EU vill se fler afrikaner…i Norge


EU:s migrationskommissionär, Dimitris Avramopoulos, uppmanar Norge att ta emot fler kvotflyktingar från Afrika.

Det är FN:s flyktingorgan UNHCR som tidigare i år uppmanade EU att utöka sina kvoter med 40 000 och fördela dem på kontinenten. Det rör sig inte bara om syriska flyktingar som ständigt hittar nya vägar in i Europa, utan också människor från västra och norra Afrika, samt människor från Afrikas horn (somalier och eritreaner). 

Norge är inte med i EU, men väl i Schengensamarbetet. Huruvida UNHCR ställt krav på de stenrika länderna på den arabiska halvön vet vi inte, inte heller hur länder i Ostasien, Sydamerika och övriga världen fått dessa krav på sig.

Dagbladet (är sedan 1977 oberoende, men var innan starkt förknippad med venstre (motsvarande Liberalerna i Sverige)

EU uppmanar alltså sina medlemsländer att ta emot fler kvotflyktingar från Afrika. Det går stick i stäv med det som en av världens absolut rikaste människor, Bill Gates, sade i somras. I en intervju med brittiska medier varnade han Europa för en alltför stor invandring från Afrika, en invandring som är helt ohållbar. Tidigare på Petterssons


9 responses to “EU vill se fler afrikaner…i Norge

 • Ulv

  Meh!? Norrbaggen var med och terror bombade Libien mot en påstådd tyrann. Vi upplever dagligen konsekvenserna. https://www.nrk.no/dokumentar/libya-piloter-snakker-ut-1.10944493

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Tydligen börjar eliten bli oroliga att de inte skall hinna förgöra hela Europa innan den exponentiellt ökande medvetenheten om vad som försigår kommer att hindra detta.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  De notoriska migrationskommissionärerna förnekar sig icke och tävlar med all sannolikhet inbördes om vem av dem som skall erhålla den förnämligaste erkänslan för genomförda illdåd gentemot de europeiska nationalstaterna och deras befolkningar.

  Förutom ett samfällt förakt har dessa saltomortalakrobater och federationsfnask icke gjort sig förtjänta av något annat än en korrekt knuten repögla runt sina förrädiska nackar.
  Tack för ordet!
  Andreas.

  Liked by 1 person

 • Johan

  Vad har EU med Norge att göra? Dream on…

  Gilla

 • ruben

  En oförskämd uppmaning. EU skall strunta i hur många flyktingar Norge vill ta emot. Norge kanske bemödar sig om att undvika ”Sveriges tillstånd” av no-go zoner ( ockuperad mark ) i flera städer.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Kör en bra film i repris:

  Gilla

 • heraldikern

  Och vem är det som är chef för UNHCR idag tro? Med tanke på uppmaningan att släppa in massor med dysfunktionella människor från mitten av Afrika och från Mellan Östern! Detta utan någon som helst förklaring till VARFÖR just ända hit upp till Norden? Det där med att dom ”flyr för sitt liv” har dom ju sluta med eftersom det inte håller längre. Varför avkräver man inte dessa koryfeer ett klart svar på denna fråga? I Arika bor det ung. 30 personer per KvKm mot att det i Europa bor drygt 70 personer per KvKm. Varför trycka in fler än det?

  Gilla

  • Argus

   Du tänker inte på OHCHR (FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter) Zeid bin Ra’ad som kommer från Jordanien, ett land som inte ens ratificerat FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna?

   Liked by 2 people

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: