Turkiet varnar för Tyskland


Turkiet varnar sina medborgarna:  för att vara försiktiga när de reser till Tyskland och säger att det är en uppgång av anti-turkiska känslor inför ett tyskt riksdagsval senare i månaden.

Rådet kommer sannolikt att ytterligare förvärra spänningarna mellan de två NATO-allierade, vars band har ”surnat” efter förra årets misslyckade kupp mot den turkiska presidenten Tayyip Erdogan och hans efterföljande nedslag på påstådda kuppmakare.

”De politiska valkampanjerna i Tyskland bygger på antiturkiska åsikter och förhindrar vårt lands EU-medlemskap. Den politiska atmosfären … har faktiskt varit under påverkan av en mycket orättvis och till och med rasistisk retorik under en tid”, säger Turkiets utrikesministerium i ett uttalande.

Förra helgen sade den tyske förbundskanslern Angela Merkel under en televisions sänd val debatt att hon skulle försöka stoppa Turkiets medlemskapsförhandlingar med Europeiska unionen, en tydligt förändring av hennes åsikter ,som inte gjort den Turkiska regeringen glad.

TheStar


9 responses to “Turkiet varnar för Tyskland

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: