Förakt


Alice Teodorescu på GP ställde frågan och bad läsare mejla henne svar på vad som skulle krävas för att f.d. moderata och socialdemokratiska väljare skulle återvända från SD?

På ett dygn kom 2 000 svar och detta från lärare, läkare, invandrare, höga chefer, egenföretagare m.m. Alltså inte urtypen för de SD-väljare media och politiska motståndare försöker prångla ut. Teodorescu berättar att ytterst få av de som mejlat kan tänkas återvända till S&M.

Läs gärna hela texten och svara sedan på frågan.


10 responses to “Förakt

 • Bonnläppen

  Jag skulle vilja kryssa i alla alternativen, utan det första.

  Gilla

 • eva

  En person saknades i enkäten upptill : Fredrik Reinfeldt. Min avsky för den mannen och hans politik fick mig 2010 att välja en annan lösning än moderaterna (som jag röstat på tidigare i hela mitt liv).

  Gilla

 • Argus

  ”Oavsett partibakgrund efterfrågar de en konkret plan för hur människor ska komma i arbete, bli självförsörjande och en del av samhället.”

  Det är ett gigantiskt feltänk. Till att börja med, för den allmänna moralens skull, måste vi skilja ut vilka som tagit sig in på falska premisser och returnera dem. Bland de som har legitima skäl för att stanna i landet ska en genomgående ”screening” (hittar inget bättre svenskt ord) genomföras för att fastställa att de är kompatibla med ett modernt samhälle och är villig att underordna sig svenska värderingar, det vill säga assimilering.

  För de återstående ordnar vi bostäder och beredskapsarbeten där det är av värde för konungariket. Detta torde nästa helt utesluta utanförskapsområden i de större centralorternas närhet.

  Att det ska vara så svårt att komma fram till detta självklara förhållningssätt. 😉

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Bara att ha tålamod, nu när dagens röd/gröna sörja S och MP med stöd av ett extremt vänsterparti och två överöpare från alliansen C och L vinner valet 2018 så infrias naturligtvis Lövens löfte on att Sverige 2020 ska ha EU: s lägsta arbetslöshet och då kan man väl räkna med att i stort sett alla idag arbetslösa nysvenskar och övriga har ett arbete, försörjer sig själva och slipper förnedringen att ta emot och leva på svenska stolta välfärdsbidrag ?

   Gilla

 • Hönsmamman

  Alice skriver om hur retoriken mot sd ofta byggs upp som om väljarna är outbildade. Det polariseras och är ju förstås en helt felaktig bild av väljaren.

  Det finns dock vissa som vill använda argumentet outbildad.

  Lägg märke till att Stefan Löfven själv inte kvalificerar sig till gruppen högutbildade.

  Gilla

  • eva

   Han har nog gått kurser på Bommersvik. Liksom supersnillet Mona Sahlin. Med andra ord är han nog ”högutbildad” som socialdemokrat.

   Gilla

   • Hönsmamman

    Relativt sett så är han ju högutbildad om det är invandrade anafabeter som han ska jämföras mot.

    Men är tanken då att dessa outbildade är här för att de enligt samma logik tror att de kommer att rösta på sd, som alla ”outbildade” gör?

    Eller ska det nu läggas ned enorma pengar för att ”utbilda” dem så att de ibte röstar på sd?

    Knepigt hur logiken bakom deras tankefigur är uppbyggd?

    Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Kombinationen S&M brukar annars passande nog representera den sexuella abnormiteten sado-masochism. Liknande sjuka, kanske.
  Ack, ja.
  Andreas 😃

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: