Linus Bylund är den utpekade SD-toppen – påstår att han är oskyldig

INRIKES. SD-toppen som anklagas för sexövergrepp mot Hanna Wigh nekar. En förundersökning mot mannen är inledd. – Jag kommer att vara helt öppen och samarbeta till fullo med polis och åklagare. Jag vet att jag är oskyldig, säger SD-politikern till Aftonbladet.

Den utpekade riksdagsledamoten tar emot Aftonbladet i sitt hem. För bara några timmar sedan, på tisdagsförmiddagen, fick han av partiets presschef veta att det är honom Hanna Wigh anklagar för övergreppet.

– Att bli anklagad för pedofili är det enda som är värre, säger SD-politikern.

Finns det någon sanning i de här anklagelserna? – Jag har aldrig någonsin begått ett sexuellt övergrepp mot Hanna Wigh eller någon annan för den delen heller.

Varför tror du då att hon anklagar dig? – Det är det som är det svåra i det här eftersom jag betraktar henne som en av mina förtrogna. Vi hade en bra relation, tyckte jag.

Hur vill du beskriva din och Hanna Wighs relation? – Vi har haft en sexuell relation som har pågått av och till från 2012. Det har skett på hennes initiativ, på mitt initiativ. Många gånger.

Har ni någonsin hamnat i en personlig konflikt? – Absolut inte. Jag har alltid stått på hennes sida i de konflikter hon varit inblandad i inom partiet och uppfattats på det sättet av andra.

-Pettersson tycker detta är skumt. Övergreppet ska ha utförts år 2012 och Wigh har väntat i flera år med att ta upp det. Dessutom verkar de ha haft en relation…

Den utpekade är Linus Bylund som beskrivs som Jimmie Åkessons närmaste man. Det är mycket märkligt om Åkesson inte skulle ha känt till detta förrän igår.

Läs mer på Wikipedia om Bylund

Om Hanna Wigh

 

 

51 thoughts on “Linus Bylund är den utpekade SD-toppen – påstår att han är oskyldig

  1. Problemet handlar inte om HANNA, problemet är hur SDs ledning hanterar denna kris.

    En kvinna kommer till sina chefer och berättar att hon blivit sexuellt utnyttjat.
    Cheferna ”kan inte ta in informationen”, ”Gå inte till pressen bara”, ”vi sköter det internt”.

    Sen händer ingenting.

    Hon kommer tillbaka några år senare, + några andra kvinnor som vittnat om samma sak.

    ”Håll tyst bara, säg inget”
    Några kvinnor får till och med uteslutning på sig.

    När de till slut inte går längre så brister det för HANNA som känner sig sviken, sårad och de som utsatt henne för sexuellt våld får belöningar. Då går hon till pressen och pratar om den kultur som råder bland cheferna.

    Det första alla gör är att kasta sig över henne som en hora, kvinnan som två dagar innan ansågs vara påläggskalven…. men nu när hon pratar om att en man våldför sig på henne då är hon en hora.

    Varför hoppar man inte på mannen i fråga:
    ”vad fan har du gjort?”
    ”Vad har ledningen gjort som VETA om detta länge?”
    Ingenting!

    Vem ska man hänga?

    Jo hela ledningen och släng ut Jimmie först. Han är den som ytterst har ansvaret.
    Han kräver Löfven avgång för allt hela tiden.
    Men han själv är en av de sämsta ledarna. Han har varit bra på att få partiet att lyfta… men fan, rasismen är inte borta ur partiet och det kvinnohat som frosas är inte det parti jag gick med i.

    Jag hade större tankar men när jag ser den sjuka rasism och den ohederlighet och den tafatthet och varje gång jag slår på TVn så säger Jimmie. ”jag har ingen aning, det såg jag inte, det vet jag inget om, det känner jag inte till….”
    Nä, vi bheöver bättre ledarskap.

    SD har byggs upp av en snygg fasad och förmågan att vara i opposition.
    Det är dags för nästa generation nu. Nu behövs visioner och inte telfon och strudsmentalitet!

    SD för Sverige.
    Nu är det SD ledning för sig själva.

  2. bylund säger till aftonbladet som följer – – Jag känner partisekreteraren Richard Jomshof väldigt väl. Aldrig att han skulle tagit emot information om att en utpekad person begått ett så grovt övergrepp och inte åtminstone kontaktat den utpekade personen.

    detta emedand jomshof säger till dn att han bett wigh att anmäla omgående.
    hur passar detta ihop även i ett sd-universum ?

    • Innan dess har Jomshof sagt att den han inte kunde ta in den information som Hanna kom med?

      Vad säger det om Jomshof?
      En av ledarna kan inte ta emot information om en påstådd våldtäkt?

      En gäng idioter vill styra vårt land?

  3. kika gärna på den långa tråden på flashback, där bylund beskrivs skicka dickpix till unga sd damer mm mm mm
    säger inte att jag vet vem som har rätt, men att försvara ngn utan faktisk kunskap är pinsamt förbehållet extremister och muppar

  4. Blir jobbigt för massmedia om detta visar sig att inte stämma, vad ska man då prata om ? Man hitta på ny antipropaganda mot SD, är bara hoppas för alla att sanningen kommer fram.

  5. Köpte inte reportaget om övergreppen. ”Luktar betalt uppdrag” lång väg och alldeles för lämpligt tidsmässigt med valet nästa år. När det handlar om SD så verkar det som om allt som är negativt för partiet – får ”bästa sändningstid” – i Sverige…….

    • Jag har kontakter rätt in i SD eftersom jag varit medlem länge och jag kan säga att Bylund gillar sig själv rejält mycket och den framgång han haft. Det har stigit honom lite över huvudet och det är många kvinnor som har vittnat om den självgodheten…. speciellt när det kommer in lite alkohol i bilden, ja då är han en kille som gärna lockar till sig tjejer.

      Jag tror tvärtom. Det är fler som vågar träda fram.

      ps. Sluta blunda för övergrepp. Att skydda förövarna gynnar inte SD.

      Nolltoleransen??

  6. Passar bra med brittiskt ordspråk från 1697, alltså lite före Hannas tid
    ———————-

    Hell hath no fury like a woman scorned

    övers.
    Inget är argare än en nobbad kvinna.
    /William Congreve, 1697/ .

  7. Först tyckte jag att hennes historia lät helt otrolig, men när det nu visade sig att dom även har haft ett förhållande så tror jag att den kan vara sann!

    Så lätt är det inte att bara köra in ett finger och säkerligen inget någon skulle göra på en ”okänd”! Detta är ett brott som likställs med våldtäkt och kan ge flera års fängelse. Lägg sen till grov misshandel för stryptaget, olaga hot och övergrepp i rättssak och vi pratar tunga grejer!

    • De har inte haft ett förhållande. Han har tryckt upp henne mot väggen för att hota henne för att inte gå till pressen.

      Bylund har flickvän och har tre barn.
      Han svek de alla när han stoppade upp ett finger i muttan på Hanna.
      Han svek SD.
      Han svek vårt fosterland

      Och de som försvarar honom är antipatrioter.

  8. Det blir med detta likadant som med alla andra fall av s.k. grov kriminalitet utfört av Sverigedemokrat det blir nedlagt p.g.a. saknade bevis, eftersom det aldrig förekommit.

  9. Det verkar ha snurrat till ordentligt i Hannas huvud
    ”Hanna Wigh(SD) skulle hellre sätta sin dotter i Koranskola än att låta henne gå med i SDU”

    • Det tycks inte vara någon större förlust,att slippa denna ”kvinna” i några SD-sammanhang. Som ett litet trotsigt barn,som troligen njuter av att stå i centrum.Min slutsammanfattning vilar inte bara på denna snutt i TV utan på det sätt,hon ger pressen detaljer från den s.k. våldtäkten. Rena smörjan från en för mig, inte trovärdig person.

  10. Hanna Elin Erica Wigh Mazeitaviciené – så hette hon ett tag. Jag förklarade här ikväll att hon fått efternamnet efter att hon varit betalt. Det blev raderat tillsammans med länken. Konstigt ?! Det vete katten, fast inte min katt.

  11. Hanna bara giddrar.har haft ett förhållande.WOw bruden är knäpp.adhd lång väg.kom igen Hanna du ljuger!!!har hon legat med karln.och nu har han tafsat.. jag mår illa att höra den där Hanna.en fråga.hur mycket betalt fick du.blir inget åtal av den här påhittade storyn.
    .

    • I samband med Hanna Wighs senaste debacle lär hon ha sagt: ”Skulle hellre sätta min dotter i koranskola än i SD”.
      Wigh har säkert sedan en tid tillbaka insett att hennes riksdagsplats för SD ändå skulle varit till ända inför valet.
      Nu verkar hon signalera och kanske t o m fria till Fi. Där är ju numera en plats ledig i ledningen. Gudrun skulle säkert välkomna henne som en frontfigur mot rådande könsmaktsordning som kvinnorna lider under.

  12. Har ingen uppfattning om sexet, det fuktar till både i trosor och kalsonger men att man / någon måste känna sig nödgad att hänga ut det miserabla är än värre. Finns det pengar inblandade ?
    Skäms alla som är inblandade !

    • Jo Lena på dessa höga poster inom partierna handlar det mest om pengar…Stå och prata smörja (på skånska skit) i en talarstol,kan alla göra med lite träning.Längst upp i toppen på ett träd är därtill blåsten som starkast.Min erfarenhet inom partiarbetet är därför som jag skrev i en kommentar, ”lita aldrig på en kvinna”.
      Hoppas du förstår mina rader,utan att känna till detta fall.

      • Precis min mening. Det handlar uteslutande om pengar och makt.
        När hon nu insåg att loppet var kört att få sitta i regeringen tillsammans med Åkesson så valde hon att sälja sig dyrt på öppna marknaden.

  13. En sak förstår alla. En av de bägge ljuger och förhoppningsvis får vi veta vem när polisundersökningen är färdig.

    Håller med Pettersson. Hon har väntat i fem år på detta och kommer ut med anklagelsen när det står klart att hon inte längre står med på riksdagslistan inför nästa val.

    Att bekännelsen dessutom kommer i TV som propagerat mot SD sedan 2010 och att man intervjuar en rad f.d. och anonyma SD-politiker, ger ett visst sken till situationen.

      • Tack för den länken Mimi…
        Själv börjar jag nog bli en aning senil.Visste att jag någonstans läst negativa nyheter kring denna kvinna.Trpr mig dessutom ha i minnet någon kalabalik inom lokalavdelningen i Falköping… Men vad som utlöste det hela kan jag bara gissa mig till. Att bli ställd till sidan som ett känt ”politiskt” namn är nog bland det värsta,som kan träffa en karriärist.

  14. Har H.Vigh fått ett saftigt erbjudande från något annat håll,där en av villkoren var att vålla så mycket skada som möjligt när hon avgår? Ja inte vet jag men hela historian stinker …

  15. Jag tycker om man läser mellan raderna att det ligger många hundar begravda i denna historia. Min stora fråga är, varför anmälde hon inte tidigare. Att komma flera år efter är skumt. Det måste bero på något annat som har med partiet och hennes karriär att göra.
    Nu tror jag inte Linus kan bli fälld för som det syns kommer det vara ord emot ord och då blir utredningen nedlagd.

    • Precis..sånt här måste anmälas och undersökas bums , annars kan man inte veta vem som talar sanning. Hämndlystna kvinnor anklagar ofta ex.makar för att förgripa sig på barnen för att få enskild vårdnad. Detta ärende är omöjligt att reda ut. Trist för Bylund om han bara är ett offer för en hämndgirig kvinna utan möjlighet att rentvå sig.

      • Lars:
        Ser det som du,utan att närmre känna Bylund.Det som bara kvinnliga delen av Petterssons läsare kan svara på är.
        Hade ni i liknade fall gått till pressen först 6 år senare,och beskriva ingående hela förfarandet ? Dessutom efter det inträffade,fortsätta umgänget (även sexuellt) med våldtäktsmannen ? Tja som man,kan jag inte ge ett svar.

      • Stenbock
        Jag är kvinna och kan ge svar………………jag hade mer handgripligen gått till väga, ett knä i skrevet, ett illvrål och ett budskap som alla hade förstått direkt , om det nu inte var så att hon själv hade planer som för henne inte var möjliga att genomföra, då hon kanske stötte på patrull!
        Fult spel !

      • Jag hade aldrig varit tyst. Jag hade anmält oavsett om jag mår dåligt av ngt. Man ska kunna se sig själv i spegeln.
        Jag tror inte ett smack på denna historia. Bittra kvinnor kan vara förjärvliga. Hade han dumpat henne?

    • Jag undrar om hon inte har kommit på kant av någon anledning med sin f.d. pojkvän och eftersom han har den ställning i partiet som han har så gör hon så här för att sabba så mycket för partiet så att pojkvännen inte kan få något inflytande.

KommenteraAvbryt svar