SVT Agenda ikväll


MEDIA. I kvällens Agenda tas valet i Tyskland och polisens sätt att hantera nazistdemonstrationer upp. Valet i Europas mäktigaste land är säkert intressant men det ska också framföras kritik mot polisens sätt att hantera nazistdemonstrationer. Behöver lagen skärpas är utgångspunkten. 

Man får utgå ifrån att ämnet tar upp efter förra veckans icke-tillståndsgivna demonstration i Göteborg och den kommande på lördag den 30 som Nordiska motståndsrörelsen har sökt och fått tillstånd för.

Man kan fråga sig om den alerta Agenda-redaktionen tar upp afghanernas demonstration på olika platser i Stockholms innerstad där de visserligen har tillstånd men bryter mot villkoren i dessa tillstånd gång på gång.

Kommer SVT att kritisera polisen med samma ingång? Deras sätt att hantera de illegala afghanernas demonstrationer. Naturligtvis inte.

På lördag den 30 september kommer Nordisk motståndsrörelsen att marschera efter en väg som är angivet i tillståndet. Kanske bryter de mot villkoren i detta men vi kan vara övertygade om att motståndare till NMR kommer att demonstrera och många av dem är våldsextremister på yttersta vänsterkanten.

Kommer SVT att ta upp dessa vänsterextremister till diskussion? Naturligtvis inte. SVT gillar det goda våldet och brukar kalla dessa vänsterextremister för motdemonstranter.

Kommer SVT att diskutera att de största hoten mot vår demokrati, enligt Säpo kommer från:

 1. islamister
 2. vänsterextremister
 3. och först på tredje plats högerextremister

Givetvis kommer de inte att göra det. Kritiken mot högerextremisterna kommer från politiker och journalister medan kritiken mot islamister och vänstern kommer från folket och det är det som kallas public service.

Agenda söndag 24 september kl 21.15 i SVT2 och på SVT Play.


10 responses to “SVT Agenda ikväll

 • Inrikesministern: SD ser NMR som en konkurrent | Petterssons gör skillnad!

  […] I söndagens Agenda jämför inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) Sverigedemokraterna med den nazistiska […]

  Gilla

 • Tony

  Hur kan man få tillstånd till Demonstration i ett land som man inte är medborgare i eller ens har uppehållstillstånd i????????????

  Gilla

 • weasel

  Sverige är landet där människor som inte har rätt att uppehålla sig i landet snor en lastbil och kör på 20 människor medan ”experterna” diskuterar det stora problemet med ”nazistdemonstrationer” :/

  Personligen hade jag tidigare inte så mycket till övers för NMR och deras demonstrationer.
  Men det var innan ett hundratal illegala hade tillåtits ockupera Mynttorget, medborgarplatsen och norra Bantorget under en månads tid.
  Efter detta har NMR numera mitt fulla stöd.

  Och det var Ni som genom er politik som skapade mig, Löfven, Lööf och Lövin….

  Gilla

 • larslindblog

  Om NMR lämnats ifred av media och vänstergrupper hade ingen utom några i Gtb ens märkt NMR:s demonstration…..

  Gilla

 • Mimi N.

  Är tyskarna lika idioter som …. mda … ni vet vilka ? Bara i ”dessa vilkas” land förnyas förtroendet för korrupta politikerna gång på gång. Har ni gissat vilket land syftar jag på ????

  Liked by 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den besatta fokuseringen på neo-nazismen och dess påstådda spridning är endast den distraktionsmanöver etablissemanget nu iakttar i syfte att leda uppmärksamheten i önskad riktning och bort från den verkliga problematik de kategoriskt vägrar diskutera – nämligen konsekvenserna av de aggressiva migrantvolymer civilsamhället tvingas brottas med.

  Skrämselpropagandans dagar torde rimligtvis inom en icke alltför avlägsen framtid vara tilländalupna, trots agendajournalistikens patologiska passion för den totalitära och åsiktskontrollerande repertoar och reverserade logik de Stasi-inspirerade ”demokratikämparna” oblygt begagnar sig av.

  Andreas.

  Liked by 1 person

  • Mjölner

   Alldeles korrekt Andreas. Egor Putilov som skriver i Samhällsnytt har besökts i hemmet av förmodade AFA-snorungar. Polisen bygger burar i garaget! Man har redan i förväg bestämt sig för arrestering av NMR demonstranter. Polisen har ingen laglig rätt att helt ägna en part i en demonstration uppmärksamhet. Det kan undras om det förekommer kommunikation mellan Aschbergs knölpåkskompani och polischeferna att samordna viss aktivitet. Jag hyser ringa sympati för NMR men, så länge nu gällande lagar är oförändrade, säger polisen själva, kan man inte avbryta en demonstration så länge lugn och ordning råder. Polisen ämnar tydligen bryta mot demonstrationsrätten och arrestera NMR demonstranterna, Om ingen bråkar med NMR demonstranterna kommer demonstrationen förmodligen att avlöpa utan problem. Om det nu ändå blir bråk hoppas jag AFA-snorungarna får rejält på skallen. Denna djävla fejkade nazistskräck kommer PK packet och herr Arnstad i sinom tid få svälja utan tilltugg eller dryck.

   Liked by 1 person

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Staten och kapitalet – vår egen tids angivare, femtekolonnare och quislingar!
    Ett samhälle som sönderfräts inifrån är den värsta sjuka en nation kan drabbas av och detta tillstånd är vad vi nu upplever.
    Andreas.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Merkel får förnyat förtroende och endast var tionde väljare har sett vad klockan är slagen och skall rösta AFD!

  Och så skylls det på politikerna för att ockupationen ser ut som den gör!

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: