Programmerare riskerar utvisning efter försäkringsmiss


INVANDRING. Startup-företaget Football Addicts riskerar att förlora en programmerare i världsklass. Detta då man missat att betala två försäkringar för den ryska programmeraren Aleksei Magusev – som nu riskerar att utvisas tillsammans med sin fru och deras två månader gamla bebis.

– Jag förstår att tanken är att jag ska skyddas från dåliga arbetsgivare men nu blir det tvärtom – jag straffas, säger Aleksei.

Göteborgsbaserade startup-företaget Football Addicts, omskrivet i tech-branschen för sina appar som ska föra fansen närmare sitt favoritlag, rekryterar sina anställda från hela världen.
2014 värvades den ryske programmeraren Aleksei Magusev som beskrivs som unik av vd:n Patrik Arnesson. – Han är en av tio i världen som är med och bygger det mest framstående programmeringsspråket. Vi har anställda som börjat här enbart för att få jobba nära honom.

Men drömmen om en framtid i Sverige ser mörk ut för familjen Magusev. Med de nuvarande reglerna för arbetskraftsinvandring kan Migrationsverket nämligen utvisa en person om arbetsgivaren inte betalar sjukförsäkring och trygghetsförsäkring för den anställde.

Under våren fick familjen ett utvisningsbeslut och skulle då lämna landet två veckor innan frun Olga skulle föda. Dottern Varvara, som föddes i juli, fick sitt utvisningsbeslut fyra veckor efter att hon föddes.
– Jag förstår att tanken är att jag ska skyddas från dåliga arbetsgivare. Men nu blir det tvärtom, jag straffas, säger Aleksei Magusev.

Läs mer på Aftonbladet…

-Pettersson kan inte bedöma om Aleksei Magusev är en programmerare i världsklass men han har kommit för att arbeta och gör det tydligen bra, så varför slänga ut honom. Ge företaget ett bötesbelopp om de gjort fel.

Vi behåller illegala invandrare utan asylskäl, våldtäktsmän, IS-återvändare och grovt kriminella – yrkeskunniga människor med jobb och ordnad tillvaro slängs ut.

Tusentals invandrarföretag jobbar svart, många säljer smuggelgods de ska integreras med olika projekt. Åtta av tio butiker i Malmö skattefuskar, men de får hålla på.

Är det så enkelt som Magusev troligen tjänar skapligt, är välutbildad och inte kommer att rösta röd-grönt så ut med honom.


8 responses to “Programmerare riskerar utvisning efter försäkringsmiss

 • Jhonsson

  I Sverige är bara de, som går på bidrag, vara välkomna.

  Gilla

 • centurion

  Förr, på den gamla onda tiden fanns det två alternativa uttryck om arbetskraften : Good nigga och bad nigga. Och eftersom det är lättare att kuva ¨sämre¨ undersåtar än ¨bättre¨, så kastar vi helt enkelt ut guldklimparna och behåller dräggen. Sen vill ju inte heller Steffe ha någon omkring, eller under, sig som är listigare än han själv. Dåren står alltså inför gigantiska ”Utmaningar”.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Alla lättintegrerade och som vill och kan försörja sig (jobba) åker ut kvickt ur Sverige resp får inga uppehållstillstånd. Här prioriteras bidragsberoende, o-anställningsbarhet, vilja att bilda parallellsamhälle, muslimsk radikalism etc.

  Gilla

 • CTRLcontrol

  …båda politiska blocken i riksdagen jobbar för Globalist banksters och de för en antivit och antieuropeisk politik som deras utländska ”handlers” styr dem med.. Är du vit ryss-amerikan-sydafrikan tex så blir det nobben att få vara i Sverige. Svenska politiker jobbar hårt med att förstöra landet kulturell+etniskt+ekonomsikt allt efter modell Frankfurtskolan/kulturmarxismens teser………

  Kulturmarxismen som kommer ifrån Frankfurtskolan vill förstöra den vita kulturen+andra kulturer världen över:

  Gilla

 • Argus

  What? Har MSM tagit ställning FÖR en VIT EOROPEISK troligen KRISTEN MAN???

  Normalt är jag totalt empatilös för alla med förnamn tagna ur den muhammedanska nomenklaturan. Nu pratar vi dock om en europé som högst troligt delar alla väsentliga värderingar med oss och knappast behöver insatser för integreras då han redan är assimilerad.

  Men för all del, behåll alla lik i lasten och kasta ut dem som försörjer sig själva och andra.

  Gilla

 • Lena

  Jag har nära släktingar som jobbar med programmering sedan många år tillbaka utanför europa.
  De anställer indier och polacker som aldrig kunde tänka sig att vara anställda och jobba från Sverige.
  Nu visar det sig att de visste mer än vi vanliga knegare.
  Ledsamt Sverige men ni har gjort bort er återigen !

  Gilla

 • Ståfräs

  Sossar är inte kloka.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: