Två personer knivhögg sig själva framför riksdagshuset


INVANDRING. Två personer med utländsk bakgrund har knivhuggit sig själva framför riksdagshuset i Helsingfors, säger riksdagshusets säkerhetschef Jukka Savola. De skadade har förts med ambulans för att få vård. Enligt Savola har man tills vidare inte fått någon information om att de skulle ha hotat någon annan.

– De begick dådet mot sig själva, säger Savola.

Helsingforspolisen skriver på Twitter att två personer sannolikt har knivhuggit sig själva i magen. Polisen uppger att man utreder fallet och att ingen utomstående är i fara. Enligt Svenska Yle hade personerna inget id utan enbart papper de hade fått från en asylförläggning.

Savola säger att riksdagen inte på förhand hade fått någon varning eller något tips om händelsen. Händelserna utspelade sig vid ettiden på eftermiddagen.

-Pettersson undrar lite ”inget id utan enbart papper de hade fått från en asylförläggning” är det samma i Finland som i Sverige. Myndigheterna har inte en aning om vilka de är…


11 responses to “Två personer knivhögg sig själva framför riksdagshuset

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: