Tv-avgiften skrotas – ersätts av ny skatt


MEDIA. Tv-licensen skrotas. Det skriver den före detta TV4-chefen Jan Scherman på Resumé och hänvisar till anonyma källor. I stället har en enig public service-kommitté beslutat om en ny public service-skatt.

Tv-licensen ska i stället ersättas av en så kallad public service-skatt, som blir obligatorisk för alla över 18 år med en viss inkomstnivå. Den förre TV4-vd:n Jan Scherman, som också varit tv-chef på Aftonbladet, pekar ut den förre TCO-ordföranden Sture Nordh – ordförande i public service-kommittén – som hjärnan bakom den nya modellen.

”Public service-skatten bygger enligt Resumés källor enbart på beskattningsbar inkomst. Avgiften får en försiktig progressivitet med ett tak som motsvarar drygt hälften av dagens licensavgift”, skriver Scherman.

I dag ligger licensavgiften på 2 340 kronor per år, men enligt beräkningar skulle den höjas till 2 500 kronor år 2019. Utifrån den beräkningen har man kommit fram till att den nya skatten blir max 1 300 kronor per skattebetalare, skriver Resumé.
– Skatten har ett tak. För de flesta blir det ingen större förändring och för ensamstående blir det dessutom billigare, säger en källa.

”Det betyder att för ett så kallat Medel-Svensson-hushåll med förvärvsarbetande och två minderåriga barn blir kostnaden i stort sett neutral mot den bedömda licensen för SVT, SR och UR”, skriver Jan Scherman.

Resumé uppger att 70 procent av dem som ska betala den nya skatten kommer att betala 1 300 kronor per år. Runt 20 procent kommer att få en reducerad avgift medan omkring tio procent slipper skatten helt. Enligt Resumé går brytpunkten för full avgift vid en beskattningsbar årsinkomst över 130 000 kronor.

-Pettersson konstaterar att då borde 300-400 personer på Radiotjänst bli arbetslösa medan en och annan får börja betala i förorterna där de tidigare varit befriade eftersom Radiotjänst kontrollanter inte törs gå in i no-go zonerna…

En och annan avgiftsskolkare blir naturligtvis irriterad men jag tar det hela med ro och tycker det finns viktigare saker som borde ändras på SR och SVT. Det skulle vara intressant om de i stället för dagens enfald införde mångfald bland de anställda och började förmedla korrekta och sakliga nyheter…


42 responses to “Tv-avgiften skrotas – ersätts av ny skatt

 • Bosse

  Det kommer inte att gå att ha direktsända program när svenska staten ska styra över detta.Eftersom en moderator ska granska vad som sägs hela tiden.Titta bara som det är nu med Tittarservice. Det fick läggas ned därför att folk hade åsikter om programmet som inte SVT tyckte man skulle ha.
  Under finnkampen för några veckor sen sa Kajsa Bergqvist ”finnar”.Det fick hon be om ursäkt för nästa dag.Enligt SVT så skulle det heta finländare. Det stämde bättre överens med mångfalden.Totalt sinnessjukt.

  Gilla

 • Levande tro

  Nu är det ju inget sosse genomförande utan alla partier är överens om denna sjuka skatten som blir fan så mycket dyrare än tidigare då alla ska betala den om de är över 18 år så staten får in en jävla massa pengar. De som kommer undan som vanligt är ju de som lever på soc bidrag och inte betalar skatt det är väl någon miljon invandrare

  Gilla

 • GO

  Dom som går på bidrag kommer deras belopp som de erhåller också minska?

  Gilla

 • heraldikern

  ”Införde mångfald” säger du? För f-n varannan anställd som visas i rutan, minst, är invandrare eller har utländsk bakgrund på TV och det motsvarar ju inte det faktiska antalet i invånare!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Opartiska SVT!

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-knuffas-motdemonstranten-till-marken

  Är det någon som borde ha gripits och åtalats så är det väl kvinnan!

  Även om hon mot förmodan har snabbkollat med polisen att dom inte har tillstånd, bryter hon mot lagen när hon försöker hindra demonstrationen!

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Inte bra för hjärtat att kolla på SVT!

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-polisskjutning-vacker-vrede-i-usa

   ”Ingen påstår rakt ut att Schultz könsöverskridande identitet hade någon betydelse för polisens dödliga våld. Men i kölvattnet av Black lives matter-rörelsen och raseriet mot polisens övervåld och rasism riktad mot afroamerikaner är starka känslor i rörelse när det gäller minoritetsgrupper i landet.”

   Precis som att polisen skulle ha med sig nån form av register på HBTQ are, kört runt som dödspatruller och avrättat honom när dom fick chansen!

   Den fine advokaten, som naturligtvis är handplockad för att han är svart så det ser bra ut, kan ju själv åka ut och ta hand om nästa ”ofarliga” galning som springer runt med kniv!

   Gilla

 • PeterM

  Mycket tveksamt att jag kommer att rösta på SD efter detta…

  Gilla

 • Grune

  Det finns ingen hejd på vad diktatorn Löven hittar på.

  Gilla

  • Bosse

   Jag förstår inte att SD är med på detta.SVT kommer med S och Alliansstyre att bli en propaganda fabrik när staten ska finansiera.
   Jag skrev ett brev till Jan Scherman som är lite av uppfinnare av detta om vad jag tror blir konsekvensen.Här är brevet .
   Hej!
   Som det ser ut idag med Public Service så blir jag mörkrädd när licensen ska dras som skatt. Vi har redan idag ett enormt problem med lögnaktiga nyheter, åsiktsförtryck, man döljer sanningen, vänstervriden kultur m.m. Hur kommer det inte att bli när staten har totalt ansvar. Jag kan tänka mig att det blir program som dyrkar gamla kommunistledare, islamiska totalitära hyllningsprogram. Granskningsnämnden som idag ska se till att det är en opartisk och oberoende SVT har gång på gång visat hur korrupt och politisk dom är. SVT är idag som STASI var under DDR tiden. Det bådar inte gott för framtiden. Kan du inte hålla staten borta från SVT idag ,hur ska du kunna göra det när dom får översyn. Dom kommer att styra nyhetsflödet totalt. T.ex informationen om invandringen kommer dom att styra totalt över. Nej, eftersom åsiktsförtrycket är så totalt idag så skrämmer detta mig. Senast i söndags när man sände Agenda hade man klippt bort ett uttalande från en gammal SÄPO chef. Han gjorde samma uttalande några timmar tidigare i ett nyhetsinslag och då fick vi veta vad han sa. Men man kom på att det han sa var kontroversiellt så det var bäst att klippa. Det går inte att ha en oberoende TV när man är så låst och hysterisk över sin ”värdegrund”. Eftersom våldtäktsmän, seriemördare, pedofiler, sadister, rånmördare är lika mycket värda som forskare, professorer, uppfinnare, vetenskapsmän, hårt arbetande medborgare o.s.v enligt värdegrunden så kan det aldrig bli en oberoende TV i ett sånt allvarligt sjukt land som Sverige. Mattias Karlsson i SD blev fälld av Granskningsnämnden eftersom han kritiserade våldtäktsmän. Det var fel enligt ”allas lika värde” iden.

   Gilla

 • Grune

  Låt slaskpressen finnansiera SVT.

  Gilla

 • centurion

  Om jag Inte röker, behöver jag Inte betala tobaksskatt. Om jag Inte flyger, behöver jag Inte betala flygskatt. Om jag Inte äger någon fastighet , behöver jag Inte betala fastighetsskatt. Om jag Inte äger eller tittar på, vare sig, Stasi-TV eller andra kanaler… Då måste jag lika förbannat betala en konsumtionsskatt för något jag ej konsumerat. Man tar sig för pannan…igen. Allt för att såssarnas hjärntvättar-media ska fortsätta att frodas. Jag föreslår istället en rejäl skatt på Politruker !

  Gilla

  • ericr45

   Gissar att Du träffat tämligen rätt betr anledningen till skatteomläggningen..
   I t ex ett ttvå pers hushåll, varför bara beskatta den ena när man kan beskatta båda två???

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Om jag nu måste betala, kan jag då kräva att få göra program?

  Gilla

 • Fredde

  Det var ju inte oväntat, då allt fler vägrar att betala för propagandan.

  Vad ska de annars göra för att hålla statens propaganda-apparat vid liv?

  Samtidigt är det rena DDR-fasonerna att både sända propagandan och tvinga folk att betala skiten. Ingen kommer undan.

  Vad blir nästa steg? Svenska Stasi?

  Gilla

  • Johan

   Mitt i prick. Där är den egentliga anledningen. Men inte f*n kommer jag att titta mer på propagandan bara för att det går via skatten, om jag tittar eller inte beror på kvaliteten.

   Gilla

 • Ulli

  Jaha, det var väl att räkna med.
  Nu får även de som inte har RadioTV eller vill höra på Radio resp. se på TV vara med att betala för indoktrineringen av folket genom dessa kanaler.
  Att undvika skiten i TV/Radio är möjligt, men inte att tvinga sbetala för den.

  Gilla

 • ruben

  Jag skulle gärna vilja veta hur många procent, som ser SVT men inte betalar licens. Inte någon större skillnad tycker jag heller, tom. en aning mer rättvist. Dock läggs betalningen som vanligt på de som redan är hederliga och betalar skatt.

  Gilla

 • Janne

  Först matas vi med en massiv och vidrig hjärntvätt, sen skall vi t.o.m. tvingas att betala för skiten, även om vi inte är ägare till en TV.
  Och inte nog med att deras fjantar till TV-spioner flängde runt med sina kommunistiska känselspröt för att lokalisera TV-innehavare, något som tydligen gav ett klent resultat och därför skall vi nu medels TVÅNG betala för något vi absolut inte vill ha!
  Men precis så är det i fullskaliga diktaturstater/skurkstater!
  Janne

  PS. Sverige blir mer och mer motbjudande för varje dag som går!

  Gilla

 • Jöns

  Men va fan ! Det räcker alltså inte med en licensbetalare per hushåll ,skall jag ,min fru och artonåriga dottern tvångsbeskattas???blir en saftig ökning….hade hellre tatt en snigel på ögat !!

  Gilla

 • Steve

  Undrar om det blir ett maxtak på mediabeskattningen inom ett hushåll? Idag så bor ju ungdomar hemma allt längre tid pga. att det inte finns elle är för dyrt med eget boende.

  Betänk att en familj bestående av två vuxna och två barn och alla heltidsarbetar. Detta skulle då innebära att familjen totalt skulle betala 5600 sek om året medan TV-licensen kostar drygt 2500 sek om året. Tv-licens betalas för hushåll oavsett antal tv-mottagare…

  Nej till skatt eller licens, låt dem som vill titta på SVT betala för det…. jag vill inte!

  Steve

  Gilla

 • Argus

  Incitamentet för att skatteplanera har aldrig varit större.

  Gilla

 • Kalle

  Nu trivs kommunisterna på SVT när de har hela näven i folkets syltburk.

  Gilla

 • Fjodor

  Propaganda-skatt. Göbbels hade varit mäkta imponerad av det här tilltaget.

  Gilla

 • Tony

  Då borde kvalitetskravet på public service höjas med flera snäpp, en rejäl
  storstädning bland vänster gökarna som härjar där. Vi har har ingen anledning att stödja en media där många Journalister har åsikter som Kim Jong- un i Nordkorea?

  Gilla

 • Torleif

  Jag tror att detta tilltag är olagligt. Man kan inte tvinga att folk ska betala tv-avgift, helt omöjligt.

  Gilla

  • Stenbock

   Torleif:
   Grundlagen är inlagrad och ett damm-skikt döljer boken.
   Landet är och förblir anarkistiskt,så länge röda och röd/gröna kommunister styr.
   Inte ens Sovjet,och av dem de ockuperade f.d. öststaterna,fick uppleva något liknande. Absurdistan är,och förblir unikt på klotet.

   Gilla

 • Falköga

  Man tycks vara överens hos de bestämmande så det blir säkert TV-skatt. Då måste SD kräva, att det inrättas ett nytt objektivt granskningsorgan som ser till att SVT/SR följer reglerna. Skrota nuvarande löjliga Granskningsnämnden.

  Gilla

 • Trynbald

  Nu ska vi alltså tvingas att betala ex. Herr Fågelberg och Pascalidous vänsterhat.
  Jag äger ingen tv av ideologiska skäl så för mig blir det en brutal skatt.

  Gilla

 • Mimi N.

  Fan ta SVT, jag skiter i !

  En våldsam orkan/tornado, styrkan 5, med dryga 100 km/timme härjar i Timisoara, västra Rumänien: himlen blev mörk, hustak och träd flög högt i luften, 8 personer omkom, över 130 skadades. Stora materiella skador.

  Gilla

  • Kurt

   Och vad ha detta att göra med Svensk TV licens att det blåser lite i Rumänien ?

   Gilla

   • Mimi N.

    Kurt
    Inget att göra. ville bara uttrycka min oro och sorg, trodde jag skulle få lite empati. Tack, Kurt, du försöker visa det, trots allt – ser jag ……
    Lika mycket betyder för bloggen att jag berättat med smärta i hjärtat hur Madalin Stoica mördades av en terrorist taliban i Afghanistan. Denna människa offrades för att Sverige ska få behålla stora skaror afghanska desertörer och att svenskarna ska få äran att försörja dem.
    Så är det – jag gör bara fel och ni kanske föraktar sådana bagateller som händer i en annan dimension med en annan verklighet. Men det är våran verklighet och det är inget att skämmas för. Ska jag be om ursäkt för det ?

    Gilla

  • Janne

   Hej Mimi.
   SVT rapporterar uteslutande bara om helsvenska ”hatbrott” mot dom stackars invandrarna från mena länderna, d.v.s påhittade och grovt fabricerade ”nyheter”
   Svenska poliser står med händerna hängande efter sidorna och slötittar på när illegala afghaner ockuperar gator och torg och svinar ner, gapar skriker och bär sig åt som dom vildar dom är, inga simulanter här inte!
   Men polisen ingriper dock med stor kraft och insats mot svenska pensionärer som säger sanningen om det svenska samhället. Då saknas varken resurser eller personal eller pengar! Allt för att kväsa oss och skrämma till total tystnad.
   Svenska uteliggare slängs ut på gatan och blir ännu mer uteliggare, dom får inte ett öre av det svenska samhället trots att dom är svenskar -förmodligen för att dom är just svenskar!
   Allt medan muslimer erhåller lyxbostäder för mångmiljonbelopp!
   Mimi, om dom omkomna i Rumänien varit negrer eller muslimer då skulle SVT genast skicka ett team av feministiska socialist daddor till det olycksdrabbade orådet.
   Jag är uppriktigt sagt mycket ledsen för det som har hänt i Ditt hemland och samtidigt skäms jag över den skurkstat som Sverige har blivit, med SVT:s fanatiska hjälp!
   Sverige är i dag en stor skam för världen!
   MVH
   Janne

   Gilla

 • Suzie

  Thoralf Alfsson kollade upp det här med tv licens i de sk utanförskapsområdena i Kalmar, det visade sig att rånartjänst personal inte ens vågade sig in i dessa områden pga stor säkerhetsrisk,så där betalas ingen tv licens ,hur många liknande och värre områden finns det i hela Sverige där inte en krona betalas i tv licens tro.
  Vi är många hundratusentals fattigpensionärer som varken har tv eller har råd skaffa tv och heller inte vill se statssocialist propaganda tv,vi fattiga pensionärer har inte ens råd till brödfödan en hel månad,skall vi då tvingas av diktaturregimen att betala för nåt vi inte vill ha /inte heller har råd med.Staten har brutit samhällskontraktet med medborgarna så vi bör inte heller betala skatt längre då socialistregimen stjäl vår skattemedel och lägger på dysfunktionella klankulturer från tredje världen.Vi fattiga svenskaar behöver,mat,medicin,tandvård,sjukvård och annat av livets förnödenheter som staten förvägrar oss men tvångsbeskatta fattiga svenska medborgare för kommunist propaganda tv det tar de sig rätten till.Sverige är en bananmonarki som styrs av diktaturens kreatur i sjukklöverjuntan.

  Gilla

  • Mia

   Om det är några som avskaffande av TV-licensen är bra för så är det väl fattigpensionärerna. Och de flesta äldre pensionärer tillbringar nog en hel del tid framför TV:n.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Mia……..ett fattigt pensionärspar kommer väl inte billigare undan med detta nya skatteförslag?

    Ur förslaget.

    ”Brytpunkten för full avgift gäller för dem som har en beskattningsbar inkomst över 130 000 kronor.”

    ”Den nya public-service-skatten blir ungefär 1300 kronor per skattebetalare.”

    Alltså inte per hushåll.

    Fast det är inte genom ändrade betalningsnivåer på tv-tittandet, som vi ska lösa fattigpensionärernas skamliga sits.

    Gilla

 • Roland Karlsson

  Det mest roliga var att alla åtta partier var överens. För mig liksom för Pettersson spelar det ingen roll. Vinnare är således fattigpensionärer. BRA!

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Allt detta är snömos.
  Vi sansade vet ju att snart är skatten på 2500:-. Dessutom lär det snart komma en skatt, som skall finansiera MSM, eftersom ägarna förlorar stora pengar på vad ingen vid sunda vätskor vill köpa, så sannolikt kommer mediastödet att bli vad som tas ut i skatt och vara 100% av distributions- resp produktionskostnaderna.

  Utöver detta, så är beskattningen riktad mot etniska svenskar, som vanligt, för dels betalar invandrare mindre med skatter och dels så lär snart muslimerna ha sett till att bli undantagna från en Public Service-skatt.

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Alla som tar in signaler från sitt tidigare hemland borde betala dubbel TV – avgift. Förmodligen betalar de nu ingenting.

  Gillad av 1 person

 • Conny Lundberg

  Vi skall alltså betala för att bli matade med lögner och vinklade nyheter, kul : (

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: