Om en tid som aldrig funnits enligt PK…


-Pettersson kan inte minnas att det förekom gängmord på 1960 och 1970-talet men då var ju Sverige jättetråkigt…

Samhället ser helt annorlunda ut idag än för 50-60 år sedan. Då under de så kallade rekordåren på 1950 och 1960-talen betalade vi samma eller lägre skatt än i jämförbara länder, mindre än hälften av idag.

─ Då fanns det skolor i varje by, poliser överallt, vårdköer var inte uppfunna, det byggdes hus och vägar överallt. Intressant är att se en kurva över skattetrycket från 1960-talet och framåt. När Palme började höja skatterna mer än omvärlden kom problemen ett efter ett, det blev inflation, devalveringar, prisstopp, lönestopp det ena efter det andra som i sin tur bäddade för krisen i början på 1990-talet.

─ Före Palme fanns en stark optimism och framtidstro inom rörelsen. Under Palme drevs skatterna upp till världens högsta och problemen kom som ett brev på posten. Detaljstyrning blev viktigare än tillväxt och utveckling. Före Palme var S en unik vänsterrörelse i världen, ett optimistiskt framtidparti. Idag är man en pessimistisk bakåtsträvande kraft.

Förfallet fortsatte, när Mona Sahlin som nybliven partiledare fick frågor på vad som var viktigt för framtiden blev hennes första svar ”likställ äktenskapen helt oavsett kön”, sedan hade S partisekreterare Carin Jämtin som tyckte att könsneutrala toaletter är viktigt.

Vart tog framtidsoptimisten vägen? Var tog symbolen för socialdemokratin vägen? ─ En knegare som kämpar, gör rätt för sig och är stolt har ersatts med en bidragstagare av oidentifierad kön och ursprung som ska förverkliga sig själv, kan och kräver sina rättigheter utan en tanke på vare sig skyldigheter eller att försöka bidra med något till samhället själv.

Vi och S kanske skulle gå tillbaks till rekordåren och se vad som fanns då och titta på vad som finns idag, behövs verkligen allt skattefinansierat i dagens samhälle och vad är det som kostar så fruktansvärt mycket pengar?

─ Pettersson har sina misstankar men dessa håller jag tyst med…


14 responses to “Om en tid som aldrig funnits enligt PK…

 • etnisksvensk

  År 1970 så tillhörde Sverige ett av världens tre rikaste länder, efter rekordåren på 1950 – och 1960 – talet, tillsammans med Schweiz och USA.
  Sedan kom Palme in på arenan och höjde skattetrycket med 40% och inte nog med detta utan statsskulden ökade från 30 miljarder kronor till 1.200 miljarder kronor! Den offentliga sektorn expanderade med 800.000 anställda medan den privata sektorn, i stället för ökning, var tvingade till att effektivisera sig för att klara av alla nya pålagor från Palme & Co.
  Sverige rasade som en sten i välfärdsligan!
  Hade Sverige fortsatt att utvecklas i takt med Schweiz, via motsvarande nationalekonomiska incitament, så hade Vi svenskar varit ca. 22% rikare idag. År 1968 så fick vi 90 schweizerfranc (SFr) för varje svensk hundralapp och idag så får Vi 10 SFr för varje svensk hundralapp.
  Sverige liknar idag mest ”Highway to hell”, med AC / DC!!!!!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  50-60 och första halvan av 70 talet var Sveriges bästa tid utan tvekan. Då var allt möjligt för den som ville förstås. Efter 1975 började resan utför att sakta men säkert ta fart. Idag ser vi facit på denna politiska ingenjörs konst utförd av politiskt tillsatta tjänstemän utan förankring i verkligheten.

  Gilla

 • Fredde

  För 50 år sen var Sverige en stormakt inom många områden, t.ex. varvsindustrin. Made in Sweden var ett begrepp.
  Det fanns inte folk till allt arbete, så det kom in många duktiga från södra Europa, Finland m.fl. länder.
  De arbetade och integrerade sig.

  Sverige var tryggt, man behövde inte riskera att bli oprovocerat misshandlad till döds, polisen visste vems unge som hade gjorde vad, och tog dem i örat.

  Det var hög klass på skola och vård.

  Riktiga journailster grävde effektivt, avslöjade och gick till botten med vad som hänt.

  Hade man nämnt att om 50 år kommer det finnas vakter på sjukhus, bibliotek och badhus, hade man blivit idiotförklarad.
  Hade man sedan lagt till att det skulle vara vanligt med gängskjutningar och stenkastning på blåljuspersonal, hade man blivit inspärrad.
  Hade man dessutom berättat att det skulle finnas moskéer i var och varannan stad, hade prästen kommit hem och slagit sin bibel i huvudet på en…

  Men, enligt PK-vänstern, B-kändisar och s.k journalister så har det inte varit så, det är tryggare än nånsin i Sverige…

  Det enda som egentligen inte ändrat sig under de 50 åren är väl SVT och SR som fortsätter att sprida vänsterdynga…

  Gilla

 • NisseBerra

  Jo, antalet gängmord har de sista 50 åren varit ungefär konstant. Det är bara det att de anmäls nu för tiden. Vilket tydligen de inte gjordes tidigare, anmälningsbenägenheten var lägre då.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Amir var kommer han i Från? Vanlig svammel vad vet han om Sverige före 90?jag kommer ihåg 50 60 talet jämfört med idag var det himmelriket i Sverige innan sådana som Amir har okuperat vårt land .Mvh Adolf

  Gilla

  • Lena

   Adolf Nilsson
   De kom ju just för att landet Sverige fungerade, det har nu effektivt monterats ner, sorgligt !

   Gilla

 • Nordmann

  Carl I. Hagen i 1977: – Vi vil ikke ha svenske tilstander…

  https://www.document.no/2017/09/10/carl-i-hagen-i-1977-vi-vil-ikke-ha-svenske-tilstander/

  Gilla

 • ossie

  Dagens Sosseri är en spillra av vad det en gång var. Finns det några riktiga sossar så finns de långt ned i hierarkin tyvärr gamla blinda och döva för vad deras stolta socialdemokrati har förfallit till.

  Gilla

 • ruben

  Jag håller med. S inrikespolitik har liknat mönstret för deras biståndspolitik, som fördärvat många länder kan jag tänka mej. Ett bra exempel och utmärkt insiktsfullt beskrivet här: https://detgodasamhallet.com/2015/12/27/jag-har-forstort-ett-helt-land/
  Välment och rätt i vissa fall, men extremt kortsiktigt, skadligt och kostsamt i andra fall.

  Gilla

  • Lena

   Tack ruben för den länken, där kom sanningen fram och även i kommentarerna.

   Nå nu undrar jag, den politik som förts / förs i Sverige till de invällandes fördel och utan motprestation från deras sida, jag ser alla likheter men tyvärr på hemmaplan som gör det mycket mer allvarligt!

   En av alla underligheter som sker i Sverige och som jag inte ser i sydligare länder i Europa är, här i sverige fina moderna dyra och komplicerade maskiner vid vägbyggen och parkförvaltning…………… där ser man dagligen arbetskraft ute i parker och på vägar med enkla redskap, spadar, krattor och sopborstar!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: