Forum Nyköping en framgång enligt Forum Nyköping


INRIKES. I dagens Eskilstunastyrda lokaltidning Södermanlands Nyheter beskrivs helgens Forum Nyköping som en framgång och med ”många” besökare och tittare på TV-sändningar. Den som ger den positiva bilden är givetvis projektledaren för Forum, och SN-reportern bara skriver det projektledaren säger.

God nyhetsjournalistik är att låta två sidor komma till tals för att läsaren ska kunna bilda sig en egen uppfattning om vad som kan vara rätt eller fel. Det är väl en självklarhet att projektledaren, tillika betald av projektet, beskriver Forum som en succé.

Nu finns det ju kritiska röster mot arrangemanget och inte minst mot att kommunen utan några krav alls pytsar in 1,2 miljoner i stöd, röster som SN inte finner nödvändigt att låta komma till tals.

Enligt en besökare som var på plats någon timme fredag och lördag så var det glest med folk på plats vid föreläsningarna i de båda tälten. Stora tältet: max 50 personer under besöken. Lilla tältet: en person. Men vår besökare kanske kollade vid fel tillfälle.

Projektledaren pratar om cirka 5.000 som följde Forums sändningar på ”teve” och att ”många” även besökte föreläsningarna i tältet. Vi är snälla och säger att hennes uppgivna publiksiffror stämmer: 5 000 tittare/besökare är en piss i Mississippi med tanke på vad som satsas av skattepengar. Det gör en kostnad på cirka 240 kronor för varje tittare/besökare. Det är inte mycket om man jämför med andra kostnader för den misslyckade integrationen, men fullständigt onödigt pengarna inte gör någon nytta.

Är däremot siffrorna ”hissade” så drar kostnaderna iväg per besökare. Speciellt om man jämför med denna bloggs kostnad per besökare som är ungefär noll kronor för 60.000 besök per dygn.

TIDIGARE 2017-09-11. Forum under bevakning

I dagarna tre har ett Forum arrangerats på stadens torg, strängt bevakat.

Forumet är skattefinansierat och ämnena som tas upp handlar med få undantag om integration och invandring.

Ni kan ta del av programmet, inbjudna talare och annat på Forumets webbsida, men ni förstår vad det handlar om när ni läser namnen på maträtter som serverades kring evenemanget.

Antar att besökarna från olika delar världen inte var sugna på att integrera sig med mer ”svenskklingande” maträtter.

Arrangemanget var starkt bevakat. Några av de inbjudna föreläsarna var nämligen personer som av olika anledningar ses med negativa ögon i den muslimska världen. Som vänsterpartisten Amineh Kakabaveh, socialdemokraten Nalin Pekgül och den kvinnliga imamen från Danmark, Sherin Khankan.

Området var som sagt hårt bevakat av poliser, vakter och stabila betongsuggor. En bild av Sverige och Europa anno 2017, då lastbilar använts i terrorattentat i Sverige, Frankrike, Storbritannien och Tyskland.

Gästlistan som Forumet erbjöd visar bl.a. en person vid namn Awes Osman. Ursprungligen somalier som utbildar myndighetspersonal om somalisk kultur, traditioner och islam. Är det sådant våra skattefinansierade myndigheter utbildas i på arbetstid? En titt på Osmans Facebook-sida visar att han gillar grupper som ”Refugees Welcome”, ”Ensamkommandes förbund”, ”Israel Is A War Criminal” och ”Islamic Brotherhood”.

Apropå somalier tilldrog en somalisk kvinna med tre barn en del uppmärksamhet när hon vandrade omkring på området. I sig ingen vanlig syn att en somalisk kvinna i heltäckande klädsel har tre små barn som springer kring fötterna. Nej, det som fick många att snegla och tissla sinsemellan var kvinnans förmodade dotter i 3-4 års åldern. Täckt i tyg från topp till tå, så att bara ansiktet syntes. Draperar man en så ung flicka i religiös klädsel visar man med all tydlighet att man inte tänker integrera sig i det svenska samhället.


4 responses to “Forum Nyköping en framgång enligt Forum Nyköping

 • Stefan K

  Jag passerade vid två tillfällen. Kanske jag hade otur, men så värst mycket folk var inte på plats. Faktum är att det var fler som försökte värva röster till helgens val än publik och merparten av de som rörde sig i området verkade ha helt andra intressen.

  Se bild
  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/09/1.png?w=490&h=316

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag var där alla dagarna o tyckte detta var BRA. Fick möjlighet till många givande samtal. Fast politikerna håller alltid med mig öga mot öga. Sen gör dom tvärtemot men det är en annan story. Säkerheten var nog hög som det verkade. Som den debattglade person jag är trivdes jag som fisken i vattnet.

  Gilla

  • Jag

   Dessa hycklande s k ”politiker”. Vågar inte stå för sina egna personliga politiska åsikter utan följer ”slaviskt” sjuklöverns förljugna process.
   Att de inte skäms?!?! Har de ingen ryggrad?!?!
   Att de driver på att förminska oss Svenskar!
   Att de ställer grupper mot varandra?!?!
   Bidrar till att otryggheten ökar?!?!
   Att våra Svenska Riktiga Medborgare, som betalar skatt och bidrar till och för landet, får stå tillbaka till förmån för dessa MENA-individer vad gäller sjukvård, psykvård, tandläkarvård, boende, LSS, skola, det skjuts, mördas, våldtas, akutmottagningar blir anstormade så att bevakning behövs osv osv osv.
   Det tas för mycket resurser som behövs för något vettigt istället! Och sjuklövern bara pratar och pratar! De agerar INTE för sitt lands bästa! Våra s k folkvalda ”politiker”

   Gilla

 • Tony

  Annat ämne.

  Enligt Aftonbladet är SD svenskt näringslivs knähund?? Ja men
  det måste vara bättre än som Hela Media kåren, Regeringen, ja hela sju klövern vara knähund till Islam och Arabvärlden ??

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: