Ramberg jämför tiggeriförbud som avskaffades 1981 med nazister


TIGGERI. Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges Advokatsamfund, och för att ha en sådan fin titel är damen väldigt okunnig. Tiggeriet i Sverige var förbjudet till 1964, då enligt Lösdriverilagen som avskaffades 1964. Den lagen ersattes sedan med en lag om ”samhällsfarlig asocialitet”, vilken sällan har tillämpats och avskaffades 1981. Anne Ramberg borde veta att det inte var nazister som styrde vårt land då. 

Hur som helst behövs inga nya lagar för att bli av med tiggarna, lagar finns i mängder som går att använda bara politiker och myndigheter vill.

Land ska med lag byggas skrevs redan på 1200-talet och det är obegripligt att lagen inte följs av vissa idag. Värnar man om rättsstatens principer kan man inte göra skillnad på olika lagar beroende på vem som förväntas underställa sig dem.

Att låta zigenare våldgästa, skita ned och vara ohörsam mot ordningsmakten är idiotiskt. Att tala om reglerad invandring och sedan ge den som lever i landet en uppsättning skattefinansierade rättigheter urgröper såväl rättsstatens som välfärdens långsiktiga legitimitet.

Det vet naturligtvis Advokatsamfundets generalsekreterare men branschen lever på att för skattepengar försvara lagbrytarna…


20 responses to “Ramberg jämför tiggeriförbud som avskaffades 1981 med nazister

 • Tiggeri går inte att förbjuda juridiskt påstår de okunniga | Petterssons gör skillnad!

  […] Vanemässigt tiggande, kallades tidigare bettleri och var förbjudet till 1981. Det hindrade aldrig insamlingar som Röda Korset med flera ägnade sig åt. Nu påstås det att det […]

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Man hugger inte av den hand som föder en.

  Gilla

 • gamgubben

  Sossarna, alltså de gamla riktiga före 1969 avskaffade sannolikt fattigsverige. Nu har efterträdarna med god hjälp av Alliansen återinfört det.
  Hur? Jo i tron att de varit godhjärtade låtit mycket för många komma hit.
  Att låta flyktingar söka asyl är helt riktigt, men att ge dem PUT är förräderi. Flyktingar skall kunna överleva tills de skall repatrieras så fort som görligt är. De ska inte förses med egna bostäder, inte lära sig svenska men uppmuntras att skola sina egen avkomma.
  Arbetskraftsinvandring torde vara onödig så länge vi har en arbetslöshet på över 350000.
  EU besökare kan stanna i vårt land 3 månader för att söka arbete eller turista, de skall då följa svenska lagar och förordningar och klara sitt uppehälle.
  Tiggare som förutom tiggeri förorenar, övernattar på ställen ej tillåtna. Skall förpassas ut ur landet!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Vansinniga påståenden kortsluter debatten”.

  ”Påståendet att vi som förordar förbud mot tiggande tror att det går att ”förbjuda fattigdom” är bara ett exempel på totalt vansinniga påståenden som under alltför lång tid bakbundit debatten och fördummat det offentliga samtalet”, skriver gästkolumnisten Ann Heberlein.

  http://www.gp.se/ledare/heberlein-vansinniga-p%C3%A5st%C3%A5enden-kortsluter-debatten-1.4607802

  Gilla

 • Hönsmamman

  1938 har redan varit.
  Hur fick hon sitt jobb?

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Så har då den beklagligt bedagade demoraliseringsaktivisten åter blottat den reverserade logik som endast en utstuderad advocatus diaboli med siktet inställt på asylindustrins lågsinnade profitkapaciteter förmår avisera.
  Allt som strider mot vanligt vuxet förnuft och konsekvensanalytiskt tänkande ges status av normativt ideal för globalismens genomförande.

  Den arabtillvända antisemitismen har förvisso blivit den senaste modetrenden bland den etiskt invalidiserade eliten, med undantag för exorbitanta jämförelser mellan folkets naturliga avsky för det politiska vanstyret och nationalsocialismens vidriga härjningar.

  Den intrikata detaljen att Ramberg et consortes i själva verket agerar i egenskap av den moderna tidens åsiktspolisiära SS-officerer, tycks icke genera den korrupta rättsstatens bevågna förrädare så länge man lyckas demonisera oppositionen i allmänhet och SD i synnerhet.
  Andreas.

  Gilla

 • Tony

  Hon räknar kanske Sossarna som nazister, vilket inte är helt fel eftersom sossarna gärna slicka på för nazisterna långt in på 60 talet

  Gilla

 • Billy Boy

  Kan Anne Rambergs PK-anpassade uttalanden vara taktiska för att göra ekonomisk vinning både för sig själv och medlemmarna i Sveriges Advokatsamfund där hon är generalsekreterare.

  Hon verkar iaf trivas bra i umgänget med Löfven-regeringen och dess ministrar, som hon gärna delar sina skeva åsikter med.

  Gilla

  • Mimi N.

   Anne Ramberg är en politisk-moralisk hora, hon spottar på skattebetalarna som hon fick sina feta arvoden ifrån. Hon ser lycklig ut bredvid Shekarabi på bilden. Varför kysser hon inte muslimens stornäsa ? Madam advokat kysste ju statsvetsarns näsa fler gånger, antar jag.
   Jag måste bara häva ur mig detta, de äcklar mig alldeles för mycket ….

   Gilla

 • SvenskMan77

  Tycker visserligen tiggerieländet är av marginell betydelse(varför ska vår halvö vara med(ut ur EU NU!) jämfört vad som pågår nu ….att en idiot twittrar om sin egen idioti är ganska löjeväckande…Och att jag o andra ens tyar kommentera idiotin…

  Gilla

 • centurion

  Advokater har väl aldrig varit människors eller mänsklighetens försvarare. Här är det kallhamrade siffror som gäller. Hon är naturligtvis icke på något sätt intresserad av någon zigenare som person. Däremot försvarar hon det oerhört lukrativa affärsupplägget där hon själv håvar in skattebetalarnas pengar. Någon humanist är hon defenitivt inte, men försvarar sin egen gräddfil med näbbar och klor. Sicken skata !

  Gilla

 • Stenbock

  Tycker vi hos Pettersson,skall spela en låt för Ramberg med tanke på hennes ”Twitter”.En låt som överlevt både krig och efterföljande svåra kommunistregimer:

  Gilla

 • Argus

  Twitter-länken går till ”Owe Nilsson” ”reporter” på Dagens eko som ondgör sig över demonstrationsfriheten. Personligen tycker jag att det är bra att NMR visar upp sig. Det borde hindra de allra flesta att ha något att göra med dem. Förövrigt utgör inte den marginaliserade spridda skara av nynazister något hot. Hotet mot demokratin kommer från kommunister och islamister som nästlat sig in i media och politik. De förstnämnda går det tretton på dussinet av i media, de andra ökar raskt med hjälp av de förstnämnda.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Denna så kallade advokat Ramberg är rädd för 1938, för vore det så att det gick gå tillbaka i tiden. Då vore hon utan arbete och var inlåst med borttappad nyckel och bortglömt vart hon låstes in. Hon hittades på några hundra eller tusen år senare vid någon utgrävning. Ett jättefynd utropar dom. Denna så kallade människa måste ha varit mycket ond, eftersom det verkar som dom ville verkligen glömma att denna varelse var inlåst någonstans.

  Gilla

 • Falköga

  Stackars advokater som ånyo får skämmas över sin valda företrädare.

  Gilla

  • Lena

   Falköga
   Jag har inte hört eller sett några protester från de ”stackars advokaterna”, har du ?
   De verkar att ha fått massor av jobb, dock inte så krävande, kanske en lönande affär ?

   Gilla

 • ossie

  Usch för denna fula otäcka vidriga satkärring.

  Gilla

 • Magnus

  Hon är dum i huvudet! Att argumentera med sådana människor är bortkastad tid. Hon kommer inte vara en del av Sverige i framtiden.

  Gilla

 • Ståfräs

  En godhetsknarkare av stora mått

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: