverige måste göra sig av med bidragsturisterna, som ljugit sig in eller som jävig myndighetspersonal prånglat in. Det är hatiskt och ovärdigt mot svenska befolkningen.

  3. Då måste alla flyktingar som inte kommer in i USA ta vägen någon annanstans och det är inte helt otroligt att deras nya hem istället blir i ett av världens enligt uppgift absolut rikaste länder, Sverige !

  4. Och nu kommer svensk PK-media fylllas av snyftartiklar där de ”som flytt för sitt liv” står hemlösa och utblottade.

    Fast, vi vet ju vad detta slutar med, Sverige tar mot alla de som inte kommer in i USA, ”det finns plats för alla”….

    • Stämmer ! Är man stenrik som enligt det välgödda verklighetsfrämmande etablissemanget Sverige ÄR då ska man vara snäll mot hela världen utom mot sina egna gamla inom dagens förnedrande åldringsvård och övriga infödda hederliga medborgare som försörjer både det ena och det andra.

KommenteraAvbryt svar