Mikael Ekvall – en kommunist i landslagsdräkt

POLITIK. Sveriges bäste maratonlöpare de senaste åren, Mikael Ekvall, sprang idag maratonloppet i VM i Londen. Ekvall slutade på 32:a plats. Det speciella med Mikael Ekvall är att han är uttalad kommunist och medlem i Kommunistiska Partiet, det som en gång hette KFML(r) och KPML(r). 

Partiet anser sig vara ett revolutionärt kommunistiskt arbetarparti. Dess mål är en total omvandling av samhället, att avskaffa kapitalismen och i dess ställe upprätta ett arbetarstyrt socialistiskt samhälle med planekonomi som ekonomiskt system. Enligt partiet är denna proletära revolution, där de revolutionära krafterna inte bör backa inför väpnad kamp, det enda sättet för arbetarna att tillskansa sig den avgörande makten.

Kommunistiska Partiets organ är Proletären.

-Pettersson ser att GP.se skriver lite om är Ekvall som tydligen inte har några problem med att vara kommunist offentligt, och ska inte ha det heller, men jag undrar vad som hänt om en maratonlöpare som representerade VM i friidrott hade varit medlemoch aktiv i Nordiska Motståndsrörelsen eller i Sverigedemokraterna?

Hade grundlagsskyddad åsikt- och yttrandefrihet gällt då också?  

Vänstern stödde Hitler

8 thoughts on “Mikael Ekvall – en kommunist i landslagsdräkt

 1. Kommer du inte in bland de tre första, kan du lika gärna in på femtionde plats. Du är en loser och ingen bryr sig.

 2. Han kan ju springa iväg till venezuela som är ett socialistiskt land med planekonomi där invånarna svälter och får torka sig i röven med socialistiskt propagandamaterial eftersom toapapper och andra förnödenheter inte längre går att få tag på i landet.

 3. Han är tydligen bra på att springa.

  Spring då så långt bort att vi slipper se dig!

  Vad kallar han vätskekontrollerna? Holodomor?

  • @?,
   Tack du frågetecknet. Ordet Holodomor var obekant för mig. Med några knappars tryck fick jag kunskap om Sovjet regimens nyck, att med matbrist tysta opposition. Skrämmande fakta. Knappast nutbart till morgonkaffet.
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Holodomor
   Undrar hur framtiden kommer att se ut i Sverige då sjävförsörjandegraden gissningsvis är under 50% och med fler välfärdeturister och stigande nativitet.

Kommentera