Idag fick Hussam slå igen sin butik


INVANDRING. För en månad sedan skrev den Eskilstunastyrda lokaltidningen i enbart positiva ordalag om Hussam som startat livmedelsbutik i Oxelösund och hade planer på att expandera. Tyvärr ställde SN inga följdfrågor trots att det fanns en hel del att fråga om. 

Idag fick Hussam slå igen sin butik efter att tjänstemän från länsstyrelse och kommun hälsat på. Det var dålig livsmedelshygien, dålig städning, 15 levande tamfåglar lösa i butiken, hundar, en död tamkanin i ett förrådsrum, två försvunna tamkaniner osv.

Tjänstemännen är dock snälla. De går inte ut med något officiellt utan ger Hussam chansen att städa upp till klockan 09:00 i morgon. Blir det godkänt då så får han öppna igen.

UPPDATERAT: Hussam fick öppna dagen efter, städningen blev inte fullt godkänd men Hussam lovade att ordna resten senare eftersom han var ensam och inte hunnit. Jag tvivlar på att ”inte hunnit” hade räckt för någon annan…

TIDIGARE 2017-08-11. Varför öppnar Hussam butik i Oxelösund?

INVANDRING. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen  Södermanlands Nyheter har idag ett reportage om att nyföretagande i Oxelösund ökar. Det ökar faktiskt mest i hela östra Södermanland påstås det, inte dåligt.

Som exempel tar de upp en närlivsbutik i Oxelösund som bland annat säljer halalprodukter. Ägaren, Hussam Eddin Al Soufani från Syrien kom till Sverige 2014 och har drivit närlivsbutik i Oxelösund centrum i drygt ett år. Varorna han säljer är från hela världen. Affärerna är på uppgång och nu har han just bytt till en större lokal.

– Början är svår, men ju hårdare du jobbar desto mer framgång får du, säger han om sitt företagande.

Han berättar att det här egentligen inte är hans område, utan att han har en universitetsutbildning i affärsadministration från USA och har jobbat inom oljeindustrin i Kuwait. I Sverige sökte han jobb inom de områdena men språket gjorde det svårt, även om han pratar flytande engelska och kan en del svenska. Hans fru övertygade honom att starta eget och nu har det fortsatt. Han har gått kurser i företagande och tänker också starta klädbutik med frun och expandera. På sidan av pluggar han för att slutföra sin master.

– Vi är hårt jobbande. Jag vill vara produktiv och betala tillbaka till samhället, säger Hussam som dessutom pendlar från Norrköping varje dag även om han vill flytta till Oxelösund.

-Pettersson kopierade detta ur lokaltidningen men undrar varför inte reportern ställde några självklara frågor?

 • Hussam med famil kom från Syrien 2014, men har jobbat inom oljeindustrin i Kuwait. Varför flyttade han inte tillbaka till Kuwait eller till något land där det finns oljeindustri?
 • Hussam har universitetsutbildning i affärsadministration från USA. Är det inte bättre att försöka arbeta där han har nytta av den utbildningen? I USA eller något annat land.
 • Hussam talar flytande engelska säger han. Det finns mängder med länder som har engelska som förstaspråk och även har oljeindustri. Ännu fler där det finns oljeindustri där engelska är förstaspråk. Varför har Hussam inte flyttat till något av dem?

Jag tycker det luktar som 1000 loppor från döda kameler om detta och tyvärr ställer SN inga följdfrågor, men det tillhör tydligen inte journalistutbildningen att använda följdfrågor. Reportrarna verkar tro att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

Alltså:

 1. att invandring och invandrare är bra
 2. att Pettersson är rasist och dålig

Nåväl, vi får trots dessa frågor önska Hussam lycka till i Oxelösund, men jag tänker inte handla några halalprodukter…


23 responses to “Idag fick Hussam slå igen sin butik

 • Hans Nilsson

  Frisör salonger måste även kollas bättre av myndigheter. Jag betalar 300 kr för en klippning på en herr damsalong driven av svenskar. Sen finns det salonger som drivs av invandrare där en herrklippning kostar 100 kr. Att det är skillnad på hyror och annat är förståligt men denna skillnaden är för stor anser jag.

  Gilla

 • Stenbock

  En än värre historia om de orientaliska företagarna finns att läsa i länken nedan.Det hela publicerades ikväll i Bonnierblaskan HD:
  https://www.hd.se/2017-09-11/misstanker-brott-bakom-bilforetagskonkurs

  Gilla

 • Suzie

  Dubbla måttstockar som vanligt i stora Gökboet Sverige.

  Vilka tror ni gör nåt sådant här djävulskt mot en av människans bästa vänner hunden,det har blivit alltfler attacker mot hundar i vårt land.Blinda med ledarhundar nekas åka färdtjänst pga muslimsk chaufför som vägrar bli oren pga hundar.Förgiftad hundmat ställs ut i hundrastgårdar etc och så nu det här vidriga med rakblad i hundleksaker.Vi vet att dessa djävulska attacker mot våra hundar görs av sjukklöverligans importpckupanter.Var är alla djurens vänner och djurrättsaktivister nu då när de så väl behövs för att stå upp för hundars rättigheter och skydd.Antagligen har väl dessa kvinnor redan valt sida och inte verkar det vara djurens sida de valt i den här saken.

  SJÖBO. Rakblad har hittats i hundleksaker som är till salu i kedjan Dollarstores butik i Sjöbo. Företaget ser mycket allvarligt på det inträffade.

  http://www.lokaltidningen.se/rakblad-hittade-i-butikens-hundleksaker-/20170911/artikler/170919957/1465

  Gilla

  • Lena

   Jag läste om förgiftade brödbitar som hade slängtssut i en park i helsingborg häromdagen.
   Djurplågare har INGA känslor annat än hat !

   Gilla

  • Mr Q

   Hundar och skor är arabernas värsta fiender…(förutom oss otroende) 😦

   Gilla

 • Klas

  Hade ett kafé/restaurang en gång i tiden. Maten tillreddes i annat kök så vi behövde inte ha det tillståndet från hälsa och miljö, trodde jag.
  – Ni delar ju pajerna i kafét, det har ni inte tillstånd till, sa inspektören som var på kontroll.
  Hussam har nog en del att lära i Sverige.

  Gilla

 • Klas

  Det är precis detta jag hela tiden förundras över, varför ställer inte journalisterna några kritiska följdfrågor till utlänningar eller politiker?
  Om det är Sverigedemokraterna som intervjuas, då kommer många kritiska följdfrågor.
  Det låter som intervjuer man gjorde i mellanstadiet när det är SVT.

  Gilla

 • Silfverbielke

  Ofta är det avsevärt billigare i den här typen av affärer.
  De flesta är inte med i momsen.

  Gilla

 • Lena

  Om han är muslim………..försvinn ur våra kristna länder, vill bara se dig springa snabbt !

  Gilla

 • introvert

  Den här syrien som öppnar mataffär är ju vanligt bland araber. En del lyckas bra andra inte. Han har antagligen ingen chans i ett yrke som han
  en gång utbildades till, i Sverige. Att han kom till Sverige var antagligen p
  g v den generösa s k flyktingpolitiken för syrier. I Kuwait hade han antagligen ett kontraktsarbete och i USA studerade han utan andra uppehållstillstånd. Han kan ingenting om livsmedel och dess hantering,
  men han vill inte gå sysslolös. Tyvärr, i Sverige kan man starta upp matbutiker utan utbildning.

  Gilla

 • Tony

  Hade han varit Svensk hade han fått näringsförbud direkt?

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Parodin i Sverige fortgår med svenskar som allmänt villebråd att förnedra, misshandla och förlusta sig på med våran regerings måtto:
  Alla(h) ska med…om ni visste vad Sverige tjänar på detta…en vinst för samhället lite längre fram.

  Låt valet komma tidigare….gärna i morgon…en extra dag är en förlorad dag med denna parodi på lands-styrning.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  O lilla jag handlar inte där. Finns ICA o Netto. Jag är nöjd med dom.

  Gilla

 • Kurt

  Ha köpt lite saker där, kryddar som jag är van från Tyskland men inte kan få i Sverige, Typ Maggi som används i Tyskland i varje kök.
  Ha påpekad för ägaren ett och annat, inga priser på hyllan mm.

  Gilla

 • ruben

  Man kanske behöver önska skattebetalare och kunder lycka till? Det lät lite, som en riskabel smittohärd. Hoppas kostnader för kurser och etableringsbidrag lönar sig på sikt. Jag har faktiskt aldrig hört att allvarliga brister i hygien kan förlåtas så enkelt att de städar upp de påtalade bristerna över natten? Vilka brister kan man inte se vid en inspektion? Har man visat att man inte själv förstår hur man sköter hygienen har man inte anlag att kunna sköta det i fortsättningen heller. Eller måste en myndighet regelbundet förklara när det är smutsigt? Det är inga barn, som genomgår en normal uppfostran heller.

  Gilla

  • Joy

   Bara att det är djur i affären borde få myndigheterna att spärra upp ögonen. Har aldrig hört talas om något liknande i hela mitt liv.

   Gilla

   • Cirkus Sverige.

    Halal-slakt såklart…snart halal-slaktas säkert Sveriges befolkning med, och då med mottot: Det blir en vinst för samhället lite längre fram.

    Stackars, stackars Sverige… med styrande som gör allt för att du ska totalhaveriera och konvertera till islam.

    Gilla

 • Fredde

  Det är jättebra att Hussam vill göra rätt för sig, jag ser inga problem med det alls.
  Tvärtom, så är det uppmuntrande att det finns de som vill göra rätt för sig och inte enbart siktar på att utnyttja systemen (som korkade svenska politiker och myndigheter satt upp)

  Men, samtidigt så ska ju samma regler gälla för alla, oavsett bakgrund!

  Dessutom kan jag inte låta bli att fundera på varför en som har universitetsutbildning i affärsadministration och flera andra styrkor, nöjer sig med en servicebutik?

  Gilla

 • Oj vad det går bäst nu säger Stefan med Röven!

  Jämför detta daltande med främlingar med exempelvis Thailand där man sätter det egna folket först! I Thailand måste en utlänning bilda bolag med thai för att få driva verksamhet, minst 51% av styrelsen i bolaget måste vara thai. Hårda ekonomiska krav ställs för att få uppehållstillstånd! I Thailand sätter man det egna folket först, utlänningar får rätta sig efter landets lagar och regler eller så blir de deporterade! I Sverige sätter myndigheterna utlänningar främst!! Exempelvis taxileg. och rätt att driva taxiföretag ges idag av Länsstyrelsen till kriminella, enda kravet är att du är svart eller arab!!! När jag växte upp pratade denna myndighet om ”kvalitet” på människor och ingen reagerade men då var det svenskar de pratade om och det var fritt fram att diskriminera min folkgrupp svenskarna!! NU IDAG verkar vem som helst få driva taxiföretag och många kriminella gör det, enda kravet är som sagt att du är neger eller arab! RÄTTVIST mot det egna folket ?? KNAPPAST! Nu drivs snart vartenda småföretag av utlänningar ingenting finns kvar till det egna folket, särskilt inte svaga grupper som finns bland alla folk, dessa människor körs brutalt över, negrer och araber prioriterar och går före….Det är dags att vakna och se sanningen i vitögat Svensson, vi är snart i minoritet!!

  Gilla

  • Ståfräs

   Hur många ”flyktingar” finns i Thailand som med sina vänliga innevånare, klimat, mm,mm slår det mesta, INGA? va fan får man inte bidrag om man har den rätta religionen, sicka rasister.

   Gilla

 • Jag

  Vi vet varför!
  Alla Sverige Vänner vet varför!
  Islamisering pågår för fullt av Väst!
  Nu skall ett muslimskt parti etablerad!

  Sjuklövern förnekar, mörkar, duckar ja, det finns fler ord: landsförräderi, quislingar

  Fy fan! Jag är rädd!

  Gilla

 • Stenbock

  Betalas det statliga startbidragen för speciellt valda,ut i förtid ???

  Gilla

  • Oj vad det går bäst nu säger Stefan med Röven!

   UPPENBARLIGEN och det gäller alla verksamheter, det kan knappast vara banker som lånar ut till deras kriminella skattefuskande företag. Vad har vi för nytta av sådana här parasiter i Sverige ? Svar: Vi får betala, vårt eget folk får stå tillbaka! Inom taxi så körs vartenda bil av negrer och araber, det går INTE att få en bil med svensk förare! Detta drivs med lönebidrag och bilarna har de många gånger fått bidrag av staten för att köpa. Ett enormt fusk pågår och vi, Sveriges befolkning betalar via skattsedeln….Staten lånar och pumpar in 100 tals miljarder för att locka negrer och araber till Sverige…..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: