SD en garanti för att M inte går för långt åt höger

INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson säger till SVT att han hade förväntat sig ett utspel likt det som kom från Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra förra veckan, men att han är förvånad över tidpunkten.

Åkesson säger att han är beredd att stödja en alliansbudget för att uppnå partiets mål att avsätta den sittande regeringen. Men han tillägger att ett eventuellt framtida regeringssamarbete med Alliansen skulle vara beroende av vilket inflytande SD skulle få på invandringspolitiken och sociala frågor, där han ser partiet som en motvikt till Moderaterna.

– Jag har talat om en mitten-högerregering efter nästa val som ett möjligt alternativ där vi då blir mittenpartiet och en garant för att en moderatledd regering inte går för långt åt höger, säger Åkesson.

-Pettersson har alltid sagt att SD är som socialdemokraterna var tidigare, ett parti för svenskarna…

Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dagen är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringen SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av på lång sikt.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige. I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander (S) i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han verkar lägga sig platt för Miljöpartiets utopier…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

Jag är konservativ i den meningen att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt så att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl.

En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring av människor från dysfunktionella länder till Sverige innebär är allt annat än långsamt och försiktigt, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand.

Jag är även nationalist, på så sätt att nationalismen kan likrikta krafterna och minska friktionerna i ett samhälle och därmed ha en positiv inverkan på samhällsutveckling.

33 thoughts on “SD en garanti för att M inte går för långt åt höger

 1. Ja, det stämmer troligen. SD är ju för bidrag och ersättningar utan krav på prestation. Alla ska ha mer, lägre skatter, högre socialbidrag, gratis sjukvård och tandvård (men inga krav på att sköta sina tänder). Det håller inte att kräva att bara utlänningar skall stå för sina egna kostnader, vi alla bör förstå att inget är gratis, röka och supa och sen tycka att vi alla ska stå för kostnaden, ja det är begripligt men förödande i slutändan.

 2. Vad har SD för nytta av M? AKB fick frågan vem hon ville samarbeta med i flyktingfrågor? S svarade hon. Jag tror inte SD tänker bli samma dörrmatta åt M som V blivit åt S.

 3. ” KAOS”………….

  Tänk att man dagligen måste skämmas för vår statsminister och hans regering.

  När han i tid och otid slänger ur sig dumhet efter dumhet i sin retorik. För att inte prata om den brist på självkritik han besitter, om man ska titta på vad han och hans regering har åstadkommit.

  Citerar lite ur GP………..

  ”Statsminister Stefan Löfven (S) anklagar Moderatledaren för att vara svarslös, oansvarig och för att skapa kaos. ”

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/l%C3%B6fven-kaos-hos-alliansen-1.4132082

  Vem som är ”svarslös, oansvarig och för att skapa kaos” i landet Sverige, vet nog en stor majoritet av det svenska folket, statsminister Stefan.

 4. Hur skall vi summera debatten igår. Min slutsats är: Det blir ingen gemensam alliansbudget i höst. Till valet är alliansen så försvagad med troligen bara tre partier kvar. Vinnare är således SD o S. Var det så AKB tänkte?

 5. Jag läste ett inlägg i Sydsvenskan onsdag den
  21 januari 2017 där en snubbe gjorde försök att
  mindervärdera och nedvärdera patrioter ,som stöder och älskar vårt land med mycket grumligt dö-snack om populism.

  Enl Wiklies kommer ordet POPULI SM från latin/folk – politisk rörelse, som
  vädjar till ”folket” och sunt förnuft samt en rörelse med social elit, ofta utan
  en specifik ideologi.

  M a o populism ,tycker jag, är ett fint jämlikhet samlat begrepp för frihet,broderskap och.jämlighet

  Jag hoppas innerligt att Löwen med medlöpare, en dag, skall stå till svars för att de så grovt brutit med vår absoluta äldsta bevarade lag,nämligen
  HEDNALGEn.q

 6. Sossarna kör på med sin oansvariga omfördelningspolitik. De kastar ofantliga resurser på invandrarna och muslimerna, samtidigt svälter pensionärer, poliskåren går det utför och likadant med vård, skola och omsorg.

  Vad tror ni händer i vårt samhälle efter valet?

  Sossarna sitter garanterat inte kvar med tanke på utvecklingen vilket innebär att det blir slut på höga bidrag utan motkrav till invandrarna, det blir slut på att hålla kriminella om ryggen, det blir slut på att invandrare kan spendera stora delar av året i sina hemländer och plocka bidrag i Sverige mm mm.

  Det kommer att ställa till med ett sådant helvete och det vet sossarna, majoriteten av invandrarna och muslimerna röstar på sossarna och de kommer att protestera med fullständigt kaos..

 7. Titta på aktuellt ikväll. Debatt mellan AKB o Löfven. AKB verkar tro att hon skall få fullt stöd av SD utan att Åkesson får igenom något. Jag tror Åkesson är alldeles för slipad för det. Den som lever får se sa man förr.

 8. Kan även berätta att jag bor i Oxelösund samma stad som Pettersson. Han o jag var i många år dom som skrev mest insändare i lokal-tidningen SN. Sen tror jag dom slutade ta in hans insändare. Jag fortsatte men troligen är det slutskrivit där för mig också. Får inte in det jag vill. 4/4 är sista dagen vi har SN sen är det nog helt slutskrivet där. Men jag är imponerad av mycket vad han skriver på sin blogg. Där ligger jag i lä. Det var därför jag önskade honom Lycka Till han är kändis o omtyckt av många här det vet jag. Båda är vi illa omtyckta av sossar. Smällar man får ta. Sen är det nog vi 40-talister som röstar på dom. Ungdomar gör det inte.

 9. Tror inte jag skrev att SD är bäst Sven-Erik. Tror jag skrev att mycket av det SD tycker är bra. Jag är ju sosse men kan aldrig mer rösta på dom. Jag har aldrig personligen haft några besvär av invandrare. Men min son som har stor erfarenhet har det och det kan ha format hans val. Jag vill helst debattera psykvård. Det går inte alls med S längre. Det finns flera böcker skrivna av en dansk professor som heter Peter Götze. Dom skulle folk läsa. Han påstår att den är rena maffian här. Läkare mutas av industrin tex. Jag frågade en anställd på psyket för några år sedan. Blir läkarna mutade? Han svarade att inga pengar tror jag betalats ut men jag vet att dom fått en fjällstuga några veckor av läkemedelsbolagens försäljare. Dessa mediciner gör mer skada än nytta hävdar professorn vars forskning bedrivs huvudsakligen i USA. Idag producerar psyk-klinikerna sjukpensionärer istället för att bota. Dom hamnar i utanförskap. Detta talar M ofta om. Jag vill se rehabhem men det vill varken S eller M. Knepigt!

 10. Det vore roligt om detta land (Sverige) med sina välskötta och slumfria städer och sin ovanligt enhetliga och välbalanserade befolkning även i framtiden skulle komma att bebos av våra efterkommande utan alltför våldsam uppblandning av främmande folkelement”.
  Utvecklingsminister Ulla Lindström (S) 1955.

 11. Jag har faktiskt debatterat väldigt lite om invandring genom åren. Däremot är jag flitig tyckare i vårdfrågor. Här är sossar o borgare lika bedrövliga. Psykvården är 50-talsmodell. Ändå skryter dom om den. Att inte S skäms! Äldrevården är förnedrande för våra äldre. I sosse-styrda Skellefteå får dom äldre inte näringsriktig föda. Detta gäller dom som bor hemma men det är säkert lika illa på hemmen. Att dom inte skäms! Vården på Nyköpings lasarett funkar inte. Politikerna pratar inte med syrrorna, dom pratar bara med facket som alltid lyder S att dom inte skäms. Skolan där min son o han kan rösta SD, det får jag aldrig reda på för han tror inte jag kan vara tyst. Jag som är så blyg. Han jobbade på en invandrar tät skola i Nyköping. Fick ofta ha extra lektioner med stökiga invandrar-elever. Som tack för det fick han inga pengar av regeringen. Att dom inte skäms. Han vart förbannad o har sökt sig till en friskola. Problemet är att hans nuvarande skola inte kan släppa honom direkt. Det är brist på utbildade slöjdlärare. Att dom inte skäms! Varken S eller Alliansen kan lösa skolan. Både Fridolin o Björklund pratar bara strunt. Skulle även vilja ta upp bostads-byggandet. Vem tror det går att snacka bort bostadsbristen?

 12. Ändamålet helgar medlen – sägs det.
  Rumänerna säger detsamma med andra ord: ”Man ingår förbund även med djävulen för att nå sitt mål”. Ni får lista ut – vem är ’man’ och vem är ’djävulen’ ?

  • Clint Eastwood i en intervju med times följande;

   ”Extremism is so easy. You’ve got your position, and that’s it. It doesn’t take much thought.
   And when you go far enough to the right you meet the same idiots coming around from the left.”

 13. Det finns en sammanblandning av begrep, både hos allmänheten, men även hos proffs-tyckare!

  Många sätter likhetstecken mellan höger och konservativ, detta är inte sant!

  Höger är lika med att staten inte skall ha något att säga till om, att skatten skall vara låg, så nära noll som möjligt. Inga bidra eller pensioner skall finnas o.s.v. Var och en är ansvariga för sitt eget liv o.s.v.

  Konservativ betyder att man är emot förändringar som är onödiga! Man vill bevara det som byggts upp, T.ex. Sjukvård, skola, pensionssystem. Man tycker inte att betygssystemet i skolan skall ändras vartannat år! Man tycker att ”först gör man rätt för sig sedan ställer man krav” o.s.v.

  Här är den stora skillnaden mellan M och SD!

 14. Vad det gäller AKB måste jag få säga att hennes man är mycket roligare. Hon svarar aldrig på frågor o ser bara elak ut. Skrev en insändare om det i SN. Kanske den sista jag skrev där. Fick skäll av en annan moderat. Sånt är livet två steg fram o ett tillbaks. Jag läser din blogg varje dag Pettersson trots att jag inte skrivit nått på länge. Var får du allt ifrån Pettersson?

 15. Jag vill inte ha några murar. Varken från kommunister eller nationalister. Men SD har mycket bra politik som jag kan köpa. Men viss invandring måste vi ha. Problemet idag är att vi inte tar hand om dom utan främst vänstern försvarar hederskulturer o våldtäkter o övrig brottslighet. Vi måste värna våra lagar o inte ge efter för islamister. Jag är inte mogen för SD o därför väljer jag soffan. Men SD får säkert 25% i nästa val o blir en maktfaktor. Det tror inte S på. Dom trodde inte på Brexit eller Trump heller o uppvaknandet i september 2018 kan bli obehagligt för självgoda sossar.

 16. M:s utspel är för att hindra att SD får mer än 50%.
  Tro inte på något annat !

  Problemet med de västerländska värderingarna är att de
  står i vägen för EU och ivägen för en världsregering/diktatur.
  Eftersom muslimer inte kan omvändas så måste en världsregering
  bygga på Islam, och utan världsregering ingen gemensam
  marknad som behövs för maximala vinster för kapitalet.

  • @Thomas, Instämmer om den politiska sandlådan. För de som behöver förstå mer om världsregering/diktatur läs; https://anthropocene.live/2016/12/18/att-forsta-den-nya-
   varldsordningen-vem-vad-hur-och-varfor/

   @Roland, Visst kan du vila i soffan och tycka att SD är bäst. men rösta på SD det gör du inte. Det är fegt, eftersom massinvandringen av manliga desertörer är ett överlevnadsproblem för nationen Sverige. Problemet är varken hudfärg eller goda invandrares kultur utan deras religion. Då brukar alla svara, Ja men vi har religionsfrihet. Tar er tid att läsa e-boken som finns här hos Pettersson ”Islam under tröjan” av Nils Dacke,
   Se sedan en bifogad Youtube hos Thoralf Vad är då din/er bedömning? Ligga kvar på soffan eller rösta? .

 17. Mycket klokt skrivet Pettersson. Därför kan jag inte rösta varken på S eller borgarna i nästa val. Gumman o jag hamnar i soffan. Men S var bättre förr. Då hade inte jag några bråk med dom som jag har idag. Lycka Till Pettersson!

  • Jag röstar på Direktdemokraterna. Direktdemokrati är det enda som kan rädda Sverige. Titta på Schweiz.

Kommentera