En kommunists rätta ansikte


Mikael Ekvall är en av Sveriges bästa långdistanslöpare. Han är också kommunist och medlem i Sveriges kommunistiska parti.

Ekvall som är uttalad kommunist har sluppit alla obekväma frågor om kommunismens blodiga historia, då som nu.

GP hade exempelvis en artikel om Ekvall inför sommarens friidrotts-vm, utan att ställa honom mot väggen med besvärliga frågor. Inga hot om bojkott, inga i landslaget som hotat att hoppa av p.g.a. hans ideologiska ådra och inga sponsorer som kontaktats med en vädjan om att avbryta samarbetet. Hade Ekvall varit uttalad Sverigedemokrat vet vi alla hur media och idrotts- Sverige reagerat, för att inte tala om den alltid närvarande vänstern.

Tänk er Ekvall i en tröja med SD:s emblem eller en t-shirt med texten ”Stolt svensk” Uj-uj.

Nåväl, nu visar kommunisten Ekvall sin rätta sida, eller ska vi säga kommunismens rätta sida.

Idag sprang han in på en tredje plats i Lidingöloppet, men funderar samtidigt över om han ska deltaga fler gånger. Ekvall, som den sanne kommunist han är, kräver nämligen att arrangören ska betala ut startpengar.

Att Ekvall erhöll prispengar är tydligen inte tillräckligt. Han vill ha mer. Lidingöloppet är en ideell förening och säger att man av tradition inte betalar ut startpengar. Skulle man tvingas till detta måste man ta pengar från barn- och ungdomsidrotten. Fast det struntar väl en sann kommunist i?

SVT

Ekvall tidigare på bloggen…

 


18 responses to “En kommunists rätta ansikte

 • Cirkus Sverige.

  Kan han inte springa för Nordkorea 😳 Han blir säkert rikt belönad om han vinner…..annars arbetsläger på okänd ort i okänd tid.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Kommunismen verkar tyvärr och skrämmande nog ha blivit rumsren i Sverige vilket inte minst dagens samhällsutvecklingen klart och tydligt visar !

  Liked by 1 person

 • Kalasbetalaren

  Som vanligt inom kommunismen och orsaken till att den inte fungerar, även om tanken är god! Dom skall ha en massa innan dom har presterat!

  Gilla

 • Suzie

  Komunism,nazism och islamism är sprungen ur en och samma rot och har därför mycket gemensamt.Varför är det i Sverige ok att vara kommunist? och islamist? båda dessa djävulska ismer har mördat långt fler miljoner människor än nazism.Islamism och kommunism bör förbjudas precis som nazismen är förbjudet.Cui bono?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Månne han även kan betraktas som en föga mediemässig B-celebritet och överlöpare? Fysionomin vittnar inte direkt om en intelligenskvot värd att registrera, icke heller väcker hans ideologiska ställningstagande eller den om dansbandsnörden påminnande sjuttiotalsestetiken något gehör inom de politiskt initierade och förnuftsstyrda leden.

  Vi torde ock utan vidare dubier utnämna vederbörande till Sveriges sämst klädde idrottsman.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Klarsynt

  Det är viktigt att påtala att ”kommunism” inte är något annat än något uppskruvad socialdemokrati. Den fasansfulla ideologin som både Lenin och Trotskij svor tillhörighet till och som resulterade i minst 65 miljoner slaktade och mördade vita kristna i det judiska och socialdemokratiska Sovjet. Får vi inte stopp på det socialdemokratiska helvete (eller ZOGialdemoniska helvete som många kallar det) som nu blivit lössläppt av de utvalda helvetesvarelser inom media och politik tillsammans med lakejer som Rövén med flera så har vi snart ett nytt Holodomor i Sverige också.

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Mikael Ekvall och hans partikamraters nya dänga.

  En typisk ”långdistans” låt.

  Gilla

 • centurion

  Kommer ni ihåg det infantila, patetiska puckot Rossana Dinamarca(v) ? Hon fick verkligen utlopp för sina mest primitiva tvångstankar, när hon lallade omkring i riksdagen iförd en tröja med rasistisk text. Därför att den som kallar folk för nedsättande tillmälen, måste ju naturligtvis vara den enda rasisten i det sammanhanget. Hon förekom även i en debatt, iförd samma tröja, med Björn Sööder. Där framställdes hon som den stora hjälten och Björn fick ta skiten. Detta i ”OPARTISKA” Stasi-TV. Att jämföras med vänstermuppen på bilden ovan. Kommunisterna är ju, dessutom bästa kompisar med polar´n Pol-Pot. Både Nord-Korea och Venezuela var representerade på 1:a maj. Tänk om SD skulle ha burit sig åt som vänstern, AFA, Expo, anti-gängen eller mot-gängen. Då ni, bleve det andra bullar… Får se hur Opartiskt Agenda blir ikväll…Nej, knappast…

  Liked by 1 person

 • Edwin

  Vet inte vad Ekvall lever av om han har något riktigt jobb eller så?
  På mitt företag blir vi sponsrade med bil plus startavgift till olika löpartävlingar.

  Liked by 1 person

 • Carl edström

  Än hycklare som jag tycker ska gå och dra något gammalt över sig.gudrun t.ex

  Gilla

 • Nosferatu

  Jag har några bekanta vars föräldrar lämnade kommunismens Östeuropa. Tror jag skicka länken till dem

  Gilla

 • Mimi N.

  Knytnäven på tröjan pekar uppåt – lite kvar innan det når idiotens haka. Det gör ont, usch …. han sväljer sin mustasch och simmar.

  Gilla

 • Thor

  Ser ut som en idiot

  Gilla

 • Tony

  Om han är duktig långdistanslöpare kan han väl löpa direkt till Mordkorea, så slår han två flugor i en smäll.( Och gärna stanna där för gott)?

  Hur är en människa i ett upplyst land funtad när man tillbeder den mest
  blodiga ideologin i världshistorien, som inte fungerat någonstans där
  dom drabbats av den. Varför har inte Ryssar, Polacker ,Tjecker,
  Baltstaterna, Bulgarien , Rumänien och övriga kvar kommunismen om
  den nu är så förträfflig? Att Dumvänstern som är andra generationen
  efter 68 vänstern inte begriper det är en sak, dom är väl marinerade i denna skit, men där finns även sådana i Sverige som borde ha bättre omdöme?

  Gilla

 • Jhonsson

  Enfalden lyser om denna man!

  Gilla

 • Torleif

  Han ser verkligen ut som ett vänster-patrask.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: