Jasin – Sveriges första registrerade islamiska parti?


VALET 2018. Hos Valmyndigheterna ligger just nu en ansökan om att få bilda ett nytt politiskt parti, det islamska partiet Jasin (Ya-sin) har ansökt om att få sitt namn registrerat och anmälan är under beredning. Anmälan gäller val till riksdagen och därmed också för samtliga val till landstings- och kommunfullmäktige, samt för val till Europaparlamentet.

Jasin (Ya-sin) är koranens 36e sura och kallas ”Hjärtat av Koranen”. Det ska bli intressant att se hur det går och hur partiprogrammet ska se ut.

-Pettersson kan inte tänka sig att det går att skriva ett partiprogram som följer svensk lag och demokratiska principer som samtidigt följer koranen. Det ena eller det andra måste offras.

Vi har redan Hizb ut-Tahrir i Sverige, men de är inte registrerade hos valmyndigheten men ett politiskt parti som har Islam som ideologi, därför är politik partiets arbete och Islam dess ideologi. 

Det blir nog bra, flera muslimska organisationer som bråkar inbördes, och bidragspartierna S, V och MP kommer att förlora röster om det blir något av detta.

I koranen på svenska står det så här om Jasin: 

[36:1]يس
[36:1]Ya seen.

[36:2] وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ
[36:2] VID DENNA Koran, ur vilken visdomen [flödar]!

[36:3] إِنَّكَ لَمِنَ الْمُرْسَلِينَ
[36:3] Du [Muhammad] är i sanning en av Guds utsända

[36:4]عَلَىٰ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
[36:4]som följer en rak väg
[36:5]تَنزِيلَ الْعَزِيزِ الرَّحِيمِ
[36:5]i enlighet med den Allsmäktiges, den Nåderikes uppenbarelse,
[36:6]لِتُنذِرَ قَوْمًا مَّا أُنذِرَ آبَاؤُهُمْ فَهُمْ غَافِلُونَ
[36:6]för att du skall varna ett folk vars fäder inte har varnats och som därför [vandrar] i okunnighet.
[36:7]لَقَدْ حَقَّ الْقَوْلُ عَلَىٰ أَكْثَرِهِمْ فَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ
[36:7]Men [Guds] dom över de flesta av dem måste bli verklighet – de vill inte tro.
[36:8]إِنَّا جَعَلْنَا فِي أَعْنَاقِهِمْ أَغْلَالًا فَهِيَ إِلَى الْأَذْقَانِ فَهُم مُّقْمَحُونَ
[36:8]Vi har smitt kragar av järn åt dem, [kragar] som omsluter halsen ända till hakan och tvingar upp deras huvuden;
[36:9]وَجَعَلْنَا مِن بَيْنِ أَيْدِيهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَأَغْشَيْنَاهُمْ فَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ
[36:9]och Vi har satt ett hinder framför dem och ett hinder bakom dem, och Vi har täckt över deras [ansikten] så att de inte kan se.
[36:10]وَسَوَاءٌ عَلَيْهِمْ أَأَنذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنذِرْهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ
[36:10]Det är likgiltigt för dem om du varnar dem eller inte varnar dem; de vill inte tro.
[36:11]إِنَّمَا تُنذِرُ مَنِ اتَّبَعَ الذِّكْرَ وَخَشِيَ الرَّحْمَٰنَ بِالْغَيْبِ ۖ فَبَشِّرْهُ بِمَغْفِرَةٍ وَأَجْرٍ كَرِيمٍ
[36:11]Med din varning når du bara den som lägger påminnelsen på hjärtat och som fruktar den Nåderike, fastän Han inte kan ses eller förnimmas. Ge honom därför det glada budskapet om [Guds] förlåtelse och en frikostig belöning.
[36:12]إِنَّا نَحْنُ نُحْيِي الْمَوْتَىٰ وَنَكْتُبُ مَا قَدَّمُوا وَآثَارَهُمْ ۚ وَكُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْنَاهُ فِي إِمَامٍ مُّبِينٍ
[36:12]Det är Vi som uppväcker de döda till nytt liv och som upptecknar allt vad de har gjort och spåren som de efterlämnar; ja, allt är infört i en öppen bok.
[36:13]وَاضْرِبْ لَهُم مَّثَلًا أَصْحَابَ الْقَرْيَةِ إِذْ جَاءَهَا الْمُرْسَلُونَ
[36:13]OCH FRAMSTÄLL för dem en liknelse – [en berättelse om] hur invånarna i en stad betedde sig när [Våra] utsända kom till dem.
[36:14]إِذْ أَرْسَلْنَا إِلَيْهِمُ اثْنَيْنِ فَكَذَّبُوهُمَا فَعَزَّزْنَا بِثَالِثٍ فَقَالُوا إِنَّا إِلَيْكُم مُّرْسَلُونَ
[36:14]Vi sände till dem två [sändebud] och de beskyllde båda för lögn; därför sände Vi en tredje till deras hjälp. Och de sade: ”Vi har sänts till er [med budskap från Gud]!”
[36:15]قَالُوا مَا أَنتُمْ إِلَّا بَشَرٌ مِّثْلُنَا وَمَا أَنزَلَ الرَّحْمَٰنُ مِن شَيْءٍ إِنْ أَنتُمْ إِلَّا تَكْذِبُونَ
[36:15][Invånarna] svarade: ”Ni är ingenting annat än vanliga människor som vi; den Nåderike har aldrig uppenbarat något. Vad ni säger är ren lögn.”
…och så fortsätter det till avslutningen…
[36:83]فَسُبْحَانَ الَّذِي بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
[36:83]Stor är Han i Sin härlighet, Han som har herraväldet över allt i Sin hand! Till Honom skall ni föras åter.
Från byn Ya-sin, som kallas Rinkeby på svenska…


26 responses to “Jasin – Sveriges första registrerade islamiska parti?

 • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

  Jag kan bara säga att jag välkomnar Jasin som vill leda oss otrogna till upplysning om vad islamister verkligen tror på och jag bjuder samtidigt givetvis in islamisterna till Valsamverkanspartiet.

  Det islamistiska partiet är naturligtvis en helt logisk konsekvens av massimport av islamister och Wahhabism-moskéer till Sverige, p.g.a. svenska riksdagspartier, samma riksdagspartier som nu följaktligen fryser ut islamisterna ur sina partier, p.g.a. exakt den politiska ideologi som Islam faktiskt innehåller. (Vilket de faktiskt borde känt till innan de bjöd in islamisterna, särskilt då SD blåste i varningsvisslan)

  Jag bedömer det vara rimligt att muslimer kanske får gemensam majoritet i riksdagen omkring 2042 enligt mina beräkningar baserade på Sjunnes data.

  Kanske får muslimerna majoritet något senare om det blir en svag motkraft, typ SD … om det blir riktiga motkrafter som det rasistiska NMR kommer det kanske bli totalt inbördeskrig

  Blir det något som mer liknar det nyateistiska Vetenskapliga partiet så kan kanske alla villfarelser kan fasas ut ur Sverige fredligt fram tills dess.

  Bra eller dåligt får du ni som läser detta avgöra själva. Det är givetvis en smaksak beroende på vilken egen villfarelse man lider av.

  Gilla

 • Johan

  Redan? Trodde det räckte med att de har 7-klövern.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Miljöpartiet levererar.

  Gilla

 • Mia K

  Haha, nu kommer de stora konflikterna i svensk politik stå mellan Jasin och SD! De andra partierna får spela andra fiolen. Och hur hanterar media hbtq och feminism efter detta?

  Gilla

 • jr

  Jag är en lycklig individ på det sättet att jag slipper det här från nästa sommar helt. Jag såg vartåt det barkade redan 2010 och har sedan strategiskt avyttrat mitt företag, köpt fastighet i östra Thailand på en ö, och nu sålt min villa till ungefär det dubbla jag gav själv. Nu ska frun arbeta fram till nästa sommar och sedan är det adjö.
  Jag tackar Sverige för allt det har gett mig, men jag vägrar att medverka och betala för detta galenskap som pågår i landet för fullt.
  Vi är fortfarande såpass ”unga” och har etablerat socialt nätverk i Thailand med lokalbefolkningen samt ett antal andra nationaliteter så vi kommer ha ett fullt och gott liv där.

  Gilla

 • Mimi N.

  Bravo, grattis, svenskar ! Ni ska ha Jasin med Yasri Khan, Rashid Musa eller nån annan islamisk ledare att visa rätta vägen för er: muslimska makten. En svensk tiger ……
  Man blir spyfärdig !

  Gilla

 • Korsfarare och otrogen hund

  Det här var ju bara en tidsfråga.Det är dags för SD att nu bli ett tydligt anti-muslimskt parti.Att ta avstånd ifrån allt muslimskt och den kriminella våldsideologin islam 365 dagar om året.

  Gilla

 • Kurt

  Nu blir jag på allvar orolig

  Gilla

  • Stenbock

   Kurt:
   Är på tiden…Merkel sade redan 2015, ”att islam hör till Deutschland” och när hon öppnar mun,talar hon för sin dröm att styra hela EU !_

   Gilla

 • eva

  Konstigt partiprogram! För mig helt obegripligt.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Men seriöst…..S och Mp . Finns en anledning till att S ökar som inte sägs/skrivs i MSM…
  ..dödsdömt o vi får flytta till polen…pessimist javisst…

  Gilla

 • Ståfräs

  Kanon för nu får SD fler väljare, MP, S, V färre, när alla som älskar IS kan rösta på ett eget parti

  Liked by 1 person

 • Kattsand

  Blir de så stora att de kommer in i riksdagen är det hög tid att fundera på emigration.

  Gilla

 • nosferatu

  Då kommer sossarna att tappa väldigt många röster och detta är nog inte det enda muslimska parti som kommer att bildas i Sverige. 2026, egen majoritet?

  Gilla

 • Undrande...

  Jaha, det kom redan till detta valet, jag trodde att det skulle dröja till nästa val 2022. Då kan vi räkna med att ha islamister i riksdagen senast 2026.
  Detta tycker jag är tragiskt, vetskapen att mina barn barnsbarn kommer att leva i ett islamiskt land. Hur kunde det bli så?

  Gilla

 • centurion

  Nu är väl ändå mullorna ute och cyklar. Varför starta ett Nytt islamistparti, när det redan finns en hel hög av redan etablerade själsfränder. (s), (mp),(v), (c), (fp), är väl de mest framträdande jihadist-kompisarna. ”Diktaturens kreatur”, skrek gossen Palme om en gång. Om han bara hade vetat att det var honom själv och hans gelikar han menade.

  Liked by 2 people

  • modernghost

   Han blev skjuten av en anledning. Resten hålls hemligt än idag.

   Gilla

  • Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

   Olof Palme och många sossar före honom kan inte skuldbeläggas för dagens elände. Inte fan hade Palme välkomnat detta elände? Bevis från Petterssons blogg: https://petterssonsblogg.se/2017/01/25/sd-en-garanti-for-att-m-inte-gar-for-langt-at-hoger/

   Olof Palme var sannolikt inte för monopolkapitalets frihandel genom EU eller stödet till USA:s vidriga krig som skapat migrationen såsom luspudlarna i dagens monopolkapitalistiska partier.

   Dagens migrations-elände beror på att en majoritet av folket stöttat den politiken i riksdagsvalen. Varför har de stöttat den? Jo, för de har varit vilseledda av massmedia, något som Olof Palme definitivt inte var. med Olof Palme och killarna före honom hade vi inte befunnit oss i denna tokiga situation.

   Varför har journalisterna rapporterat så illa som de har? Jo. P.g.a. att de har mutats till det enl. Udo Ulfkotte. Varför har de mutats och av vem? Förmodligen av de som vill berika sig. Vi vet alla vilka de är och hur de tjänar pengar å att finansiera krig.

   Rothchild-sionismen: https://www.youtube.com/watch?v=ojvQWO6fonE

   Gilla

 • Mary Agnes

  och hur var det nu med det där som är sååååå viktigt med partier ”på yttersta högerkanten…” jo – ‘demokratiska värderingar’….. har man inte det så får man inte registreras, man får inga bidrag och man blir inte inbjuden till skolor, man blir utesluten ur facket…. man får inte hyra allmänna lokaler….

  Åh nej, nu blev jag islammofåb… sicken jag, va?

  Gilla

  • Stenbock

   Inte för jag med säkerhet vet.. Men kan inte erinra mig,att det skett
   demokratiska val,eller det finns olika partier i något Arabland.
   Dessa kameldrivare har,att sätta sitt tum-avtryck på någon av de kandidater, ”högsta rådet” nominerat.
   Som Mary Agnes så riktigt skriver,finns ju bland de sju invandrarvänliga partierna i Absurdistan en tyvärr stor islamsk majoritet för närvarande.De enda som saknas är väl FI och det är ju egalt,eftersom muslimskor ändå inte tillåtes välja ! 😦

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: