Förslag på slöjförbud i Trollhättan

ISLAM. Slöjförbjud, kameraövervakning och bussa elever från Kronogården till andra skolor – det är några av förslagen Liberalerna i Trollhättan presenterar i ett nytt integrationspaket. Det efter oroligheterna i stadsdelarna Sylte och Kronogården.

Liberalernas integrationssatsningen kommer efter att det varit oroligt i områdena Sylte och Kronogården vid flera tillfällen.

”Vi kan aldrig acceptera våldet på Sylte med nedbrunnen förskola, brända bilar och utryckningsfordon /…/ och grovt våld från gängkriminella”, skriver partiet i sitt program.

En av de tolv motionerna handlar om en helt neutral klädkod i kommunens lokaler och verksamheter.

– Vi vill förbjuda alla som jobbar i kommunen och även till exempel barn i skola att ha på sig slöja eller något plagg som har någon koppling till religion eller politik, säger Liberalernas Rita Paulsson Svensson.

Förslaget handlar också om att politikerna inte ska få ha något på sig som visar vilket parti de sympatiserar med.

Så till exempel kommunalrådet socialdemokraten Paul Åkerlund får inte ha på sig något som visar att han är socialdemokrat? – Nej. Vi ser en tendens av att alla de här små grejerna har tagit över.

Motionerna handlar också om utökad kameraövervakning av kommunala byggnader och platser, men även att reservera platser för elever från Kronogården i andra skolor.

Liberalerna föreslår också en utlokalisering av delar av kommunförvaltningen till Kronogården och Sylte.

– De är också stadsdelar som förtjänar att politikerna, men också tjänstemännen, rör sig i lika mycket som inne i staden. Vi tycker att det skulle vara en väldigt bra signal till de som bor där att vi finns där också, säger hon.

Socialdemokraterna tycker era förslag är ett sätt att försöka ta billiga politiska poäng, är det så?

– Politik är ett ganska smutsigt spel och naturligtvis var vi beredda på att de ska bemöta de här förslagen med de kommentarerna. Men vi är beredda att genomföra vartenda förslag som vi har lagt, säger hon.

Trollhättan styrs av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Liberalerna (dåvarande Folkpartiet) fick i förra valet 6,7 procent av rösterna, men har sedan dess drabbats av stora interna stridigheter och har numera bara en plats i kommunfullmäktige.

-Pettersson läser ”Politik är ett ganska smutsigt spel” säger liberalen Rita Paulsson Svensson om socialdemokraternas utspel men naturligtvis håller damen tyst om att hon inte vill prata med SD som framfört många av L:s förslag i åratal.

Politik är så smutsigt så det borde vara förbjudet för politiker…

Mer på Ttela…

10 thoughts on “Förslag på slöjförbud i Trollhättan

    • Det där lilla partiet vid namn liberalerna förstod kanske inte vad de bjöd in för människor till Sverige men nu är det försent !
      Inte lätt alla gånger att vara en verklighetsfrämmande och välgödd svensk politiker som har en hedersplats vid smörgåsbordet fylld av olika förmåner som aldrig det s.k vanliga folket ser röken av.

  1. På den gamla goa tiden i Svedala talades aldrig om slöjförbud, barnäktenskap, månggifte, utsatta stackars områden, stenkastning, bilbränder, ständiga våldtäkter, trakasserier, våld och rån mot gamla och handikappade, personrån, grov misshandel, vardagliga skjutningar på öppen gata, moskébränder, ensamkommande s.k barn, inte ständigt tjat i massmedia om flykting, invandrings, migration och integrationspolitik osv listan kan säkert göras längre ! Varför, har något hänt ?
    Man saknar verkligen den tiden.

  2. Jag läser idag:
    ”Saudiska kvinnor ska få köra bil – snart”

    Manal al-Sharif som varit en av initiativtagarna till en körkortskampanj, stoppades 2011 och tvingades tillbringa nio dagar i fängelse. Hon utvandrade senare till Dubai.

    Män som ertappats i passagerarsätet med hustrun på förarplats har kunnat dömas till böter.

    Lite längre ner:
    ”De saudiska kvinnornas strid för större rättigheter förs också på andra plan. Ett av kraven är att de ska slippa obligatoriet att ha en manlig förmyndare.”

    Det är ju en härlig religion, eller hur (MP) och (FI)…?

    Schyman påstår ju att slöja, burka, niqab är ”frivilligt”…
    Vilket hon troligen är ensam om att tro.

    • Synd att f.d kommunistledaren G.S inte frivilligt bär slöja eller helst burka, hon skulle nog göra sig bra i en sådan utstyrsel !
      En mångkulturell uniform skulle väl vänstern kunna klä sig i för att visa sitt stöd för allas lika värde och mångkulturella Sverige.
      Nu på nyheterna, kungen besöker Vivalla i Örebro för att visa sitt stöd efter riksnyheten om en moskébrand, man blir nästan lite rörd utgår ifrån att hovet även skulle besöka en kyrka som brunnit men kyrkan står ju för kristendom en religion som kanske inte är en viktig idag.
      Löven kommer säkert också till till Örebro med Fridolin och Sjöstedt i ryggsäcken för att trösta invånarna i deras sorg efter branden.

KommenteraAvbryt svar