S och MP oense: ”Barnen som kom hit måste få stanna”


INVANDRING. Regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet är oense. Miljöpartiet vill att de ensamkommande barnen som kom från Afghanistan under 2015 ska få stanna i Sverige. Det skriver MP:s migrationspolitiske talesperson Maria Ferm i ett debattinlägg i Aftonbladet.


Hon menar att det största problemet är ovanligt långa handläggningstider. ”Vi vill inte se tusentals asylsökande ungdomar få avslag i höst för att de har fått vänta i flera år på att få beslut”, skriver Ferm.

I en debatt i riksdagen i dag avfärdade den nya migrationsministern Heléne Fritzon (S) kravet på amnesti för afghaner med asylavslag. Därmed är regeringspartierna oense i frågan.

-Pettersson håller för en gångs skull med Miljöpartiet. Alla barn som inte ljugit kan få stanna, det har vi råd med för jag antar att riktiga barn som tagit sig över halva jorden går att räkna i ental, sedan är jag tveksam till att de afghanska ”barnen” som ofta är från Iran ska särbehandlas så alla riktiga barn som har tagit sig hit själva och inte ljugit kan få stanna och resten ska skickas hem…

 


17 responses to “S och MP oense: ”Barnen som kom hit måste få stanna”

 • jgarn

  När kokainet når hjärnan …………………

  Gilla

 • inferno

  Jag vet inte vad som kan få dessa politiker att vakna, kanske ”pranks” men det är samtidigt farligt, ingen vet om det är allvar.

  En sak bevisar det, muslimer skall inte vara i västvärlden och det är inget skämt, finns alldeles för stor tragik och för många offer.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ny lag? Riksdagen beslutar om lagar. Ingen ny lag om mer förmåner till arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer.

  Fermentan får betala själv. Öppna partikassan.

  Maria Ferm borde ställas till svars för sitt agerande under asylinvasionen 2015. Är hon mutad av smugglare? Hon agerar misstänkt korkat för att vara en kvinna som både haft råd och tid att göra en intelligent analys av vad som sker. Hon tycks driva runt i en egen dimma. Varför låter de henne ta en av de få platser de har kvar?

  Gilla

 • Hönsmamman

  De gör sig lika omtyckta som Reinfeldt.

  Vi ska bygga landet säger de som på två år kostat oss vad en pensionär lever på i 20-30 år.

  De fattar inte hur korkade de är?

  Gilla

 • Galten

  Saxat från SDS.

  ”– Afghanistan är ett av världens farligaste länder och det finns mycket små möjligheter att skapa någon form av normalt liv för de som återvänder utan nätverk, sade MP:s migrationspolitiska talesperson Maria Ferm.
  Hon pekade bland annat på att Migrationsverkets långa handläggningstider förändrat förutsättningarna för de unga ensamkommande afghaner som kom till Sverige 2015. Många hinner fylla 18 år innan Migrationsverket fattat beslut i asylärendena.
  Enligt Ferm var regeringens intentioner att värna unga ensamkommande under 18 år när asyllagstiftningen skärptes i november 2015, framförallt genom att fortsatt kunna bevilja dem permanenta uppehållstillstånd i stället för tillfälliga.
  – Vi ville inte se tusentals asylsökande ungdomar få avslag och vi ville inte att de skulle få det i höst bara för att de fått vänta i flera år på beslut, sade Ferm.
  – MP vill att dessa unga, som kan bli en viktig del i att bygga ett framtida Sverige, ska få en ny chans. Som vi ser det kommer det sannolikt att krävas ny lagstiftning och det är bråttom.”

  Gilla

 • ossie

  Skicka Maria Ferm till Afganistan för gott Tack !!

  Liked by 1 person

 • Larsson

  Maria Ferm jobbade svart i kassan på Ljunghusens livs i Vellinge under många år.

  Gilla

 • Jack

  Skicka gärna med Maria Ferm till Afganistan. Henne klarar vi oss utan.

  Liked by 1 person

 • Jack

  Varför i helvete släpper regeringen in dom i Sverige om de är rädda för långa handläggningstider?
  Det vet väl alla att Migrationsverket är överbelastat.

  Gilla

 • Ama Tona

  Om det är barnen som kan stanna är det nog de flest som måste åka

  Gilla

 • Roland Karlsson

  S tycker precis som SD numera. Då kallar vi även S för rasister, eller hur?

  Gilla

 • introvert

  Alltför många lögnare har redan fått stanna i Sverige. Lögner spelar ingen
  roll i MPs politiska program. Vet inte MP att lögner förpestar miljön? Import av folk kostar ju skjortan medan allt annat kan få förfalla. Några s k pensionärsräddare är dom inte heller. Att använda alla knep de kan gör
  ingen av de”små barnen” trovärdiga. En påbörjad lögn är alltid en lögn.

  Gilla

 • per22

  Svenska folket har visat i opinionsundersökningar vad de tycker om detta parti och dess svenskfientliga politik. D.v.s. ingen är intresserad av extremisten Maria Ferms åsikter.

  Gilla

 • gamgubben

  Varför bjuder inte MP in alla från Afghanistan utom muslimerna. Det är nog enda chansen att få bort Talibanerna för de skulle göra vad som helst för att få etablera sig i Skandinavien, med korsade fingrar under besöket på Migrationsverket bedyra att de var kristna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: