Finns det en gräns där väpnat motstånd är försvarbart?


INSÄNDARE. Finns det en gräns där väpnat motstånd/försvar blir en såväl realistisk som moraliskt försvarbar nödvändighet i den situation Sverige nu befinner sig i eller kan komma att befinna sig i.

Jag har alltid hävdat principen om icke våld i politiska och andra sammanhang. Det som gör frågan om frångående av principen om icke våld i nämnda sammanhang har självklart med den katastrof Sverige drabbats av genom den oreglerade massinvandringen av individer från stater med världens mest våldsinriktade kulturer och religioner.

Det våld som karakteriserar dessa stater har invandrarna fört med sig till vårt land. Detta har nu tagit sådana proportioner att de myndigheter som skall svara för lag och ordning inte längre kan garantera oss medborgare sådan och därmed är varje svensk hotad. Sverige är numera ett land där den grova brottsligheten tagit över. På ingen plats i landet kan människorna garanteras trygghet.

Mord, våldtäkter, rån, förstörelse av enskild och offentlig egendom som bilar, fastigheter är numera en del av svenskens vardag och uppgår till mångmiljardbelopp. Inte ens i skolor, sjukhus, äldreboende etc finns längre trygghet. Även i dessa utsätts såväl intagna som vårdare för fysiskt våld, skjutningar och mord. Utländska iakttagare har på fullt allvar betecknat Sverige som jämförbart med Mexico!

Om vi inte vågar passera gränsen trots att samhället inte skyddar oss och våldet accelerar allt mer och offren till följd av detta blir allt fler vad är då alternativet? Vi måste också bereda oss på att våld utifrån ideologisk/religiös grund  – mot oss – kommer att bli en realitet i en nära framtid när islam genom moskèer, skolor, institutioner inte bara etablerat sig här utan också samlat en till koranen och Sharia bokstavstrogen och fundamentalistisk kader av hundratusentals lojala anhängare. Vi måste också ställa oss frågan med hänsyn till rådande situation. Kan det vara så att politiska rörelser med stark kollektivistisk prägel (socialistiska)bortser från individuella offer till förmån för kollektivet? I Sveriges fall helt enkelt att socialdemokratin, Vänstern men också MP accepterar dagens svenska offer till förmån för hundratusentals invandrare. Detta var ju en realitet i de kommunistiska staterna. Att övriga sjuklövern också anammat denna politik är ju endast ett resultat av deras politiska vilsenhet.

Vi Du och jag och vi alla som vill ha vårt samhällssystem kvar i form av demokrati, jämställdhet mellan könen, trygghet till liv och lem, en fungerande rättsstat med åsikts- och yttrandefrihet, där religionen enbart förvisas till den enskildes ensak utan möjlighet att påverka individer och samhälle måste förr eller senare med den utveckling mot alltmer våld och otrygghet som accelererar snart ta ställning. Du och jag och alla som förenas i ovanstående måste ta ställning till om ickevåldsprincipen är försvarbar om vi hotas som jag beskrivit. Om konsekvensen blir att vi inte längre kan leva i trygghet med det samhällssystem vi utvecklat och inte minst att samhället/staten inte längre kan skydda oss, anser jag för egen del att principen om icke våld måste vika för en väpnad kamp för återvinnandet av vår frihet. Frågan är då. Har denna gräns överskridits eller… Hör gärna av dig.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

– Det är samhällets uppgift att skydda och försvara oss men när samhället och polisen sviker så menar Pettersson att gränsen för väpnat försvar närmar sig med stormsteg. När polisen inte ens har tid att utreda våldtäkter på barn så är vi illa ute.

När domstolar, jurister och politiker står försvarslösa så återstår snart bara medborgargarden eller andra typer av grupper. När ett par kända personer tillåts sätta skräck i ett samhälle i tio års tid har rättsstaten kollapsat.

Det finns otaliga exempel där det är ett under att enskilda inte tagit lagen i egna händer, men någon gång tröttnar även svensken på att bli förnedrad och då har polisen plötsligt tid och politikerna och medierna kommer att fördöma…

Det måste till krafttag mot brottsligheten och använd utvisning som straff, sluta snacka Stefan.

Vi är emot våld men när inte samhället och polisen klarar av att upprätthålla sitt våldsmonopol så lever vi farligt.

Men det blir lönsamt på sikt…


39 responses to “Finns det en gräns där väpnat motstånd är försvarbart?

 • centurion

  Tack och bock, Andreas. Inspirerar till fortsatta spetsfundigheter. Respekterar dina kommentarer till fullo. Står faktiskt ut med de flesta i detta förnämliga forum. Lyfter på hatten för er alla.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Alla Pursvenskar som vill försvara det som tidigare generationer skapat åt oss måste vara beredda på att försvara detta på alla tänkbara sätt tom med vapen i hand om nöden å kräver.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Dom påstår att våld inte löser några problem
  …jag är av annan uppfattning och säger att våld och helst då med vapen skulle lösa samtliga problem Sverige har idag, och lite till.

  Gilla

 • Numera Nationalist

  Ålbeståndet är lite svagt, tänkte göra två flugor på smällen.

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Nyligen var det 2 ensamkommande ”barn”, som vandaliserade sitt boende till kostnad av minst en kvarts miljon kronor.

  I stället för att föra dialog och tycka synd om dom, hade det inte varit bättre och hängt upp dom, androm till varnagel?

  Rak rättskipning, och budskapet är inte svårförståeligt.

  Gilla

 • Hönsmamman

  I morgon är det 911.

  Gilla

 • Falköga

  Det är väl försvarets uppgift att återta ockuperad svensk mark. När nu polisen inte klarar av uppgiften.

  Gilla

  • Nomercy

   Helt klart är det så. Men nu när försvaret börjar rekrytera igen. Vilka kommer då att stå på kö för att få tillgodogöra sig detta. Enl. mina farhågor är det nog inte dom som vi hade hoppats på.

   Gilla

 • William

  Om nån våldtar slår mördar någon.och jag kan ingripa då blir det ingen rättegång.utan begravning för berörda idioter.tro mig

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Bilden med svetsaren har en text där förmodligen ett h fallit bort i första ordet.
  För oss skattebetalare och pensionärer finns varken fysisk eller psykisk trygghet.
  ”Vi eftersträvar en inflation på 2%” säger Ingves. Vad innebär det för oss som försöker sätta lite guldkant på tillvaron med sparade pengarna? Jo sparade pengar som inte förräntas blir 2% mindre värda varje år samt att levnadsomkostnaderna höjs med ungefär samma belopp. Är du smart och hittar en väg att få ränta på dina surt förvärvade slantar, ja då ska staten vara med och ta 30% av din ränteinkomst.
  Hur är det möjligt att pensionärer röstar med S, MP eller V? De tre som nu höjer kostnaden för ISK, Investerings Spar Kontot. Jo, de är inte pålästa utan röstar som de alltid gjort eller som far och farfar gjort.

  Gilla

 • centurion

  När krig eller ett krigs-liknande tillstånd råder, gäller andra lagar och utökade befogenheter. Då SKALL var och en utföra sin plikt och är SKYLDIG att försvara landet och konstitutionen mot angriparna. Avvikare/fegisar räknas som desertörer. Medlöpare räknas som landsförrädare. Straffet blir förmodligen det slutgiltiga. Först då kan vi se slutet på daltet. Hoppas ändå att SD/förnuftet hinner före.

  Gilla

  • RäddSomFan

   Hur bra det än går i valet så är det årtionden försent, Sverige går mot inbördeskrig men folk verkar inte fatta detta eller så lossas man som det regnar.

   Gilla

 • centurion

  Jag tänker i alla fall inte lämna ifrån mig något av mina vapen, till någon myndighet, oavsett s.k. vapen-amnesti. Tilläggas kan, emellertid, att vapnen består av Käften och Knytnävarna.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Var hälsad, Du stolte Centurion!
   Vördad, respekterad och älskad av folket.
   Den som inte förmår ta till sig Din kommentar hör inte hemma bland Petterssons ärligt sinnade läsarskara.
   Andreas.

   Gilla

 • Ulli

  Den gränsen har i Sverige redan överskridits. Gränsen där väpnat motstånd i självförsvar inte bara är en rätt utan också en plikt.

  Gilla

 • Kent

  Alla brott med fängelse i straffskalan borde obligatoriskt rendera utvisning.
  Domstolar ska ej heller göra bedömningar om det är möjligt att utvisa utan det gör man efteråt av speciellt utbildade personer fria från politiska kopplingar.
  Varje kriminell som man kan få ut från landet är en mångmiljons besparing.

  Gillad av 1 person

 • Grune

  Vad gör statsmaskinen när polisen vaknar och inser att det Svenska folket har rätt och vägrar att ingripa när Svenskarna går till angrepp mot invasionsstyrkorna och när militären kommer till samma slutsats.
  Skall 7-klöverns språkrör gå ut på gatorna och stoppa folket då?????

  Gilla

 • Lena

  Krig kan väl utföras på olika sätt, tex när främmande makt anfaller utifrån.

  Vad göra när främmande makt är inne i landet och tränger ut ursprungsbefolkningen vad det gäller bostäder, skolor, enklare arbeten, kommunala och statliga arbeten, sjukvård och tandvård osv ?
  Terror som är en form av krig kan utföras tex såhär…….

  Gilla

 • Håkan

  Vi skall absolut undvika spekulationer om våld!
  Leder inte till något gott!
  Förstår att folk blir frustrerade, är det själv! Men det måste leda till röster i valet! Det är där vi kan vinna makten och inte på något annat sätt!

  Gilla

  • Ulli

   Vapenvägran gynnar inte freden och friheten utan tvärtom. Ett land, ett folk måste kunna ha kapaciteten att också värja sig fysiskt om så krävs annars går det förr eller senare under.

   Gillad av 1 person

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Här gäller det rätten att försvara liv och egendom, inte nyttja vapen i angreppssyfte, varför Din effeminerade ståndpunkt snubblar.
   Sverige befinner sig under ockupation av starkt våldsbenägna och gravt asociala element och därmed tvingas vi tänka i helt nya banor och säkerhetstermer, oavsett utgången av 2018 års val – vilket fortfarande står skrivet i stjärnorna.
   Att sätta tilltro till den stora, socialiserade massan torde vara fan så ödesdigert.
   Get real, old chap!
   Andreas, värdekonservativ nationalist och troende kristen.

   Gilla

 • Mjölner

  Klart att polisen sätter in alla klutar om någon svensk börjar skjuta. Beslagta vapen ammunition och licenser. Det har Svensson redan insett. Den nu förestående älgjakten garanterar att ingen jägare vill mista sina vapen. Troligen ej heller i framtiden. Att polisen inte bryr sig om gangsters som pangar i tätorterna ingår i regeringens och alliansens djävulska koncept att hjälpa EU och NWO-nissarna förstöra Sverige.

  Gilla

  • Ulli

   Den svenska polisen, det svenska rättsväsendet har redan kollapsat och saknar möjlighet att ingripa i någon större utsträckning mot svenskar som väljer att beväpna sig med illegala vapen.

   Gilla

   • Nordmann

    Jeg er litt i tvil om Polisen, nå har flere av dem opplevd drapsforsøk, og jeg har en fornemmelse at de VIL gjøre noe, men ikke FÅR av korrupte politikere og påtalemakten.
    Jeg vet at flere i Polisen har sluttet for å bli ”fri” for så å gjøre noe.. Vi får se, men det gjærer og ulmer i Vikingeblodet i Skandinavia nå.. Det koker kjennes det ut som..

    Gilla

 • Carl edström

  Jag är bered för väpnat motstånd.

  Gilla

 • dave

  Den gränsen är passerad för länge sedan och med råge.

  Gilla

 • Kurt

  Farliga Tanke gånger

  Gilla

 • Argus

  Självklart finns en rätt till självförsvar. Var sedan gränsen går kan diskuteras. Vi kanske skulle börja först att se hur landsförräderiparagraferna och folkrätten stämmer in på sjuenigheten.

  Vi måste också börja förstå att vår koncensuskultur som tagit oss hit inte fungerar ihop med kulturer som bygger på konflikter. De ser oss som svaga som försöker hitta lösningar och har det väl börjat blir det svårt att backa.

  Första steget är att hitta valda företrädare som törs utmana media och globalisterna och sätta svenska folket först.

  Gilla

  • Kurt

   Argus…
   Jag håller med dig, 2018 få vi svar på det som måste göras.
   Det är lätt att ta till våld, men aldrig lätt att få slut på våldet när den
   väl ha satt igång. Speciellt med Svenska folket som till 99 procent bara ha upplevt våld och krig via Rapport och Aktuellt men inte i verkligheten. 2½ år i Rhodesia ha lärt mig att vara försiktig innan man ta till ”Svärdet”.

   Gilla

 • centurion

  Jag kom att tänka på några lagar som har diskuterats i ankdammen. 1) Lagen om maskeringsförbud. Vilket innebär att du får inte maskera dig, men det går bra att maskera sig. 2) Lagen om civilkurage. Vilket innebär att du skall ingripa, men du får inte ingripa. F.d. Sverige i ett nötskal.

  Gillad av 1 person

  • Numera Nationalist

   Jag kan för mitt liv inte förstå hur folk fortfarande kan rösta på socialistregimen, är de totalt blinda och dumma??

   Nu när muhammedanerna till och med börjat organisera sig politiskt är det bara en tidsfråga innan skiten träffar fläkten på allvar för vinner de ett val och hamnar i regeringsställning så ryker allt vad svenska värderingar heter och vi kan se fram emot ett kalifat i Norden, sen blir lördagsnöjet offentliga halshuggningar på Sergels torg.

   Mest troligt är dock att de kommer börja kräva inflytande med våld långt innan detta blir en realitet och visar då islams rätta ansikte för alla att se och ger oss därmed chansen att ena oss och driva ut detta elände i Östersjön en gång för alla men bara om vi står tillsammans för svenska värderingar och mot otyget!

   Prata med era vänner, familj och bekanta inför valet 2018 och gör vad ni kan för att förhindra detta!

   Gilla

   • Kurt

    Driva ut i Östersjön?, är det inte meningen att hålla Östersjön rent? Bara en liten undran.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: