”Svensk” mördare skjuten till döds av polis i Spanien


BROTTSLIGHET. En ”svensk” man har dödats av polis i Spanien – efter att han själv huggit ihjäl en polis. Enligt svenska medier var mannen en känd kriminell hemmahörande i Västsverige som avtjänat ett mångårigt fängelsestraff för narkotikabrott.

Ibland är etnicitet viktigt i svenska medier.

”Svensken”

”Svensken” sköts vid 14-tiden på tisdagen till döds av polis i Valencia på den spanska ostkusten. Händelsen kopplas enligt spanska medier till en utredning om ett styckmord på en frisör. Efter att en styckad kropp hittats vid några

soptunnor följde polisen blodspåren till ett hus 500 meter längre bort – där de hittade mannen som pekas ut som svensk.

– När polisen gick igenom huvudingången till fastigheten kom en man ner, beväpnad med kniv. Mannen sköts då till döds av polispatrullen, säger Jose Lozano, presstalesperson vid polisen i Valencia.

-Pettersson vill upplysa ”svensken” är 36-årige Pierre Danilo Larancuent, svensk medborgare av argentinskt ursprung. Uppvuxen och skriven i Göteborg. Han har avtjänat ett 14 år långt fängelsestraff för narkotikabrott i Sverige. Under tiden på Tidaholmsanstalten läste Pierre D Larancuent in en högskoleexamen i historia och sociologi. Han har även skrivit kriminalromaner med en ”fängelsekollega”.

På Facebook kallar han sig Pierre Danilo.

Spanska medier skriver att den mördade polismannen är Blas Gámez som arbetade vid mordroteln vid nationalpolisen i Valencia. Polismannen var 51 år, gift och hade två barn, 15 och 19 år gamla.

Levante-evm.com


13 responses to “”Svensk” mördare skjuten till döds av polis i Spanien

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: