Tiggarpar använde bild på svensk cancersjuk sexåring


TIGGARE. Det var i maj förra året som som allt rasade Jannice Eklöf i Alby. Dottern Juva hade drabbats av leukemi. Snabbt tappade hon håret och för att söka stöd bildades en Facebookgrupp för Juva.


Jannice som är fotograf la upp en bild från när Juva är mitt i behandlingen. I veckan dök bilden upp bredvid ett tiggande par: – Det vände sig i magen på mig. Min Juva hade inget att göra i det sammanhanget.

SVT: Varför tror du man gör så här? – För att få pengar och sympatier, och det känns för j-ligt att mitt tappra barn som kämpar så hårt ska användas av andra som sett bilden att hon ser sorglig ut. Den bilden kan vi använda för att få pengar. Det är hemskt att utnyttja hennes sjukdom, säger Jannice Eklöf.

Jannice är arg i just det här fallet men vill att bilden av EU-migranter som tigger måste förbli nyanserad. Hon förstår att det handlar om människor som är desperata.

– Man har ju sett på Facebook att folk hugger på minsta lilla för att få fram sina åsikter. När jag blir arg handlar det inte om det. Jag vill inte att hon ska användas i någon rasistisk propaganda utan jag vill fokusera på de fel som några gjort för att utnyttja henne, säger Eklöf.

-Pettersson säger att självklart ska bilden av zigenarna vara nyanserad, jag vet inte vad som tagit åt SVT, vi på bloggen har skrivit mycket om brottslighet och svineri i deras spår, några är nog enbart fattiga, andra är fattiga och kriminella och ett gäng är rika och kriminella…

SVT


11 responses to “Tiggarpar använde bild på svensk cancersjuk sexåring

 • Mm

  Förlåt, men varför lägger man ut sitt barn på media, ville barnet bli uthängt. Förvarar inte zigenarna, men allt man lägger ut blir ju allmän egendom, man kan inte styra över hur de bilder man visar används.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Sen en tid tillbaka är tiggarna borta från City Gross och Ica Maxi i Trelleborg. Skönt är bara förnamnet.

  Gilla

 • Mimi N.

  Ingen idé att bli förvånade. Vid den här tiden måste ni ha vetat vad zigenarna är kapabla till. Har själv berättat om för er om zigenarnas kriminella sysselsättningar. Senast informerade jag er om att rumänska sociala tjänster följer tiggarnas skryt på Facebook. De flesta tigger i Sverige och ger goda referenser om ert land och dess befolknings generositet och hur man tillåter dem tigga ‘fräckt och friskt’ i Sverige. Var inte förvånade varför zigenarna inte vill tillbaka till Rumänien så länge de är bortskämda av svenska humanitära stormakten.
  Socialen i Rumänien ströp bidraget till 15 st. zigenska tiggare vars skryt om svenskarnas frikostighet blivit alltför oförskämt på Facebook. De och andra som blivit utan bidrag lär inte resa tillbaka till Rumänien en gång varje månad för att få bidraget numera …..
  Ser ni, så länge svenska kommunmyndigheterna inte förbjuder tiggeriet, kommer ni alltid att ha parasiterna på halsen – och i håret (bokstavligen eftersom kyrkan och andra institutioner umgås med dem och ger dem tak över huvudet !!!)
  Undra inte varför zigenarna inte vill tillbaka till hemlandet – det är inte Rumäniens fel här ……Rumänska ambassaden har ofta bett er: ”Ge inga pengar till tiggarna”. Men en del svenska får följer baggen Löfvéns slogan och tes: ”Man kan inte förbjuda fattigdomen”. Hans ord luktar LÖGN – som vanligt.

  Gilla

  • Ama Tona

   Mimi N…
   Du som är rumänsk och inte bor i Sverige(tror jag) kunde väl skriva till regeringen och upplysa om hur det fungerar . När man försöker a prata om det med någon myndighet ,ifrågassäter de alltid . De ”kan inte se eller förstå” att den gamla lilla tanten aldrig skulle kunna komma själv till Sverige ,ha mobil , veta vad de skulle säga ..Jag har några vänninor som också är från Rumänien men de vågar inte säga något!

   Gilla

 • Fredde

  Jag säger bara en sak: hade det varit en Sverigedemokrat som av någon anledning lånat en bild på flickan- då hade det knappast varit något snack om ”nyanserad”….

  Gilla

 • Mr Jordan

  Hierarkin och hackordningen är tydlig bland zigernarna, klasskillnaden monumental. Allt detta vill vänstern försvara istället för att bekämpa. Var finns logiken i detta? jo, rakt framför snoken, det är nämligen deras drömsamhälle, statiskt, utan frihet och lojalitet gentemot makten. När måttet är rågat är det äntligen dags för favoritordet, revolution! Göra så lite för andra som möjligt, vara egoistisk och kräva sin självutnämnda rätt, om och om igen. Söndra och härska!

  Gilla

 • Galten

  O.t. Personal på kvinnokliniken i Malmö får tillgång till överfallslarm.
  https://www.sydsvenskan.se/2017-09-01/personalen-pa-kvinnokliniken-i-malmo-far-overfallslarm

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: