Yrkesförbud för sina åsikter i lärarbristens Sverige


INRIKES. Jan Sjunnesson, tidigare chefredaktör för SD-tidningen Samtiden och aktiv Sverigevän har fått sparken från sitt lärarvikariat för sina åsikters skull som hans elever inte gillade.

Sjunnesson skriver på sin Blogg

 

”Igår 19 september 2017 fick jag veta att den privata grundskola på Söder i Stockholm, som anlitat mig via ett bemanningsföretag för en Sv/SO tjänst i 4 veckor, valt att säga upp avtalet angående mig efter 7 arbetsdagar. Elever hade googlat fram vad Expo, Expressen, Aftonbladet, Interasistmen m fl skrivit om mig och tagit det för sanning.

Jag förstår att de blivit arga och rädda om jag varit en sådan hemsk rasist, nazist och fascist, men som alla vet stämmer det inte. Rektorn valde dock att vika sig och jag står idag utan arbete igen.

Innan jul 2016 hade jag en liknande erfarenhet då jag undervisade i svenska i två månader på en högstadieskola norr om stan. Där tog det en vecka innan jag fick höra tillmälen i klassrummet, fick pennor, böcker, sudd och annat kastade på mig under lektioner och i skolutrymmen. Det värsta var att få en Rubikskub i bakhuvudet.

Den rektorn stod dock pall och vek sig inte. Jag skötte undervisningen så gott jag kunde under trakasserierna och var till slut rätt uppskattad tror jag.

Genom att göra en offentlig Facebook uppdatering om detta tror jag att mina chanser att igen få ett lärarvikariat nog har minskat. Men det måste bli känt hur skolor viker sig för elever och mediedrev. Jag är inte den enda lärare med SD sympatier som fått sluta. Richard Jomshof är den mest kände men det var 11 år sedan.

Dessutom har jag inga uppdrag inom SD utan är en mer oberoende Sverigevän som gjort sig känd genom egna initiativ och inlägg, säkert inte gillade av alla Sverigedemokrater men jag står för mina åsikter oavsett.

Det ska mycket till att inte ens få ett lärarvikariat idag med en lärarbrist som råder. Jag har sökt massor med andra jobb och trodde att detta i alla fall var möjligt. Men inte ens att gå tillbaka till min kompetensnivå för 40 år sedan är tillräckligt för att jag ska kunna försörja mig genom arbete.

Det är illa men jag klarar mig. Dock tyder behandlingen av mig från elever och skola att något grundläggande är fel när en erfaren skolman inte ens kan vikariera.”

Mitt CV inkl 3 examina, skolledning, projektledning, chef vid utländsk tankesmedja, journalistik och lärararutbildning”.

-Pettersson säger att det är illa i Sverige när människor med fel åsikter inte kan jobba trots bra meriter och vitsord. Det påminner om gårdagens Sovjetunionen och dagens Turkiet med fler platser och eftersom får mediekår är som den är kommer nog detta att tystas ned…


30 responses to “Yrkesförbud för sina åsikter i lärarbristens Sverige

 • Inte ens lärarvikarie efter 40 år | Sjunne [ dot ] com

  […] Petterssons 1978 gick jag ut naturvetenskaplig linje vid Lundellska skolan/Skrapan i Uppsala med hyfsade betyg (4, 3). Jag hade flyttat hemifrån och diskat på det vänsterradikala Musikforum på sommaren, men letade efter något nytt jobb, ett inom skolan kanske. […]

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige är idag som en enda stor förbandslåda för hela världen !

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Kan bara känna med dig Jan, för vad du får gå igenom.

  Det borde finnas en blogg speglat i en offentlig FB-grupp, där alla inblandade i dylika förföljelser, som Jan drabbats av, KAN FÖRTECKNAS PUBLIKT med i varje fall bostadsort och arbetsplats angiven. Då finns det möjlighet att välja bort dem som vänner i olika avseenden och att inte umgås med dem. Det kan bli möjligt att vidtaga skyddsåtgärder. Kanske varna familj och barn för konsekvenserna av visst umgänge etc.

  Svenska folket måste få veta vilka folkfienderna är!

  Gilla

 • Torleif

  Jan Sjunnesson ogillar Ingrid Carlqvist. Nu får han smaka på egen medicin.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige är idag vad DDR en gång var, angiveri och rövslickeri är numera vad som gäller överallt i samhället och på arbetsplatser till politikernas och chefernas stora lycka ! En ruggig utveckling som av någon anledning uppstått de senaste åren, vi som upplevt ett fint fungerande och icke mångkulturellt Sverige ser skillnaden i samhället före och efter 35-år av massinvandring som oavsett vad dagens välgödda och förljugna etablissemang stöndigt påstår har vänt upp och ner på hela Sverige och där infödda svenskar till varje pris ska och sannerligen har fått anpassa sig till de nyinflyttade normer och kultur. Nu 35 år försent börjar 7 klövern som är ansvarig dagens kaos att komma med tomma patetiska fraser om hur dagens samhällsproblem och snart anarki ska bekämpas och samtidigt hånshrattar mångkulturella invånare och de kriminella åt både rättsväsendet och politikernas snack om att de som kommer hit ska anpassa sig till svenska lagar normer.
  Idag känner man sig tyvärr som en främling i sitt eget land där man nu har jobbat och betalat skatt i 45 år och några år till blir det tyvärr till att jobba och försörja många icke arbetande via svenska stolta välfärdsbidrag.

  Gilla

 • ruben

  En dag skall det visa sig vilka, som var hatmedier i dag. Expo, Aftonbladet, Expressen är nog några av dem, som ligger illa till. När politiska propagandalögner värderas högre än människors verklighet ( som i gamla Sovjetunionen ). Så skapas en farlig obalans. Det gäller speciellt bidragsturismen utan motkrav. Folks tålamod tryter och ilskan ökar.

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Inget varar för evigt inte ens i dagens och etablissemangets s.k trygga, kärleksdrypande mångkulturella omoraliska Sverige där garanterat snart prideflaggan ersatt den blå/gula svenska fanan !
   Landet ruttnar inifrån, det går att ljuga, mörka och förneka ett bra tag men till slut faller fasaden precis som i kommunismens Sovjet och vad som kommer istället när den svenska fasaden rasar det återstår att se men man ju alltid hoppas att dagens flummiga politiker och vänstermassmedia som styr i dagens samhälle då inte är och kan vara fullt lika styva i korken som idag när man bland annat idiotförklarar alla som inte tillhör PK-familjen.

   Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Apropå att bli ”stämplad” för sina åsikter, från enfaldiga ”mångfalds förespråkare”…………….

  Heberlein: ”Sanningen vinner alltid över lögnen.”

  ”Häromdagen stötte jag på en bekant när jag rusat in på en bensinstation för att köpa mig en kaffe. Mannen ifråga var doktorand vid Lunds universitet samtidigt som jag.

  Nuförtiden ser jag bara honom flimra förbi på sociala medier. Där är han extremt aktiv: Han jagar nazister, rasister, fascister, ja alla som hotar hans världsbild.

  Jag är en av hans ”fiender”. Med märklig nit läser han allt jag skriver, och oavsett vilket ämne jag behandlar avfärdar han det som ”fascism”.

  http://www.gp.se/ledare/heberlein-sanningen-vinner-alltid-%C3%B6ver-l%C3%B6gnen-1.4369158

  Gillad av 1 person

 • Hanna

  Skrämmande- och talande nog en anledning till att så få vågar stå för sina åsiktet offentligt!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   I en totalitär stat som folkhemmet tyvärr snart är får man sota för icke PK-åsikter ! Den svenska åsiktsramen krymper konstant.

   Gilla

 • Hanna

  Skrämmande- och talande nog en anledning till att så få vågar stå för sina åsiktet offentligt!

  Gilla

  • Stenbock

   Samtidigt inför nu Socialister (med instämmande av deras sex marionetter) ett obligatoriskt skolår.Redan med sex år,skall barnen (liksom i dåtida DDR) nu indoktrineras i sann socialistisk anda. Översatt till de mindre begåvade som skallar vid deras demos. ”Inga rasister på våra gator” blir inpräntat innan barnen själva kan tänka !
   ”Det som böjt skall bli… skall böjas i tid”,säger det gamla ordspråket !

   Gilla

 • Mimi N.

  Från barnsben går alla nordkoreaner igenom den kanske mest intensiva och långdragna hjärntvätt som någonsin utformats och den fortgår på livstid.
  Sverige – ‘denna demokratiska jättestora humanitärmakt’ – gör samma sak med framgång. En sådan massiv hjärntvätt får tragiska konsekvenser så länge regimen i maskopi med lismande medier manipulerar barn, tonåringar och åsidosätter lagar som reglerar lärarnas rättigheter. Sverige befinner sig i ett svårt läge.

  Gilla

 • 77711n

  Reblogga detta på indenblog och kommenterade:
  Den enda raka vägen när du träffar eleverna för första gången är att klart redogöra för dem vad du är för figur, förklara att förföljs p g a rykten och tydligt ange att du följer skolplanen och inte blandar in värderingar i undervisningen. Man måste trots allt utgå från att eleverna har tillräcklig kapacitet att förstå. I övrigt tror jag att du ska tona ner din självsäkerhet en aning – som möjligen kan tona fram o som är bra i många sammanhang men inte om man ska få med sig kritiska elever.

  Gilla

  • Stenbock

   Nu förstår jag inte ditt budskap till Sjunnesson. Inte skall väl skolan och en lärartjänst,förbindas med hans personliga relationer !
   Eller som jag tytt dina rader,att man skall inleda en tidsbegränsad extratjänst som ämneslärare,med att förklara vad man har för politiska åsikter.
   Hur skulle detta då uppfattas av eleverna,om ett Jehovas Vittne eller (förbjud mig tanken) rentav muslim hade tillsatts ??

   Gilla

 • Lena

  Jan S har startat swebbtv en kanal som är helt suverän, de mest kunniga och intressanta gäster, en dag men jag hoppas då att det inte är försent , så kommer svensken att förstå !

  Finns så många andra informativa intervjuer, gå in på swebbtv och ”botanisera” !

  Gilla

 • Tony

  Till och med Ryssland som själva levt under detta vansinnessystem förvånar sig över hur Svenska regeringen valt väg.

  Gilla

 • Tony

  Man ska inte förvåna sig att sådant händer med en regering som fungerar som riksmobbare med Justitsieminister Pygmen Och Finansminister
  Magdalena Andersson i Spetsen kallar 25% av Svenska folket för Nazister?

  Gilla

 • Stenbock


  De som inte känner mannen på bilden..Detta är Lenin som startade det röda eländet.

  Förbilden DDR gör sig på nytt påmind.Hur står det till för yngre som vill studera i Absurdistan ?
  I DDR räckte det ofta,att föräldrarna inte var medlemmar i SED, (deras beteckning för krass kommunism) för att förbjuda deras barn,att få skrivas in på högskola.Nog är denna historia om Sjunnesson tecken på,att det är ”partiet” (7-klövern) som avgör vad som skall,och får läras i skolan.
  Des som inte redan upptäckt,att vi lever i en socialistisk diktatur borde väckas upp med ett sådant nu aktuellt beslut.

  Gilla

  • Lena

   Stenbock
   Jag länkar inte men titta på you tube ”europa”, skrämmande !

   Gilla

   • Stenbock

    Lena:
    Tittar och hör dagligen på den statliga tyska propagandan.
    Det räcker mer än väl (speciellt i deras valtider) för mig.Sak samma vad man skriver i franska medier…Där sker just en enorm hjältedyrkan,av deras snorunge,(presidenten) som ligger på samma kunskapsnivå,som Absurdistans berömde ”svittsare”. Uha det går stadigt nedåt för vår gamla världsdel.

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    Nu är det dessutom splittring i ”front national” då vicepresidenten avgår.
    När får vi ett system i våra demokratier där vi kan välja dugliga personer och inte korrumperade politiker !
    Det är dags nu, slut med politikerskitstövlarna och fram med dugligheten !

    Gilla

  • Suzie

   Neo bolshevism är det som socialistjuntan bedriver allt mer aggressivt och öppet.När skickas de första regimkritikerna till Sveriges svar på Gulag -koncentrationsläger ? De små stegens tyranneri ni vet.vem/ vad bestämmer gränsen?
   Tim Pool krigskorrespondent med hela världen som arbetsfält sa efter sitt Sverigebesök att Sverige är riktigt läskigt,jag vill aldrig återvända dit.Och det har jag full förståelse för.

   Gilla

 • Conny Lundberg

  Sveriges kommunistregering börjar på allvar använda sig att gamla, galna DDR metoder för att tvinga alla att tycka likadant! Åsiktsförtryck gäller bara åt ett håll tydligen. Dags för folkresning, tycker jag.
  Googla Juri Lina för alla behövliga referenser om kommunismen och hur den påverkat/r Sverige.

  Gilla

  • Suzie

   Angående Juri Lina så är han ”bannlyst” i Sverige ,bara i Sverige ( i andra länder är hans böcker och filmer mycket populära och efterfrågade och han ges tillträde att hålla föredrag och visa filmer
   vilket han är förbjuden att göra i Sverige,och förvägras polisskydd trots att han har många dödshot på sig från främst vänsterextremister/antifa mfl) och det pga av hans gedigna erfarenhet,efterforskningar,kunskaper och begåvning att skriva böcker och gö ra filmer om ”farliga ämnen” han har forskat i gamla sovjetiska arkiv och gått igenom enormt mycket material från den gamla djävulska kommunisttiden ,i decennier har han samlat fakta om kommunismens ohyggliga brott mot ryska folket.Dessa sanningar som socialistregimen inte vill att svenska folket skall få kännedom om därför stämplas ,svartmålas och beljuges han,med de typiska kommunistepiteten vi får höra dagligen i Sverige om regimkritiker.Vilka har makten i Sverige när man inte får prata öppet och kritisera bolshevism /kommunismens ohyggliga brott,betänk detta.Fillmen i skuggan av hermes finns på youtube att se men måste varna för att den är så ohyggligt otäck så det är svårt att se hela filmen då den är ihopsatt med helt autentiskt material från gamla sovjetarkiven som öppnades efter järnridåns fall.

   Gilla

  • Nostradamus_i_norr

   Juri Lina är en mycket begåvad man, vilket bl a framgår av intervjuer som finns på youtube men också av hans böcker och filmer. Han kan mer än de allra flesta om kommunismens och socialismens fasor och det är därför som han är så hatad av kommunistpacket. I åsiktsdiktaturens Sverige vägrar biblioteken att befatta sig med hans böcker. Vidare har han skrivit mycket om det mycket obskyra frimureriet och även producerat filmer.

   Gilla

 • Ståfräs

  Halshuggning av otrogna är ett perfekt CV för jobb på förskola i Vivalla, Örebro, hjärtligt välkomna

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det är uppenbart att Sverige mer och mer går mot ett DDR liknande samhälle med yrkesförbud och inskränkt åsiktsfrihet. Hur många lärare finns det inte i landet som har åsikter som går emot demokratin och hyllar Kuba och DDR i tid och otid, dessa kan jobbar kvar utan problem. Sannolikt kommer inte Sjunnessons fall att överhuvudtaget tas upp i regimmedia. Vårt land går på sin Golgatavandring mot avgrunden.

  Gilla

  • Suzie

   Roland Huntford som skrev boken The new Totalitarians 1971 såg ju redan då varåt Sverige var på väg med socialister vid makten och statsmedia som för ut politisk propaganda för att hjärntvätta folket,han ansåg att Sverige var inte en demokrati som andra demokratiska länder i väst ,snarare mer nära dåvarande sovjetunionen och Ddr.Han förutsa även att det land som mest liknande Orwells 1984 var just Sverige.Han skriver om svenskarna som fogligt bär sitt slavok och verkar älska slavoket som socialiststaen lagt på folket.Intressant och viktig bok som ger en liten bakgrundshistoria och förklaring till hur det blivit som det var fram till då.

   Gilla

 • Joy

  Det är förfärligt! Och de som härjat runt med IS får jobb och bostäder och daltas med. Sverige är ett sjukt land bortom räddning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: