Besatta av nazism


Nästa helg arrangerar nazistorganisationen NMR en demonstration i Göteborg, den här gången tillståndsgiven.

De senaste veckorna har organisationen erbjudits gratis reklam i tidningar, i radio och på bästa sändningstid i tv. Inga är väl gladare över uppmärksamheten än just nazisterna, vilket Widar Andersson konstaterar i Folkbladet.

Widar Andersson som är ledarskribent i socialdemokratiska Folkbladet och f.d. riksdagsledamot för Socialdemokraterna (1991-1998), är kritisk mot den besatthet av nazism som visas upp i media och från regeringskansliet.

”Det finns kort sagt inga realpolitiska orsaker alls att ge en handfull nazister den enorma uppmärksamhet de nu får i och med rikspolitikernas frenetiska intresse för den lilla nazistgruppens sandlåda”

Jag har inga siffror att belägga detta med, men av Sveriges drygt 10 miljoner invånare tror jag knappast det finns fler än 2 000 renodlade nazister, sympatisörerna inkluderade. Förmodligen är de långt färre än extremvänstern, islamisterna och eventuellt andra grupperingar som vill förändra samhället med våld. Det finns ett våldskapital hos NMR och det ska man inte ignorera och blunda för, vilket man heller inte ska för AFA:s och diverse islamistiska grupperingars.

Widar Andersson (S) tar upp tråden med politiker, polisen och andra myndighetsutövare som kastar smuts och anklagar varandra för att inte ingripa och förbjuda. Hemma i vardagsrummet sitter medlemmar och sympatisörer till NMR och ler när det görs reklam för deras organisation och demonstrationen den 30:e.

Widar Andersson (S) tar också upp den kommande diskussionen om extrema rörelser som Stefan Löfven bjudit in till. Ett parti nekas att deltaga. vilket Andersson tar upp med följande ord:

”Beslutet att utestänga SD från samtalen på grund av partiets ”nazistiska rötter” glädjer – utöver SD: s kampanjmakare – kanske röda, gröna och blå aktivister. Medan andra av oss tänker: Kom upp ur sandlådan”

Glömde jag nämna att Widar Andersson är socialdemokrat?

Folkbladet

Ps. Jag har inga belägg för detta heller, men kan Stefan Löfvens morfars kopplingar till nazismen ligga till grund för att han idag ser nazister i varje buske och att han försöker få media att fokusera på annat än just detta?

 


22 responses to “Besatta av nazism

 • Fredde

  2000 högerextrema – det är ju lika många som de som är vänsterextrema på enbart SVT!

  Totalt är 2300 anställda på SVT, och som alla vet är majoriteten vänstervridna, det borde betyda ungefär 2000…

  Gilla

 • Mjölner

  Ztefan Löfven kommer från Ö-vik men förstår endast Husumsengelska, inte svenska. Därav hans läs och talsvårigheter nu när han bor i Fjollträsk och måste resa utomlands då och då. Gud bevare Konungen och Fäderneslandet.

  Liked by 1 person

 • Tony

  Kul i alla fall att det finns någon Sosse som har förståndet i behåll.

  Gilla

 • Ove-Britt Henson

  Stefan Löven sponsrar fascister och nazister i Ukraina, muslimer är nazisters närmsta allierade. Därför vill han fylla vårt land med dem.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Haha. Roligt.

  Gilla

 • anne b rat

  Ztefan Löfven är alldeles för korkad för att förstå att han endast väcker en massa ondska när han kallar SD för vad han gör.

  Gilla

 • Jhonsson

  Är det kanske ett försök av Löfven, att på detta sätt rentvå sig från sina egna nazistsla rötter?

  Gilla

 • Mjölner

  Andreas! Reaktioner, motreaktioner och protester är resultatet av vad grundlagen säger om det fria ordet och demonstrationsrätten och vår frihet att fritt uttrycka våra åsikter, alltså debatt. Denna fria debatt söker den socialistfascistiska abderitiska individen Löfven med hebefrenitisk iver och bombastiska gaskonader döda. Löfven, denne patetiske historions upprepade epitet om nazistiska rötter med en noktambulists entoniga röst är en skam för landet. Mitt fulla förakt för denne man.

  Liked by 1 person

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Paradoxalt nog kan dessa nationalsocialistiska opinionsyttringar betraktas som en pikant motpol till den massiva globaliseringseffekt vi nu erfar, där endast de etnopluralistiskt, islamistiskt och multikulturalistiskt sinnade aktörerna bereds tolkningsutrymme inom de mainstream-mediala plattformarna.

  På reaktioner och strömningar följer motreaktioner och protester, varför man inom det territorium som gör anspråk på att definieras som demokratiskt styrt, om än blott nominellt, må välkomna att dessa marscher alltjämt ges möjlighet att manifestera sina politiska ståndpunkter, oavsett de historiska grymheter deras ohållbara och maniska ideologi representerar.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • gamgubben

  Om det fanns en majoritet av Widar’s inom S skulle vår situation se annorlunda ut idag.
  Widar påminner mig om socialdemokrater före 1969.
  Realpolitiker som kunde diskutera och lyssna samt det viktigaste, se ett bra förslag även om det kom från ett annat parti.

  Liked by 1 person

 • Svenne Dufva

  Detta eviga ”nazister”. Det heter nationalsocialister. Termen nationalsocialism ger dessutom en klar indikation på ideologins ide’värld. Statskontrollerad nationalism.

  Liked by 1 person

  • larslindblog

   Ja Svenne…Nationalsocialism har ingenting med höööööger att göra , och vem borde veta bättre än Vera Oredsson ?? , uppväxt i Tredje Riket.
   Jag hörde Vera själv säga att NS stod närmast (S) i dom flesta frågor.
   Utom rasfrågan förstås….och att Adolf H. hade fått judar på hjärnan..

   Gilla

   • Klarsynt

    Läs på om ww1 och dess efterdyningar med Versaillefredens villkor för tyskarna. Då förstår du varför Adolf tillsammans med hundratals miljoner andra över hela planeten fick ”judar på hjärnan”. Du kan börja med att läsa eller lyssna på Benjamin Freedmans tal som förklarar ett och annat på ett enkelt sätt (googla). Att det nu är en handfull familjer med judiskt identitet som kontrollerar och äger halva jordens förmögenhet förklarar nog varför de som känner till sakförhållandena ”har judar på hjärnan”.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det gäller att med klassisk taktik flytta fokus från dom verkliga problemen!

  Gilla

 • Argus

  Antalet nazister, egentligen nynazister, som finns i konungariket har legat konstant på 400 sedan andra världskriget enligt SÄK. Det är en piss i Mississippi jämfört med de andra extremisterna på den kollektivistiska sidan som ockuperar medias redaktioner och är representerade i riksdagen. Antalet extremister bara på SVT/SR torde vara minst lika många.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Varför heter det nynazister, är inte nazister bara nazister då som nu, finns det även nykommunister ?
   Nynazister, ett konstigt uttryck .

   Gilla

 • Stenbock

  Betr. dina slutrader tror jag ”svittsarens” förmåga,att sätta sig in i olika frågor,är starkt begränsat liksom hans ordförråd. Detta ”rälija” ordet har han tydligen hört hemma allt för ofta.
  Jämför därför hans intellekt från skolåren med vad som sitter kvar i minnet från oss,som en gång konfirmerats ! Kanske en eller annan psalmstrof ?
  Vem vet,kanske kan Staffan rabbla upp satser rinnande från Mein Kampf !

  Gilla

 • Kent

  Widar Andersson blir aldrig rådgivare till Stefan Löfven han har något som Stefan Löfven avskyr klarsynthet och logik.
  Stefan Löfven gillar att umgås med blonderade bimbos från SSU och ta råd från. Då blir det som det blir identitetspolitik, relativism och flum som allas lika värde.

  Gilla

 • Benny

  Löfven är fantastiskt korkad och så även media! Ni ”journalister” som läser det här, för många gör det, undersök i stället varför Sverige ska skicka skattepengar till Ukraina där RIKTIGA hårdföra nazister vandrar på gatorna i Kiev utan att Proshenko ingriper! De har själv lagt ut mängder med material på nätet så det är bara att titta…Och det är dessa nazister som ser till att Poroshenko kan fortsätta att plundra landet med sina kumpaner därför får de marschera fritt på gatorna och skrämma folk till lydnad. Som sagt finns massor av bevis som de själva lagt ut och de är stolta över sina dåd som inbegriper mord, mordbrand, skadegörelse m.m. Strunta i CIA:s direktiv för MSM-jornalister och gör ett riktigt jobb för en gångs skull. Denna tragiska hop av svenska hobbynazister är inte värda något intresse förutom som propaganda för PK-etablissemanget.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Ukraina har utsetts till den ”goda” parten i konflikten med Ryssland!

   Gilla

   • Benny

    Ja tydligen, och då gör det inget för Löfven att tiotusentals hårdföra nazister marscherar på gatorna i Kiev. Tänk er själv om nazister i tusental vandrade omkring på gatorna i Moskva och härjade ostört….vilka rubriker! Sedan är konflikten i Ukraina ett inbördeskrig där USA stöder kuppmakaren Poroshenko och Ryssland stöder Janukovitj. För övrigt så har Poroshenko inget mätbart stöd bland befolkningen längre och han sitter nog bara kvar tills Ukraina är färdigplundrat, då sticker han kvickt Och hör och häpna, skojaren Saakaszvili från Georgien har trots hotelser från Poroshenko kommit till Ukraina för att störta honom för den oerhörda korruptionen i Ukraina…till saken hör att Saakaszvili är efterlyst i Georgien för just korruption, mord och anstiftan till krig! Fina kompisar han har Löfven!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: